Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Ce mai vor să cumpăre românii de Black Friday: scutiri medicale, sârmă ghimpată, cazane de țuică, dar și „iarbă tip marijuana”

gadget - getty

(Foto Guliver/Getty Images)

În ajun de Black Friday 2018, retailerii online vor să știe care sunt lucrurile pe care le caută românii care vor să facă shopiing online de ziua reducerilor. Consumatorii români sunt pasionați în primul rând de electrocasnice, de electronice și de haine - ceea ce constituie grosul vânzărilor de Black Friday. Pe lângă căutările „generale”, există o serie de căutări „mai speciale”, spune Iulian Stanciu, șeful eMAG.

Scutiri medicale, sârmă ghimpată, varză murată, cazane de țuică sau „iarbă tip marijuana” sunt doar câteva dintre lucrurile care apar în topul „căutărilor haioase” pe eMAG, în această perioadă. 

„Spre exemplu, mă uitam zilele trecute în timp ce făceam acest top al căutărilor haioase și am văzut scutire medicală.  Nu încurajăm acest trend al scutirilor cumpărate (...) sau (se caută - n.n) informații despre când se schimbă cauciucurile de vară. Depinde destul de mult de temperatura și vremea din fiecare localitate din țară. Am văzut și lucruri interesante, gen sârmă ghimpată. Trebuie să găsim și curierul care să ducă sârma ghimpată”, a spus Iulian Stanciu, directorul general al Grupului eMAG, invitat sâmbătă la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.

Cel mai mare magazin online local a anunțat recent că va organiza Black Friday pe data de 16 noiembrie.

Emisiunea „În fața ta” de la Digi24, moderată de Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu, poate fi urmărită sâmbăta și duminica de la ora 13.30.

Aflați și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult