Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Congresul PSD. Liviu Dragnea vrea o lege care să interzică defăimarea României: „Atunci când voci cunoscute își sabotează cu bună știință țara, cu declarații antiromânești, pierdem suveranitatea”

Dragnea la congres

Pentru congresul PSD de la Sala Palatului s-au luat măsuri de securitate fără precedent în România pentru un asemenea eveniment politic. Traficul a fost restricționat pe mai multe artere din Capitală, iar jurul Sălii Palatului au fost amplasate garduri de protecție.

La Congres, Liviu Dragnea a ținut un discurs în care a spus că vrea să meargă mai departe cu schimbarea legilor justiție și să schimbe legile care guvernează instituțiile de forță și a lăsat să se înțeleagă că va promova o legislație care să împiedice „defăimarea” țării.

UPDATE: Votul la Congresul PSD a început înainte ca cei care candidează să-si țina discursurile. Ecaterina Andronescu și Nicolae Bănicioiu s-au retras din cursă și au plecat de la congres: „Îl lăsăm singur pe Dragnea”, a spus Bănicioiu.

Foto: Claudiu Pândaru

Liviu Dragnea: „Defăimarea propriei țări prin miniciună este o faptă foarte gravă”

„Cum să nu-ți dorești să faci un congres?”, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea, care a susținut că are opt motive pentru convocarea acestuia, între care necesitatea de a face un bilanț al primului an de guvernare, „pe baza datelor INS, nu pe ce spun emisiunile tv”, dar și găsirea unei căi prin care noul Executiv să ducă la îndeplinire programul de Guvernare. El a spus că vrea să meargă înainte, fără ezitare cu legile justiției, și a susținut că există un conflict între „noi (PSD), care vrem să ducem aceste legi în secolul 21, și adversarii noștri care vor să facă în continuare abuzuri”.

Dragnea a lăsat să se înțelagă la congresul PSD că vrea să interzică „defăimarea României” prin lege, susținând că „defăimarea” duce la pierderea suveranității. „Suveranitatea României e importantă și o vom proteja prin legi explicite”, a spus șeful PSD. „Atunci când oameni politici, voci cunoscute ale societății își sabotează cu bună știință țara, cu declarații antiromânești, pierdem suveranitatea, independența, respectul și nu câștigăm nimic. Defăimarea propriei țări prin miniciună este o faptă foarte gravă, care expune România la multe riscuri, la sancțiuni și la pierderea unor avantaje. Suveranitatea României este importantă și o vom proteja prin legi explicite, dezbătute și votate în Parlament”, a declarat Dragnea.

Șeful PSD a mai spus că partidul va iniția legi noi pentru organizarea și funcționarea serviciilor de informații. „În paralel, PSD va iniţia procesul de reaşezare constituţională şi funcţională a instituţiilor nedemocratice, care acum ceva timp şi-au uitat rostul şi locul în societate. Legile de funcţionare ale serviciilor secrete vor fi actualizate după standardele de transparenţă a omoloagelor europene. Comisiile parlamentare de anchetă îşi vor finaliza concluziile în cel mai scurt timp posibil, iar concluziile vor fi fructificate atât judiciar acolo unde va fi cazul – şi sunt convins că va fi cazul –, cât şi prin îmbunătăţirea cadrului legislativ privind drepturile şi libertăţile fundamentale ale românilor”, a declarat Liviu Dragnea, citat de News.ro.

Tăriceanu: Vreau să vă aduc aminte de tot cirsul făcut de președintele Iohannis

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ținut un discurs în care a vorbit despre președintele Klaus Iohannis.

„Dragi colegi, dragi delegaţi, este pentru mine o mare onoare să am posibilitatea să mă adresez în cadrul Congresului Extraordinar al PSD. Vă invit pentru început, însă, să vă amintiţi ceva care nu a trecut de multă vreme, şi anume momentul decembrie 2016. Vreau să va aduc aminte de tot circul făcut de preşedintele Iohannis la numirea premierului din partea Coaliţiei PSD-ALDE. Dosarele scoase rapid de la sertar de unii procurori-marionetă, aşa-numitele acţiuni la rupere, cum sunt cunoscute în limbajul de specialitate”, a spus Tăriceanu, citat de News.ro.

Claudiu Manda: „În Germania, protestatarii au fost luați cu jeturi de apă”

În jur de 250 de protestatari #Rezist au scandat împotriva PSD, iar trei dintre ei, între care și Florin Bădiță de la Corupția ucide, au fost urcați în dube și duși la secție. Claudiu Manda. șeful Comisiei pentru controlul SRI a susținut că în Germania într-o situațue similară, protestatarii „au fost luați cu jeturi deapă”.

„În Germania s-a intamplat asa, au fost alegeri într-o sală, așa cum prevedea legea. Afară, cei care au huiduit au fost luați cu jeturi de apă. Nu am făcut o sugestie, am spus ce e în Germania, unde e democrație. Au libertatea să protesteze, dar într-un cadru legal", a spus Claudiu Manda, citat de Hotnews.

Florin Bădiță, de la Corupția Ucide, ridicat de jandarmi de la protestul de la Sala Palatului. Foto: Liviu Florin Albei/Inquam Photos

În același timp, în zonă se află și simpatizanți ai PSD veniți „să susțină” partidul care își alege astăzi liderii.

4.000 de delegaţi PSD au venit la Sala Palatului pentru a-și alege preşedintele executiv, secretarul general şi cei 16 vicepreşedinţi ai partidului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • as intreba pe "prea onesti" "psdragnisti:.....dupa ce a uitat-o pe "Servila" și a uns-o pe "Docila", intiiul pedofil al tarI vrea ,împreună cu "decriptatul" tariceanu ,sa introducă o lege care sa le permită sa pună botnita....!?

  oare acest gind ("pamflet", maaaa) mă "baga" în defăimarea tarii!!!!
  Chiar crede cineva ca feciorul presedinte poate face ceva pentru altcineva în afară augustei sale persoana!
  • Like 0
 • "Defaimarea tarii prin minciuna" este vag si permite abuz. Nu poate exista o asemenea lege. Cune urmeaza sa stabileasca "minciuna" si efectul "defaimarea", ambele nu au legatura cu "suveranitatea"
  • Like 2
 • dragnea si tariceanu puteau sa zica ce vor acolo ca erau la fel de aplaudati.
  de acum suntem obligati sa fim patrioti si chiar nationalisti? e ilegal sa te doara-n cot de romania? maine ce lege mai vrea, sa iesim pe strazi toti de 1 decembrie cu flori si steaguri ?
  • Like 0
 • Cristi check icon
  De cand daddy cool este la carma PSD-ului si, drept urmare.., PSD-ul la carma tarii, mancarea este mai sanatoasa si are gust mai bun, pe drumurile existente se circula atat de bine incat nu inteleg de ce mai vor unii autostrazi, virusii si bacteriile ocolesc tara noastra, desi nu castig mai mult iar preturile au crescut, ma simt mai bogat. Ah! Si nici nu mai consum etnobotanice..
  • Like 1
 • Niste MIZERII de români care si-au cumparat tara cu voturile noastre. Ăstia sunt toți politicienii in frunte cu pesede. Iar Dragnea este o starpitura care isi aroga puteri suraomenesti, este TATUCA al nostru al tutulor. El si numai el spune numai si numai adevăruri absolute despre tot si toate.
  Ei pesede, au facut toata lumea in care trăim noi romanii... pardon, numai lucrurile bune , iar ce a fost facut prost doar noi cu toții ca mici incapatanati ce suntem, am stricat.
  MULTA MIZERIE DUHNESTE DIN SALA PALATULUI CARE MULT ADUCE AMINTE DE VREMURI DEMULT APUSE.
  CE NE MAI MERITAM SOARTA ASTA MIZERABILA !!!
  • Like 1
 • Si cine hotaraste ce-i minciuna si defaimare? Partidul si acolitii, probabil. Incepe operatiunea "pumnu-n gura", urmeaza interzicerea protestelor ca si astea strica imaginea. Ce stirbeste imainea PSD-ului e impotriva tarii.
  • Like 6
 • Totul se reduce la principii. Daca ai cateva, razbati. Ce inseamna principii? Aici e o problema mare. Principiile pot cuprinde: Crima (omor din principiu, indivizi care nu poarta sapca); Destrabalarea (ma destrabalez cu femei usoare sau mai putin usoare pentru ca asa merita femeile, sa-mi astampere nesatul carnal); Omul si nevoile sale (sunt socialist convins si fur si insel cat pot de mult ca sa am EU tot ce-mi trebuie, si apoi ca sa dau si bietilor de oameni cate un os, deoarece sunt UMAN si socialist din principiu). Principiile sunt mutabile, Etica este discutabila. LEGEA e singura VARIABILA (mai ales in Romania), care ar trebui sa devina CONSTANTA.
  • Like 0
 • "L'etat c'est moi" ("Statul sunt eu") obisnuia sa zica Ludovic al XIV-lea, facand referire la Franta. Poate ca asa considera si domnul Dragnea referitor la Romania.
  • Like 2
  • @ Andrei Roibu
   D check icon
   Cum adică "poate"? Mai aveați vreun dubiu?
   • Like 1
 • De curiozitate: atunci cand spunem ca presedintele camerei deputatilor este un infractor condamnat penal, urmarit penal in alte doua dosare - se cheama ca noi defaimam Romania? Sau acest borfas caraghios ar trebui sa se auto-condamne pentru defaimare (ca tot ii place lui), dar de data asta cu executare?
  • Like 1
  • @ Iron Spike
   Foarte corect! Primul paragraf dintr-o eventuală lege contra defăimării României ar trebui să oblige inculpații și condamnații definitiv să se retragă din posturi publice!
   Dacă s-ar și aplica rapid paragraful acesta, s-ar și reduce numărul de parlamentari, un alt lucru bun pentru România.
   • Like 4


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult