Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

China interzice tranzacțiile cu criptomonede

Bitcoin China

Foto: Getty Images

China a interzis toate tranzacțiile cu criptomonede și a promis că va opri minarea ilegală a acestora, dând cea mai dură lovitură de până acum industriei de mii de miliarde de dolari, relatează Bloomberg.

Tranzacțiile legate de criptomonede, inclusiv serviciile furnizate de burse off-shore, vor fi considerate activități financiare ilicite, a anunțat Banca Populară a Chinei pe site-ul său web. Acesta a adăugat că criptomonedele, inclusiv Bitcoin, nu sunt monede fiduciare și nu pot fi circulate.

Este cea mai dură măsură împotriva criptomonedelor luată vreodată de China, care s-a arătat de multe ori nemulțumită de faptul că acestea sunt legate de fraude și de spălare de bani, dar și de faptul că sunt mari consumatoare de energie.

După anunț, Bitcoin a scăzut cu 6% la aproximativ 41.800 de dolari.

Deși probabil există încă speculatori chinezi, activitatea s-a mutat deja din țară de-a lungul anilor, pe fondul unor reglementări din ce în ce mai stricte ale guvernului de la Beijing, spune Clara Medalie, conducătorul cercetării la furnizorul de date Kaiko.

„Știrile din China au cu siguranță un impact asupra piețelor, deoarece pot zdruncina sentimentul pieței, dar efectul real al unei alte interdicții chineze are un impact minim asupra structurii pieței de bază în acest moment”, a spus ea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult