Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cascada Bigăr s-a prăbuşit

cascada Bigar

Foto: Romsilva

Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit luni din cauze naturale, a anunțat Romsilva.

„Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale. Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate”, a anunțat luni pe Facebook Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Reprezentanții regiei spun că angajați ai Romsilva sunt la fața locului pentru a evalua situația.

Site-ul The World Geography a alcătuit în anul 2013 o listă cu cele mai impresionante cascade din lume, iar cascada Bigăr se afla pe primul loc.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ca sa vezi , natura își urmează cursul. Ce știre senzațională.
    • Like 1
    • @ Silviu Pop Sese
      ”Ca să vezi, natura îți urmează cursul” ...... În lipsa informațiilor complete, așa s=ar putea spune, dar ... dacă mai asculți și pe alții afli că ”un nenea cu inițiativă și grijă doar pentru interesul lui (a răpit șuvoiul de apă dulce în vederea realizării unui lac/pescărie), a văduvit cascada de o parte din debitul anterior de apă, debit care era alcătuit dintr-un șuvoi de apă dulce care, împreună cu o altă parte de debit provenit dintr-o sursă de apă mai sărată, a contribuit la existența, în forma cunoscută, a cascadei”. Oare autoritatea din domeniul protecției mediului va interveni hotărât pentru amendarea privatizatului pe seama monumentului natural distrus și va reface condițiile de mediu anterioare (cu câțiva ani) prăbușirii ? Asta, desigur, dacă la conducerea autorității respective nu se va afla (din ”întâmplare”) exact cel cu ideea dăunătoare ! Oare ministrul mediului se va sesiza de distrugerea unui monument al naturii ?
      • Like 0
  • Mare păcat!
    Nu degeaba se spune în popor: ”la omul sărac nici boii nu trag”.
    În alte cazuri, când aveam partea noastră de vină, era de așteptat să ne lovească problemele, dar aici chiar n-avem nicio vină, n-aveam cum să prevenim așa ceva.
    • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      Nu zău ?!?
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult