Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cascada Bigăr s-a prăbuşit

cascada Bigar

Foto: Romsilva

Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit luni din cauze naturale, a anunțat Romsilva.

„Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, una dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei - Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale. Travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, iar astăzi a cedat sub propria greutate”, a anunțat luni pe Facebook Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Reprezentanții regiei spun că angajați ai Romsilva sunt la fața locului pentru a evalua situația.

Site-ul The World Geography a alcătuit în anul 2013 o listă cu cele mai impresionante cascade din lume, iar cascada Bigăr se afla pe primul loc.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ca sa vezi , natura își urmează cursul. Ce știre senzațională.
    • Like 1
    • @ Silviu Pop Sese
      ”Ca să vezi, natura îți urmează cursul” ...... În lipsa informațiilor complete, așa s=ar putea spune, dar ... dacă mai asculți și pe alții afli că ”un nenea cu inițiativă și grijă doar pentru interesul lui (a răpit șuvoiul de apă dulce în vederea realizării unui lac/pescărie), a văduvit cascada de o parte din debitul anterior de apă, debit care era alcătuit dintr-un șuvoi de apă dulce care, împreună cu o altă parte de debit provenit dintr-o sursă de apă mai sărată, a contribuit la existența, în forma cunoscută, a cascadei”. Oare autoritatea din domeniul protecției mediului va interveni hotărât pentru amendarea privatizatului pe seama monumentului natural distrus și va reface condițiile de mediu anterioare (cu câțiva ani) prăbușirii ? Asta, desigur, dacă la conducerea autorității respective nu se va afla (din ”întâmplare”) exact cel cu ideea dăunătoare ! Oare ministrul mediului se va sesiza de distrugerea unui monument al naturii ?
      • Like 0
  • Mare păcat!
    Nu degeaba se spune în popor: ”la omul sărac nici boii nu trag”.
    În alte cazuri, când aveam partea noastră de vină, era de așteptat să ne lovească problemele, dar aici chiar n-avem nicio vină, n-aveam cum să prevenim așa ceva.
    • Like 1
    • @ Dan Cojocaru
      Nu zău ?!?
      • Like 0


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult