Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cea mai neagră zi a pandemiei în România: 2.958 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV-2 și 82 de decese

spital - covid - Foto Lutcanu Iuliana / IPA / PA Images / Profimedia

Foto Lutcanu Iuliana / IPA / PA Images / Profimedia

Nou bilanț îngrijorător. Sunt 2.958  noi cazuri de covid-19, cele mai multe raportate într-o zi, de la debutul pandemiei. Record și la decese din cauza noului coronavirus - în 24 de ore au murit 82 de oameni. Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 de ani. Au fost raportate 514 noi cazuri în Bucuresti.

Până astăzi, 7 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 142.570 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 111.564 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 5.203 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 06.10.2020 (10:00) – 07.10.2020 (10:00) au fost raportate 82 de decese (52 bărbați și 30 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vaslui, Ilfov și București. 

Dintre acestea, un deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 de ani, 2 decese la categoria 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 18 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 ani, 30 de decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 23 decese la categoria de peste 80 de ani.

612 persoane internate la terapie intensivă

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.303. Dintre acestea, 612 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.568.071 de teste. Dintre acestea 27.814 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 17.351 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 10.463 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de Grupul pentru Comunicare Strategică, au fost raportate și rezultatele a 35 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore și transmise până la data de 7 octombrie.

Pe teritoriul României, 11.965 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.889 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 24.600 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 9 persoane.

Aflați și:

Medicul Virgil Musta, după bilanțul covid anunțat azi: Intrăm într-o fază necontrolabilă a pandemiei. Uitați-vă cum a fost în Italia 

Mixich, expert în sănătate publică: nu mai e nicio îndoială că suntem în valul doi. Autoritățile trebuie să impună obligativitatea purtării măștilor și în spațiile deschise

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Acum vad ca nu suntem numai filozofi, dar si matematicieni , ca de medicina ne-am plictisit . Mai oameni buni , purtati masca, spalati-va pe maini si respectati-va semenii . Indemnatii si pe altii sa faca la fel. Daca se facea asta de catre toti sfertodoctii de pe aceasta planeta , lucrurile ar fi stat mult mai bine.
  Toti dau vina pe guverne dar ei umbla ca niste vite fara masti cum prind ocazia, ca sa nu mai vorbesc de spalat si distantat....
  Nu COVID este cea mai mare amenintare ci prostia si nesimtirea oamenilor .
  • Like 2
 • Dacă am efectua 1 milion de teste am avea cel putin 100.000 de infectați, prin extensie la 18 milioane este cel mai probabil să avem 1.800.000 de infectați. Dacă se consideră că un procent de 60% imunizați, natural sau artificial, va trece virusul în remisie, rezultă că mai avem până la 10.800.000 de infectați. Asta ca să știm la ce să ne așteptăm și că este foarte rezonabil ca izolarea și internarea asimptomaticilor să fie cea mai proastă strategie.
  • Like 1
  • @ Voicu Nicolae
   check icon
   E chiar atît de greu de înțeles că asimptomaticii pot răspîndi virusul? Izolarea trebuie făcută, internarea nu. Dar, din cîte știu, internare nu se mai face.
   • Like 3
  • @ Voicu Nicolae
   Delia MC Delia MC check icon
   Virusul nu trece în remisie. Se întâmplă ca în cazul vaccinurilor, se atinge o "acoperire", 70% e considerată oarecum satisfăcătoare. Dacă s-ar întâmpla. Dar imunitatea e destul de volatilă, poate dispărea după câteva luni în cazurile ușoare. Da, se pot testa 1 mil de români dar depinde cu care test. Cel care atestă imunitatea e cel de anticorpi. Ori o testare într-un eșantion de populație a arătat un procent de sub 5 %. Fără a mai pomeni de cazurile de reîmbolnăvire. S-a și calculat cât ar dura atingerea unui prag rezonabil: vreo 15 ani. Izolarea asimptomaticilor? Da, de fapt carantinarea, evident că trebuie. Toate țările impun asta contacților ( infectați potențial) că nu știi când/ dacă vei avea simptome, cu toată distanțarea și masca.
   • Like 1


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult