Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ce se întâmplă cu școlile în Capitală. Nicușor Dan, despre declarația Gabrielei Firea, care cere redeschiderea școlilor. „În martie cerea închiderea lor”

Gabriela Firea - Nicusor Dan

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut redeschiderea școlilor, care funcționează în București online, conform scenariului roșu.

„Toată lumea e îngrijorată în legătură cu copiii. Nu se poate compara învățământul online cu cel tradițional. Copiii nu se mai regăsesc, nu își văd colegii și profesorii, calitatea educației nu e aceeași în online. În plus, mulți copii sunt supravegheati acum de bunici și aceștia nu sunt familiarizați cu materiile. De asemenea, costurile pentru părinții care rămân acasă sunt foarte mari”, a declarat Firea. Aceasta a susținut, că spre deosebire de primăvară, când a cerut închiderea unităților de învățământ, acum există mai multe posibilități de testare și de triaj epidemiologic.

Noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a comentat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, cererea acesteia de redeschidere a școlilor. 

„În martie, spunea că ar trebui închise...Asta a fost o simplă paranteză. Dacă specialiștii spun că copiii sunt un factor de transmitere a acestei boli, fiind în situația asta gravă, eu sunt absolut de acord cu menținerea măsurii de închidere a școlilor în Municipiul București până ce vom reuși să scădem numărul de infectări”, a spus Nicușor Dan.

Gabriela Firea s-a remarcat în timpul mandatului ei prin repetate decizii de închidere a școlilor, atunci când meteorologii anunțau ninsori abundente în Capitală.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm