Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cât de „vrednic este” Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu - Athos

Foto: Orthodoxia News Agency

Marcel Ciolacu s-a dus la Muntele Athos și a stat în scaunul regal din biserică, pe care ar trebui să stea regii, împărații, domnitorii. Nu am nicio îndoială că Marcel Ciolacu - oaspete de vază - consideră că merită să stea acolo. 

Hai să ne amintim și noi câteva dintre faptele lui mărețe și să tragem fiecare concluzia dacă merită să stea pe tronul regilor.

Nu și-a început cariera politică ca vâslaș al lui Dragnea?

Și-a început.

Nu s-a pozat el în tinerețe alături de Omar Hayssam la vânătoare de mistreți?

Nu erau ei împreună și fericiți la vânătoare?

Erau.

Nu și-a dat el singur certificat de revoluționar că a participat la Revoluție în Buzău?

Și-a dat.

Nu a primit el o bucată de pământ - pe care a vândut-o - de la statul român, pentru că a luptat la revoluție?

A primit. A vândut. 

Nu a vrut el să fie declarat luptător cu rol determinat în Revoluția din decembrie 1989, nu doar revoluționar, ca să aibă parte și de indemnizație lunară, nu doar de bucata de pământ, pe care a vândut-o?

A vrut.

Dar istoricul Mihai Dodu nu a vrut și i-a respins cererea, când Marcel Ciolacu încă nu era prim-ministru.

Nu l-a demis el, după ce a devenit prim-ministru, pe istoricul Mihai Dodu, de la conducerea Secretariatului de Stat pentru revoluționari? Mihai Dodu i-a retras certificatul de revoluționar și i-a respins cererea de a fi declarat luptător cu rol determinant în revoluție.

L-a demis!

Nu a dat în judecată instituția din subordinea sa, ca să își recâștige certificatul de revoluționar?

A dat!

...

A parcurs pas cu pas drumul de la fals revoluționar, de la vâslașul lui Dragnea, de la vânătoarea cu Omar Hayssam, la fotoliul de prim-ministru. 

Așa că de ce să ne mirăm că s-a așezat pe scaunul regilor într-o biserică!?

El simte că „vrednic este”.

Oare cât de „vrednic” va fi poporul anul acesta la vot?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu e prost cine arată o falsă smerenie electorală, e prost cel care crede fără a cerceta și votează cu mațul, nu cu capul.
    • Like 2
  • Daca si la "muntele athos" merge cu mituirea "exagerat de sfintilor si nemeritat de fericitilor" popi atunci ce sa sa mai ceri la nivel de patriarhie? Sa mai zica cineva ca biserica e dreapta si merita respectata! Abia astept reactia virulenta a cretinortodocsilor.
    • Like 2
    • @ Zugravu Mircea
      don ,cilolacul ,,s-a dus la muntele Athos ,ca saumpere imagine ,ptr electoratul cu gandire de EV Mdeiu ,,al psd ,de pe vreama lui ,fiiRea ! Cea care era vestita cu sumele aruncate dupa popii din catedrale ,si cu babele pe la moaste ,Se pare ca si ciolacul s-a molipsit de acest virus foarte daunator societatii ,
      --Dar raspandacii de zvonuri rautacioase ,il critica pe Domnul Presedinte Johanis ca ,cheltuie bani cu deplasari ,externe ? Dar pe ciolacul care cheltiuie la fel ,cum este ??
      • Like 1
  • Dacă a scos câteva ”plastice” din buzunarul de la piept, imediat a devenit și mai vrednic. Până și într-o amărâtă de biserică de provincie scaunele se plătesc/închiriază pe bani frumoși....
    • Like 2
    • @ Ion Popescu
      Cea mai mare Mafie este in BOR , Un post caldut de popa la o biserica dintr-un oras modeste si cu ,,crestini evlaviosi si putin educati este,,MANA CERASCA,, DUPA CUM BINE SE EXPRIMA ,TATUCUL LOR ,, al tomisului ,,Adica cel care ,discrediteaza mereu BOR ,dar sefii se fac ,ca nu il vad !!
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult