Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Ce se întâmplă cu școlile în Capitală. Nicușor Dan, despre declarația Gabrielei Firea, care cere redeschiderea școlilor. „În martie cerea închiderea lor”

Gabriela Firea - Nicusor Dan

Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut redeschiderea școlilor, care funcționează în București online, conform scenariului roșu.

„Toată lumea e îngrijorată în legătură cu copiii. Nu se poate compara învățământul online cu cel tradițional. Copiii nu se mai regăsesc, nu își văd colegii și profesorii, calitatea educației nu e aceeași în online. În plus, mulți copii sunt supravegheati acum de bunici și aceștia nu sunt familiarizați cu materiile. De asemenea, costurile pentru părinții care rămân acasă sunt foarte mari”, a declarat Firea. Aceasta a susținut, că spre deosebire de primăvară, când a cerut închiderea unităților de învățământ, acum există mai multe posibilități de testare și de triaj epidemiologic.

Noul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a comentat în emisiunea „În fața ta” de la Digi24, cererea acesteia de redeschidere a școlilor. 

„În martie, spunea că ar trebui închise...Asta a fost o simplă paranteză. Dacă specialiștii spun că copiii sunt un factor de transmitere a acestei boli, fiind în situația asta gravă, eu sunt absolut de acord cu menținerea măsurii de închidere a școlilor în Municipiul București până ce vom reuși să scădem numărul de infectări”, a spus Nicușor Dan.

Gabriela Firea s-a remarcat în timpul mandatului ei prin repetate decizii de închidere a școlilor, atunci când meteorologii anunțau ninsori abundente în Capitală.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult