(Foto: Octav Ganea/Inquam Photos)
Când era un simplu angajat, Dragoș Rebegea, actualul CEO al Ericsson România, a urât că firma s-a mutat în zona Pipera, plecând din Piața Victoriei. Motivul? Timpul irosit în trafic din cauza aglomerației.
„Avem două sedii în București. Decizia s-a luat prima oară în 1993 și a doua în 2007, când am avut o extindere masivă. La momentul respectiv ne-am orientat către București. Dacă ar fi să mai luăm încă o dată această decizie, probabil că vom avea probleme mari în a alege între Iași, Cluj, Timișoara, București, motivul fiind legat de forța de muncă și condițiile pe care orașele le oferă, în special în ce înseamnă sănătatea muncii.
Unul dintre sediile noastre e în zona Pipera. Când eram un simplu angajat am urât că ne-am mutat acolo, plecând din Piața Victoriei. Dar Vodafone, Orange, Telekom, Oracle sunt tot acolo. Infrastructura rutieră nu ne ajută foarte mult”, a declarat Dragoș Rebegea, CEO Ericsson România, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24.
Moderator: „Când se iau aceste decizii de business se iau și în funcție de felul în care arată traficul, orașul?”
Dragoș Rebegea: „Absolut. Deciziile pe care le-am luat erau acum 10 ani. Și nu erau aceleași condiții. Sunt colegi care petrec în trafic două-trei ore pe zi. Ar trebui un plan mult mai bine făcut, gen Silicon Valley. Oamenii aceia și-au imaginat din start cum va arăta acel parc industrial, având grijă să aibă infrastructură, spații și așa mai departe. Noi plombăm ici, colo în zonele aglomerate cu potențial de real estate, pentru că majoritatea nu sunt deținute de companii, suntem chiriași. E bine că suntem aproape unii de alții, dar trebuie o viziune, o strategie unde vrei să dezvolți partea de high tech. Când cineva vine la serviciu trebuie să vină plin de energie pozitivă și nu după două ore în trafic. Nimic nu e perfect.”
În opinia lui Dragoș Rebegea, sunt companii care vor trebui să reactualizeze planurile de afaceri dacă rămân în România.
„Important e că aici am găsit o piață foarte bună. Și condițiile economice la momentul respectiv au fost foarte bune - stabilitate financiară, curs de schimb - dar în principal ne-am orientat către calitatea factorului uman. E un mare avantaj competitiv. Când salariile vor crește, partea de taxare e un pic necunoscută. Sunt companii care vor trebui să își reactualizeze planurile de afaceri dacă rămân în România”, a subliniat CEO Ericsson.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Vorbește de parcă colegii lui nu ar contribui și ei, prin prezență, la traficul infernal. Gen, noi vrem să ajungem la serviciu iar ăștilalți ne cam încurcă. Tot românul vrea civilizație și ordine dar s-o facă alții dacă se poate.
Evident pt cei pe care se aplică.
Exact ca in State:.daca poti sa-ti faci jobul on-line, nu mai cheltui resursele cu tine on-desk.
Mai greu cu şefii şi şefuleții! Cum işi mai tin ei weekly meeting-urile si flash-meet-urile, dacă "subalternii" nu sunt la muncă?
He he he..
Si- care "primarie" sa preia centura?
Aia a precupeței din Voluntari? Cine sa priecteze un plan? Si....
Cu cine sa-l aplice ?
Cu consilierii soțului?
Ăia care nu fac diferența intre stanga si dreapta?
Sa fim seriosi!