Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Ce facem dacă un copil prezintă simptome SARS-CoV-2? Diferă tratamentul recomandat copiilor față de cel pentru adulți? Răspunsurile medicilor

Elevi la școală în pandemie

De la începutul pandemiei și până la finalul anului trecut, au fost infectaţi cu noul coronavirus peste 6000 de copii cu vârste de până la 9 ani și peste 13.000 cu vârste între 10 și 19 ani. 

Cei mai mulți trec prin infecția cu noul coronavirus asimptomatici sau cu simptome minime, spun specialiștii.  Analizele de rutina trebuie efectuate la recomandarea pediatrului sau medicului de familie, infecția cu SARS-CoV-2 nefiind o indicație generală.

Ce facem dacă un copil prezintă simptome SARS-CoV-2? Diferă tratamentul recomandat copiilor față de cel pentru adulți? Răspunde celor mai frecvente întrebări dr. Lăcrămioara Dobrin, medic primar Pediatrie, Rețeaua Privată de Sănătate REGINA MARIA. 

Clipurile atașate acestui articol fac parte din campania #informareresponsabilă, realizat de platforma Republica împreună cu specialiștii Rețelei Private de Sănătate REGINA MARIA.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult