Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Ce se întâmplă cu școlile în Capitală. Nicușor Dan, despre declarația Gabrielei Firea, care cere redeschiderea școlilor. „În martie cerea închiderea lor”

Gabriela Firea - Nicusor Dan

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut redeschiderea școlilor, care funcționează în București online, conform scenariului roșu.

„Toată lumea e îngrijorată în legătură cu copiii. Nu se poate compara învățământul online cu cel tradițional. Copiii nu se mai regăsesc, nu își văd colegii și profesorii, calitatea educației nu e aceeași în online. În plus, mulți copii sunt supravegheati acum de bunici și aceștia nu sunt familiarizați cu materiile. De asemenea, costurile pentru părinții care rămân acasă sunt foarte mari”, a declarat Firea. Aceasta a susținut, că spre deosebire de primăvară, când a cerut închiderea unităților de învățământ, acum există mai multe posibilități de testare și de triaj epidemiologic.

Noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a comentat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, cererea acesteia de redeschidere a școlilor. 

„În martie, spunea că ar trebui închise...Asta a fost o simplă paranteză. Dacă specialiștii spun că copiii sunt un factor de transmitere a acestei boli, fiind în situația asta gravă, eu sunt absolut de acord cu menținerea măsurii de închidere a școlilor în Municipiul București până ce vom reuși să scădem numărul de infectări”, a spus Nicușor Dan.

Gabriela Firea s-a remarcat în timpul mandatului ei prin repetate decizii de închidere a școlilor, atunci când meteorologii anunțau ninsori abundente în Capitală.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult