Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ce se întâmplă cu școlile în Capitală. Nicușor Dan, despre declarația Gabrielei Firea, care cere redeschiderea școlilor. „În martie cerea închiderea lor”

Gabriela Firea - Nicusor Dan

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut redeschiderea școlilor, care funcționează în București online, conform scenariului roșu.

„Toată lumea e îngrijorată în legătură cu copiii. Nu se poate compara învățământul online cu cel tradițional. Copiii nu se mai regăsesc, nu își văd colegii și profesorii, calitatea educației nu e aceeași în online. În plus, mulți copii sunt supravegheati acum de bunici și aceștia nu sunt familiarizați cu materiile. De asemenea, costurile pentru părinții care rămân acasă sunt foarte mari”, a declarat Firea. Aceasta a susținut, că spre deosebire de primăvară, când a cerut închiderea unităților de învățământ, acum există mai multe posibilități de testare și de triaj epidemiologic.

Noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a comentat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, cererea acesteia de redeschidere a școlilor. 

„În martie, spunea că ar trebui închise...Asta a fost o simplă paranteză. Dacă specialiștii spun că copiii sunt un factor de transmitere a acestei boli, fiind în situația asta gravă, eu sunt absolut de acord cu menținerea măsurii de închidere a școlilor în Municipiul București până ce vom reuși să scădem numărul de infectări”, a spus Nicușor Dan.

Gabriela Firea s-a remarcat în timpul mandatului ei prin repetate decizii de închidere a școlilor, atunci când meteorologii anunțau ninsori abundente în Capitală.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult