Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cioloș: Echipa pe care eu am reprezentat-o nu are o majoritate, dar majorităţile se pot construi. În Biroul Naţional USR PLUS vom lua deciziile împreună

Dacian Ciolos si Dan Barna

Preşedintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat că deşi echipa pe care a reprezentat-o nu deţine majoritatea în noul Birou Naţional al partidului, îşi doreşte ca deciziile să fie adoptate în baza obiectivelor comune. 

„Da, echipa pe care eu am reprezentat-o nu are o majoritate, dar majorităţile se pot construi. Aşa se construiesc ele şi în Parlament. Oriunde există mai multe echipe, majorităţile se construiesc în jurul unor obiective. Eu îmi doresc să luăm decizii pe baza unor obiective pe care le asumăm ca partid, nu doar pe baza apartenenţei la o echipă sau alta”, a spus Dacian Cioloş duminică, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Cioloș a adăugat că „nu va fi un singur om cel care va da tonul şi direcţia partidului”.

Echipa condusă de Dan Barna a obţinut sâmbătă, la congresul USR PLUS, 57,32% din voturi, ceea ce înseamnă că va avea 14 mandate în Biroul Național al formațiunii politice. Acestea vor reveni lui: Cătălin Drulă, Dan Barna, Ionuţ Moşteanu, Claudiu Năsui, Cristian Ghinea, Vlad Botoş, Stelian Ion, Lucian Stanciu-Viziteu, Cristina Prună, Silviu Dehelean, Radu Mihaiu, Liviu Mălureanu, Radu Miruţa, Radu Panait.

Tabăra lui Dacian Cioloș a obţinut 33,61% din voturi şi va avea opt mandate care vor reveni următorilor: Vlad Voiculescu, Anca Dragu, Dragoş Tudorache, Andrei Lupu, Oana Ţoiu, Ioana Mihăilă, Dragoş Pîslaru, Monica Berescu.

„Împreună USR-PLUS. Curaj pentru România" a obţinut 8,86% din voturi şi va avea două mandate. Acestea le revin lui Allen Coliban şi Cătălin Teniţă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult