Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ce facem dacă un copil prezintă simptome SARS-CoV-2? Diferă tratamentul recomandat copiilor față de cel pentru adulți? Răspunsurile medicilor

Elevi la școală în pandemie

De la începutul pandemiei și până la finalul anului trecut, au fost infectaţi cu noul coronavirus peste 6000 de copii cu vârste de până la 9 ani și peste 13.000 cu vârste între 10 și 19 ani. 

Cei mai mulți trec prin infecția cu noul coronavirus asimptomatici sau cu simptome minime, spun specialiștii.  Analizele de rutina trebuie efectuate la recomandarea pediatrului sau medicului de familie, infecția cu SARS-CoV-2 nefiind o indicație generală.

Ce facem dacă un copil prezintă simptome SARS-CoV-2? Diferă tratamentul recomandat copiilor față de cel pentru adulți? Răspunde celor mai frecvente întrebări dr. Lăcrămioara Dobrin, medic primar Pediatrie, Rețeaua Privată de Sănătate REGINA MARIA. 

Clipurile atașate acestui articol fac parte din campania #informareresponsabilă, realizat de platforma Republica împreună cu specialiștii Rețelei Private de Sănătate REGINA MARIA.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult