Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cătălin Buliga, directorul de Tehnologie al Vodafone România, desemnat unul dintre cei mai importanți oameni din industria de telecomunicații la nivel european

Catalin Buliga

Cătălin Buliga, directorul de Tehnologie al Vodafone România, a câștigat distincția CTO of the Year Award 2020, la categoria Gamechanger, premiu oferit de către publicația „Mobile Europe & European Communications”, pentru performanțele pe care acesta le-a realizat în domeniul tehnologiei. Dintre acestea amintim prima rețea 5G în România, hologramele LIVE la rezoluție 4K realizate cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, tehnologia NB-IoT, dar și investițiile și menținerea calității rețelelor fixe și mobile la un nivel extraordinar în contextul actual.

Anul acesta, competiția a avut două categorii: Gamechanger și Trailblazer. Categoria Trailblazer a fost câștigată de CTO-ul Telenet, Micha Berger.

Lista finaliștilor a fost următoarea: Cătălin Buliga (Vodafone Romania), Micha Berger (Telenet), Thomas van Briel (Deutsche Telekom), Alexander Stock (A1 Telekom Austria AG), Emmanuel Chautard (Orange România), Nathalie Vafiadis (BT), Fotis Karonis (BT), Elmar Grasser (Sunrise Communications AG) și Radoslav Zlatkov (VIVACOM).

Cătălin Buliga are o bogată experienţă în telecom şi a revenit în Vodafone România în anul 2015. Din 2016, acesta este CTO al companiei. În cadrul Vodafone, a ocupat poziţii de conducere în zona de tehnologie timp de 10 ani, până în 2008. Ulterior, a deţinut funcţii de conducere în cadrul UPC timp de şapte ani, incluzând rolul de CTO al UPC România şi UPC Ungaria. Cătălin Buliga a absolvit Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, în 1995.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Vodafone e una din firmele din Romania cu cele mai imorale practici. Angajatii vostri se comporta precum "old car sales people" din SUA. Am o ruda in varsta pe care ati pacalit-o cu un smart phone desi i-a spus vanzatorului ca nu se pricepe sa-l foloseasca si vroia ceva simplu. Femeia avea nevoie de un celular pentru ca urma sa petreaca luni prin spitale sa se trateze de cancer. Vanzatorul a mintit-o promitandu-i ca abonamentul ii permite sa-l sune ieftin pe fiul eu din Suedia.

    Ati blocat-o intr-un abonament de doi ani desi nu avea nevoie decat de un an. Dupa aia v-ati facut ca ploua cand v-a spus ca nu vrea sa continue dupa cei doi ani. O firma care isi face profitul din veniturile minuscule si suferintele oamenilor batrani si bolnavi nu merita nici un respect!
    • Like 1
  • Cinste lui si noua,dar ar fi perfect un asemenea om si specialist sa fie in slujba binelui public,adica cel putin in actiunea inceata a guvernului de a digitaliza activitatea tuturor institutiilor publice care sa nu mai alerge contribuabilul pe la ghisee blindate.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult