Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cea mai frumoasă rivalitate pe care am văzut-o vreodată pe un teren de sport

Federer - Nadal colaj

Foto: Profimedia Images

La ultimul său bal, la ultimul as servit, la ultimul forehand! Roger a cedat complet la final și a plâns ca un copil. Pentru tot ce a făcut în 41 de ani de viață și de tenis. Pentru fanii care au umplut sala până la refuz. Pentru Mirka și părinții lui care plângeau în tribune. Pentru toate suferințele la care și-a supus corpul și mintea. Pentru copilul rebel de la începutul carierei, pentru că a pus racheta în cui și pentru că, de acum încolo, o să-l mai vedem jucând doar pe YouTube. Unde există cea mai mare galerie de artă a tenisului: galeria federiană!

Federer întruchipează tot ce poate fi mai frumos în felul în care se joacă tenis. Lasă în urmă o carieră impecabilă. Fără pată. Fără vreun scandal. Un nobil de secol 18-19 pe un dreptunghi din secolele 20 și 21. Roger a umplut pentru totdeauna două secole de tenis. Greu va mai fi egalat. Și nu mă refer la argintărie. Roger va fi unic! 

La fel cum vor rămâne unice lacrimile celui mai aprig adversar de pe teren. Rafa, alt monstru de secol 20-21, omul care și-a spulberat adversarii prin forța brută și mentală a plâns ca un copil pentru Roger.

Iar imaginea asta de la finalul ceremoniei, cu cei doi plângând în hohote pe bancă arată cât de mare e Federer și cât de mare va fi în curând și Rafa. Iar atunci va plânge Roger pentru el.

Cea mai frumoasă poveste din tenis s-a încheiat. La fel și cea mai frumoasă rivalitate pe care am văzut-o vreodată pe un teren de sport!

Roger Federer, mulțumesc că m-ai făcut să mă îndrăgostesc de tenis și că mi-ai arătat că și ceasurile elvețiene cedează uneori...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult