Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

China interzice tranzacțiile cu criptomonede

Bitcoin China

Foto: Getty Images

China a interzis toate tranzacțiile cu criptomonede și a promis că va opri minarea ilegală a acestora, dând cea mai dură lovitură de până acum industriei de mii de miliarde de dolari, relatează Bloomberg.

Tranzacțiile legate de criptomonede, inclusiv serviciile furnizate de burse off-shore, vor fi considerate activități financiare ilicite, a anunțat Banca Populară a Chinei pe site-ul său web. Acesta a adăugat că criptomonedele, inclusiv Bitcoin, nu sunt monede fiduciare și nu pot fi circulate.

Este cea mai dură măsură împotriva criptomonedelor luată vreodată de China, care s-a arătat de multe ori nemulțumită de faptul că acestea sunt legate de fraude și de spălare de bani, dar și de faptul că sunt mari consumatoare de energie.

După anunț, Bitcoin a scăzut cu 6% la aproximativ 41.800 de dolari.

Deși probabil există încă speculatori chinezi, activitatea s-a mutat deja din țară de-a lungul anilor, pe fondul unor reglementări din ce în ce mai stricte ale guvernului de la Beijing, spune Clara Medalie, conducătorul cercetării la furnizorul de date Kaiko.

„Știrile din China au cu siguranță un impact asupra piețelor, deoarece pot zdruncina sentimentul pieței, dar efectul real al unei alte interdicții chineze are un impact minim asupra structurii pieței de bază în acest moment”, a spus ea.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult