Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cătălin Rădulescu: Noi, intelectualii din PSD, am putea candida la Congres

Catalin Radulescu - Foto Octav Ganea

(Foto Inquam Photos/Octav Ganea)

Deputatul Cătălin Rădulescu consideră că este „o prostie" îndepărtarea oamenilor percepuți ca fiind fideli fostului președinte al PSD, Liviu Dragnea și spune că intelectualii din PSD ar trebui să candideze la congresul partidului, din 29 iunie.

„Eu cred că voi candida la Congres, așa cum cred că vor candida mulți dintre colegii și prietenii mei, dar vreau să văd ce se întâmplă în continuare. Văd că este o luptă pentru putere în PSD, noi nu am înțeles nimic de fapt din votul de pe 26, după care cred că grupul nostru de oameni intelectuali ne vom întâlni și vom lua o decizie în interiorul partidului nostru, ca să ne constituim ca și grup și sigur, să ne anunțăm candidaturile și cu susținerile și pentru candidatura la președinția partidului și ce va urma mai departe (...). Eu dacă candidez, voi candida pentru funcția de vicepreședinte”, a spus la RFI deputatul Cătălin Rădulescu 

Întrebat cum poate să iasă PSD din criza în care a intrat după pierderea alegerilor europene și trimiterea liderului său, Liviu Dragnea, după gratii, deputatul a spus că unii dintre liderii partidului ar trebui să înceteze cu vânătoare de vrăjitoare. 

„În primul rând partidul ar trebui să se consulte cu absolut toată lumea și să nu facă greșeala pe care au început s-o facă unii dintre liderii partidului sau așa-numiți lideri, care încearcă să facă un fel de vânătoare de vrăjitoare, ca s-o numesc așa și să încerce să îndepărteze din funcții sau să limiteze accesul la funcțiile din partid unor oameni pe care dintr-o eroare ei consideră că au fost în echipa președintelui Dragnea sau apropiați de președintele Dragnea, ceea ce este o prostie. 

Oameni de exemplu ca Codrin Ștefănescu, Olguța Vasilescu, Cătălin Rădulescu, Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici, Liviu Pleșoianu, Dorel Căprar, noi nu am fost oamenii unui președinte, noi suntem oameni vechi în PSD, din păcate pentru unii sau pentru alții suntem intelectuali, nu avem facultăți făcute nici la SRI, nici nu provenim din tot felul de meserii, de genul vânzători de cârnați, tractoriști, șoferi și atunci încercarea de a se prelua puterea de anumiți indivizi din partid sau încercând să se impună în partid cred că e o mare greșeală”, a spus Cătălin Rădulescu. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnule Cătălin Rădulescu, imi cer scuze dar dupa comportamentul dv. in Parlament nu credeam ca sunteti intelectual. Eu nu cred ca veti avea succes daca veti candida la o functie in PSD. Ce altceva decat politica meschina mai stiti sa faceti? S-ar putea sa ramaneti somer dupa viitoarele alegeri.
  • Like 0
 • Sa nu il uitam pe cel mai rasat dintre "telectualii partidului=dom bacalbasha"....
  • Like 0
 • Nu are nimeni nevoie de intelectuali "ca codrin", Rădulescu și ceilalți. Nu are nimeni nevoie de "intelectuali" psd sau alde, sau alți susținători și derivați. Vremea lor a trecut. Și-au dovedit, din plin, nonvaloarea, ticăloșia, servilismul, arivismul. Gata! La gunoi cu ei!
  • Like 0
 • Sa mori de ras, nu alta! De cand e tampitul asta intelectual? Ori a bolunzit de tot??? Astia sunt, care va sa zica, intelectualii PSD-ului??? Alde Dragnea Puscariasul, Dancila Analfabeta, Codrin Stefanescu Marele Potent ("pentru ca putem, nu?) sau asta, caraghiosul asta, care nici nu s-a uitat in DEX sa vada se el ce-i aia un intelectual! Toti caraghiosii astia formeaza cel mai de CACAO partid din istoria Romaniei! Nici macar PCR-ul nu era in halul asta, mai gaseai pe cate unul cu un dram de ratiune si bun simt.....
  • Like 2
 • Catalin Radulescu se include in grupul intelecutalilor din PSD? Nu stiu daca asta spune mai mult despre el sau despre PSD, dar e distractiv in orice caz :D
  • Like 2
 • Dar individul asta parca deja nu mai avea voie sa intervina in public, totusi.
  • Like 1
 • "Intelectualul" Mitraliera a facut un efort supraomenesc sa faca o facultate de medicina?Nu imi vine sa cred ca a fost capabil de asaceva si il suspectez ca nu a reusit sa absolve toti anii de studiu.Altfel de ce si-ar pierde vremea in PSD sau jucandu-se cu mitraliera?
  • Like 0
 • Latraii lui Dragnea vor face grup in interiorul partidului si vor incerca sa ramana la varf. S-ar putea sa si reuseasca. Sigur sunt multi, pentru ca e un motiv plauzibil al ramanerii la conducerea PSD a lui Dragnea atat de mult timp.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Tovarășul Mitralieră poate să-și ia Kalașnikovul din dotare și să se împuște.cu el.Ar face un mare serviciu Nației Române.
  • Like 3
  • @ Dorin
   Cu permisiunea ta as adauga : sa se impuste pe el si pe restul de intelectuali din PSD . Noi vrem sa raminem cu tractoristii . Dragnea banuiesc ca era intelectual , nu tractorist. Intelectual repetent , dar macar vorba lu' Radulescu a facut facultatea la zi...
   Ma intreb ce-o fi in capul unui ziarist de-l suna pe Radulescu sa-si dea cu parerea ...
   • Like 2
 • Sincer, aveam unele dubii că tovarășul ar fi un intelectual, dar după "ca Codrin" mi s-au risipit toate. Doar modestia nu o inteleg: de ce să candidezi pentru funcția de vicepreședinte, când ești pe deplin calificat pentru cea de președinte?
  • Like 3


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult