Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ce ar putea obține Elon Musk după sprijinul masiv acordat în campanie lui Donald Trump

Elon Musk - alegeri

Foto: Angela Weiss / AFP / Profimedia

 Elon Musk, unul dintre cei mai vizibili susținători ai lui Donald Trump, ar putea avea multe de câștigat în urma victoriei acestuia în cursa pentru Casa Albă, notează BBC și CNN. În timp ce Trump l-a descris pe Musk drept o „nouă stea” a Partidului Republican, Musk a scris pe platforma X: „Poporul Americii i-a oferit lui @realDonaldTrump un mandat clar pentru schimbare în această seară”.

Miliardarul tech a donat mai mult de 119 milioane de dolari pentru finanțarea unui comitet de acțiune politică, înființat pentru a-l sprijini pe Trump. De asemenea, Elon Musk s-a implicat puternic în ultimele săptămâni în campania de mobilizare a alegătorilor în statele-cheie, care a inclus o tombolă zilnică de un milion de dolari pentru alegătorii din acele state. 

Președintele ales a declarat că, într-un al doilea mandat, l-ar invita pe Elon Musk în administrația sa pentru a elimina risipa guvernamentală.

Omul de afaceri ar putea să beneficieze de președinția lui Trump prin intermediul SpaceX, care deja domină afacerile din domeniul trimiterii sateliților guvernamentali în spațiu, după cum scrie BBC.

Miercuri dimineață, acțiunile Tesla, producătorul de vehicule electrice, au crescut cu 13%, ceea ce echivalează cu o creștere cu 13 miliarde dolari a portofoliului de acțiuni deținut direct de Musk, potrivit calculelor CNN. 

BBC remarcă și faptul că SpaceX a început să construiască sateliți spion exact în momentul în care Pentagonul și agențiile de spionaj americane par pregătite să investească miliarde de dolari în acest domeniu. În timp ce Tesla ar putea, între timp, să obțină beneficii de la o administrație despre care Trump a spus că va fi definită de „cea mai mică povară de reglementare.”

Pe de altă parte, luna trecută, agenția americană responsabilă cu reglementarea siguranței rutiere a dezvăluit că cercetează sistemele software de auto-conducere ale Tesla.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult