Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cascada Bigăr s-a prăbuşit

cascada Bigar

Foto: Romsilva

Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit luni din cauze naturale, a anunțat Romsilva.

„Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale. Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate”, a anunțat luni pe Facebook Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Reprezentanții regiei spun că angajați ai Romsilva sunt la fața locului pentru a evalua situația.

Site-ul The World Geography a alcătuit în anul 2013 o listă cu cele mai impresionante cascade din lume, iar cascada Bigăr se afla pe primul loc.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ca sa vezi , natura își urmează cursul. Ce știre senzațională.
  • Like 1
  • @ Silviu Pop Sese
   ”Ca să vezi, natura îți urmează cursul” ...... În lipsa informațiilor complete, așa s=ar putea spune, dar ... dacă mai asculți și pe alții afli că ”un nenea cu inițiativă și grijă doar pentru interesul lui (a răpit șuvoiul de apă dulce în vederea realizării unui lac/pescărie), a văduvit cascada de o parte din debitul anterior de apă, debit care era alcătuit dintr-un șuvoi de apă dulce care, împreună cu o altă parte de debit provenit dintr-o sursă de apă mai sărată, a contribuit la existența, în forma cunoscută, a cascadei”. Oare autoritatea din domeniul protecției mediului va interveni hotărât pentru amendarea privatizatului pe seama monumentului natural distrus și va reface condițiile de mediu anterioare (cu câțiva ani) prăbușirii ? Asta, desigur, dacă la conducerea autorității respective nu se va afla (din ”întâmplare”) exact cel cu ideea dăunătoare ! Oare ministrul mediului se va sesiza de distrugerea unui monument al naturii ?
   • Like 0
 • Mare păcat!
  Nu degeaba se spune în popor: ”la omul sărac nici boii nu trag”.
  În alte cazuri, când aveam partea noastră de vină, era de așteptat să ne lovească problemele, dar aici chiar n-avem nicio vină, n-aveam cum să prevenim așa ceva.
  • Like 1
  • @ Dan Cojocaru
   Nu zău ?!?
   • Like 0


Îți recomandăm

Scoala de asistenti

Săli mari de curs, coridoare largi, încăperi care simulează la detaliu saloane de spital, manechine și roboți care vorbesc și sunt conectați la senzori ce transmit profesorilor supraveghetori dacă manevrele sunt efectuate corect. Dar- dincolo de teorie și practică- cei care trec pe aici își însușesc una dintre cele mai importante comportamente ale unui cadru medical: cum să arate empatie față de bolnavii pe care îi tratează.

Citește mai mult