Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cioloș: Echipa pe care eu am reprezentat-o nu are o majoritate, dar majorităţile se pot construi. În Biroul Naţional USR PLUS vom lua deciziile împreună

Dacian Ciolos si Dan Barna

Preşedintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că deşi echipa pe care a reprezentat-o nu deţine majoritatea în noul Birou Naţional al partidului, îşi doreşte ca deciziile să fie adoptate în baza obiectivelor comune. 

„Da, echipa pe care eu am reprezentat-o nu are o majoritate, dar majorităţile se pot construi. Aşa se construiesc ele şi în Parlament. Oriunde există mai multe echipe, majorităţile se construiesc în jurul unor obiective. Eu îmi doresc să luăm decizii pe baza unor obiective pe care le asumăm ca partid, nu doar pe baza apartenenţei la o echipă sau alta”, a spus Dacian Cioloş duminică, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Cioloș a adăugat că „nu va fi un singur om cel care va da tonul şi direcţia partidului”.

Echipa condusă de Dan Barna a obţinut sâmbătă, la congresul USR PLUS, 57,32% din voturi, ceea ce înseamnă că va avea 14 mandate în Biroul Național al formațiunii politice. Acestea vor reveni lui: Cătălin Drulă, Dan Barna, Ionuţ Moşteanu, Claudiu Năsui, Cristian Ghinea, Vlad Botoş, Stelian Ion, Lucian Stanciu-Viziteu, Cristina Prună, Silviu Dehelean, Radu Mihaiu, Liviu Mălureanu, Radu Miruţa, Radu Panait.

Tabăra lui Dacian Cioloș a obţinut 33,61% din voturi şi va avea opt mandate care vor reveni următorilor: Vlad Voiculescu, Anca Dragu, Dragoş Tudorache, Andrei Lupu, Oana Ţoiu, Ioana Mihăilă, Dragoş Pîslaru, Monica Berescu.

„Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România" a obţinut 8,86% din voturi şi va avea două mandate. Acestea le revin lui Allen Coliban şi Cătălin Teniţă.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult