Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cătălin Buliga, directorul de Tehnologie al Vodafone România, desemnat unul dintre cei mai importanți oameni din industria de telecomunicații la nivel european

Catalin Buliga

Cătălin Buliga, directorul de Tehnologie al Vodafone România, a câștigat distincția CTO of the Year Award 2020, la categoria Gamechanger, premiu oferit de către publicația „Mobile Europe & European Communications”, pentru performanțele pe care acesta le-a realizat în domeniul tehnologiei. Dintre acestea amintim prima rețea 5G în România, hologramele LIVE la rezoluție 4K realizate cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, tehnologia NB-IoT, dar și investițiile și menținerea calității rețelelor fixe și mobile la un nivel extraordinar în contextul actual.

Anul acesta, competiția a avut două categorii: Gamechanger și Trailblazer. Categoria Trailblazer a fost câștigată de CTO-ul Telenet, Micha Berger.

Lista finaliștilor a fost următoarea: Cătălin Buliga (Vodafone Romania), Micha Berger (Telenet), Thomas van Briel (Deutsche Telekom), Alexander Stock (A1 Telekom Austria AG), Emmanuel Chautard (Orange România), Nathalie Vafiadis (BT), Fotis Karonis (BT), Elmar Grasser (Sunrise Communications AG) și Radoslav Zlatkov (VIVACOM).

Cătălin Buliga are o bogată experienţă în telecom şi a revenit în Vodafone România în anul 2015. Din 2016, acesta este CTO al companiei. În cadrul Vodafone, a ocupat poziţii de conducere în zona de tehnologie timp de 10 ani, până în 2008. Ulterior, a deţinut funcţii de conducere în cadrul UPC timp de şapte ani, incluzând rolul de CTO al UPC România şi UPC Ungaria. Cătălin Buliga a absolvit Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi, în 1995.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Vodafone e una din firmele din Romania cu cele mai imorale practici. Angajatii vostri se comporta precum "old car sales people" din SUA. Am o ruda in varsta pe care ati pacalit-o cu un smart phone desi i-a spus vanzatorului ca nu se pricepe sa-l foloseasca si vroia ceva simplu. Femeia avea nevoie de un celular pentru ca urma sa petreaca luni prin spitale sa se trateze de cancer. Vanzatorul a mintit-o promitandu-i ca abonamentul ii permite sa-l sune ieftin pe fiul eu din Suedia.

    Ati blocat-o intr-un abonament de doi ani desi nu avea nevoie decat de un an. Dupa aia v-ati facut ca ploua cand v-a spus ca nu vrea sa continue dupa cei doi ani. O firma care isi face profitul din veniturile minuscule si suferintele oamenilor batrani si bolnavi nu merita nici un respect!
    • Like 1
  • Cinste lui si noua,dar ar fi perfect un asemenea om si specialist sa fie in slujba binelui public,adica cel putin in actiunea inceata a guvernului de a digitaliza activitatea tuturor institutiilor publice care sa nu mai alerge contribuabilul pe la ghisee blindate.
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult