Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Ce e în neregulă în această imagine: când 8 bărbați știu ce-i mai bine pentru femeie

Înconjurat de alți șapte bărbați, președintele Donald Trump a semnat la începutul acestei săptămâni un decret referitor la avort, care are consecințe la nivelul sănătății reproducerii la nivel mondial, scrie The Huffington Post, care observă că în încăpere nu se găsea nicio femeie. Ordinul executiv interzice organizaţiilor non-guvernamentale americane să primească finanţare federală dacă furnizează servicii de avort peste graniţele Statelor Unite.

Statele Unite cheltuiesc aproximativ 600 milioane de dolari pe an pentru asistența internațională pentru planificarea familială și programele de sănătate a reproducerii. 

Ordinul a fost unul dintre primele semnate de Donald Trump de la preluarea mandatului. În Biroul Oval al Casei Albe el a semnat în aceeași zi și retragerea SUA din acordul comercial de parteneriat Trans-Pacific.

Documentul semnat de noul președinte american are implicații grave pentru femeile și fetele din țările în curs de dezvoltare și din zonele de conflict, care recurg adesea la metode periculoase de a pune capăt sarcinii atunci când acestea nu au acces la avort în condiții de siguranță, mai subliniază publicația citată. Organizația Mondială a Sănătății estimează că mai mult de 21 de milioane de femei pe an recurg la avorturi nesigure în țările în curs de dezvoltare, reprezentând aproximativ 13 la sută din totalul deceselor materne.

În imaginea de mai jos, președintele Donald Trump prezintă decretul pe care l-a semnat luni și care interzice finanţarea din fonduri federale a ONG-urilor internaţionale care susţin avortul, potrivit AFP. Donald Trump sugera în primăvara anului trecut că femeile care fac avort ar trebui pedepsite, dar ulterior şi-a revizuit poziţia, după ce a fost criticat.

( Foto Ron Sachs - Pool/Guliver/Getty Images)

Același fotoreporter a surprins imaginea de ansamblu. În jurul președintelui american care semnează controversatul decret sunt șapte bărbați.

(Foto Ron Sachs - Pool/Guliver/Getty Images)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • E lasă ca e o suma infirma pt miliardarii filantropisti ai USA , liberal - democrații , alde Zuckeberg , Tim Cook , Clinton , Gates , Sandberg și tanti asta de la Huffington Post ,ca e miliardară așa ca dacă le pasa pun fiecare careva milioane și acoperă suma asta infirma . Da la cum se gudura toti pe lingă Președintele Peruca acuma , le place doar sa vorbească ca de fapt nu le pasa decât cum sa-și mărească averile
  • Like 0
 • Face ceea ce a spus că va face...în mod surprinzător.
  Dacă Obama făcea același lucru, am fi fost, probabil, în altă lume.
  • Like 0
 • check icon
  Femeile care sar de fund în sus după ce citesc articolul trebuie să-l recitească mai atent.
  Este un act normal pentru contribuabilul american: să nu se dea bani din bugetul federal ONG-urilor care fac avorturi în afara Statelor Unite. Cum ar veni, contribuabilii americani să nu plătească pentru avorturi în Congo, Mexic, Vietnam sau România. Ce-i așa de greu de-nțeles? E ceva absolut normal!
  • Like 2
 • Chiar asa, ati ajuns sa scrieti articole de pe Huffington Post, site-ul extremistilor de stanga?
  In legatura cu avortul, alocarea de fonduri federale pentru avorturi este interzisa prin lege in SUA.
  • Like 1
 • Libtarzii tot nu inteleg ca nenea Trump refuza sa joace dupa regulile lor.
  • Like 2
 • check icon
  De ani buni, și Europa și America folosesc limbajul „politically correct” pentru chestiuni delicate și cu un profund conținut uman. Un asemenea mesaj se referă la avort, altul la homosexuali... În condițiile în care Europa are spor natural negativ în multe țări, inclusiv România ultimilor ani, iar în America situația nu este foarte bună, este firesc să există îngrijorare pe domeniu. De asemenea, imigrația clandestină, sprijinită (neoficial) și de Mexic, creează îngrijorare. Este motivul pt care Trump a luat măsuri ferme. Nu sînt neapărat un admirator al lui Trump, dar nici al lălăielii democraților pe tema asta. Civilizația europeană și de tip european, cum este și cea nord-americană (cea latino-americană are nevoie de o analiză separată), este amenințată de asemenea abordări snobe, superficiale și fără perspectivă. Problema avortului nu este numai o problemă a femeii însărcinate, este – la nivel național – o problemă de supraviețuire umană. Dacă nu se iau măsuri urgente, Europa va fi înghițită de reprezentanți ai unor culturi total opuse spiritului european. Ca să redevii tolerant, trebuie să repui ordine în această harababură. Asta face administrația Trump, pînă nu va fi prea tîrziu.
  Dacă aș fi fost cetățean american, l-aș fi votat pe Trump, în ciuda alunecărilor sale, l-aș fi votat. Nu e vorba de Trump aici, este vorba de revolta unor instituții ale statului îngrozite de ce arată analizele demografice și de perspective ca civilizația euro-americană să fie înghițită de niște primitivi.
  • Like 0
 • Toţi cei de mai sus sunteţi barbaţi? pardon, de sex masculin?
  • Like 0
  • @ Otilia Man
   Sa presupunem ca da, trecand peste usoara ironie din comentariu.
   Imi permteti o intrebare atunci:

   Sa inteleg ca vi se pare ok finantarea de la buget a avortului ?
   e ok sa platim noi ceilalti contribuabilii o decizie personala a unei femei, precum este aceasta in discutie ?
   • Like 1
 • Florin check icon
  Articol din seria : "asa ceva sa nu mai scrieti niciodata". Se confunda iar dreptul cu darul. Celui privilegiat i se taie finantarea (privilegiul), dupa care incepe sa sara de posterior in sus ca e nedreptatit. Nu mai confundati un privilegiu cu un drept.
  Conceptul "America first" incepe sa sune bine...
  • Like 1
 • Contraceptia si planificare familiala este total diferita de avort. Pe langa faptul ca omori un copil, avortul poate avea grave repercursiuni asupra sanatatii femeii.
  • Like 2
 • check icon
  Cum e aia, "fonduri federale cu care se finanțau ONG-uri internaționale":
  Adică din bugetul american federal se dădeau bani la ONG-uri internaționale?!!! Din taxele americanilor, se sifonau bani la organizații NEguvernamentale, care nici măcar nu aduc profit? Asta în țara care e lumina capitalismului? Bhahahahahhahhaa! Nu-i de mirare că a ieșit Trump.
  • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult