Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cea mai frumoasă rivalitate pe care am văzut-o vreodată pe un teren de sport

Federer - Nadal colaj

Foto: Profimedia Images

La ultimul său bal, la ultimul as servit, la ultimul forehand! Roger a cedat complet la final și a plâns ca un copil. Pentru tot ce a făcut în 41 de ani de viață și de tenis. Pentru fanii care au umplut sala până la refuz. Pentru Mirka și părinții lui care plângeau în tribune. Pentru toate suferințele la care și-a supus corpul și mintea. Pentru copilul rebel de la începutul carierei, pentru că a pus racheta în cui și pentru că, de acum încolo, o să-l mai vedem jucând doar pe YouTube. Unde există cea mai mare galerie de artă a tenisului: galeria federiană!

Federer întruchipează tot ce poate fi mai frumos în felul în care se joacă tenis. Lasă în urmă o carieră impecabilă. Fără pată. Fără vreun scandal. Un nobil de secol 18-19 pe un dreptunghi din secolele 20 și 21. Roger a umplut pentru totdeauna două secole de tenis. Greu va mai fi egalat. Și nu mă refer la argintărie. Roger va fi unic! 

La fel cum vor rămâne unice lacrimile celui mai aprig adversar de pe teren. Rafa, alt monstru de secol 20-21, omul care și-a spulberat adversarii prin forța brută și mentală a plâns ca un copil pentru Roger.

Iar imaginea asta de la finalul ceremoniei, cu cei doi plângând în hohote pe bancă arată cât de mare e Federer și cât de mare va fi în curând și Rafa. Iar atunci va plânge Roger pentru el.

Cea mai frumoasă poveste din tenis s-a încheiat. La fel și cea mai frumoasă rivalitate pe care am văzut-o vreodată pe un teren de sport!

Roger Federer, mulțumesc că m-ai făcut să mă îndrăgostesc de tenis și că mi-ai arătat că și ceasurile elvețiene cedează uneori...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult