Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cioloș, live, despre „mocirla Antena 3”: „M-am referit la minciunile despre mine şi guvernul meu, nu la telespectatori”

Dacian Ciolos la Antena 3

Prim-ministrul Dacian Cioloş a declarat, marţi seară, la Antena 3, că declaraţiile făcute la Grupul pentru Dialog Social, legate de prezenţa sa la acest post de televiziune, se refereau la minciunile despre el şi Guvern difuzate la acest post de televiziune, şi în niciun caz la telespectatorii Antena 3, potrivit news.ro.

Dacian Cioloş a afirmat că aprecierile sale despre Antena 3 nu au vizat publicul acestui post de ştiri.

„Nu a fost niciun moment referirea la telespectatorii dumneavoastră, faţă de care am respect. Din acest motiv am fost şi sunt aici. Dincolo de asta, trebuie să recunoaştem că au fost mai multe situaţii în care s-au spus neadevăruri legate de mine, ca prim-ministru, şi de Guvernul meu. S-au spus minciuni pe care nu am avut prilejul să le corectam. La asta m-am referit", a declarat premierul Dacian Cioloș.

Premierul Dacian Cioloş a exprimat, marţi, că a acceptat să participe la o emisiune la Antena 3 pentru a-i informa şi pe telespectatorii acestui post, care altfel nu ar avea acces la punctul său de vedere, făcând o paralelă cu meseria sa de agronom, în care uneori trebuie să „cobori în mocirlă" pentru a-ţi face treaba corect.

"Eu sunt agronom la bază şi am învăţat că sunt anumite plante care cresc în mocirlă şi că nu poţi să îţi faci meseria corect dacă nu ai curajul să şi cobori câteodată în mocirlă. Sigur, îţi iei cizme de cauciuc, ca să nu te murdăreşti complet sau faci un duş după aceea", a spus Cioloş.

Afirmaţiile au fost făcute de premier la o dezbatere organizată de Grupul pentru Dialog Social. Moderatorul, scriitorul Gabriel Liiceanu, l-a întrebat pe Cioloş cum poate merge la Antena 3, având în vedere cum i-a tratat acest post de televiziune pe unii dintre miniştrii săi, cum a fost cazul lui Vlad Voiculescu.

Cioloş a enumerat marți seara, la Antena 3 o serie de ştiri difuzate de către postul de televiziune care ar fi „minciuni vizavi de ceea ce noi am făcut”. „Uitaţi, «cutremur de la Cioloş, noi tăieri de salarii.» Când am tăiat salarii? (...) «Cioloş vinde Portul Constanţa». Când am vândut vreo bucată din port? «Cioloş taie din banii veteranilor». Nu numai că nu am tăiat, dar am corectat. «Site-ul platformei lui Cioloş, găzduit de Soros»", a arătat Cioloş.

Premierul a spus că acestea sunt doar câteva exemple şi că afirmaţia a fost făcută în contextul în care a fost întrebat de Gabriel Liiceanu de ce merge la un post de televiziune care spune minciuni.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Presa e în general obișnuită cu exagerările, deoarece urmărește în primul rând publicitatea. Cu vreo jumătate de secol în urmă am văzut un fil cu Vittorio de Sica - parcă se chema Un italian la New York - care m-a lămurit suficient de bine asupra acestor aspecte răspândite în presa de pretutindeni. Faptul că un post de televiziune comite greșeli nu cred că poate îndreptăți pe cineva să fie prost crescut. Iar la guvern cred că ar fi de preferat să avem oameni bine crescuți, care, după ce uzează de mojicie, ar fi de așteptat să-și ceară și scuze. Pe de altă parte, nu pot să cred că domnul Cioloș excelează prin sinceritate, după ce am avut destul de des ocazia să vedem că oscilează între declarații și intenții și că nu și-a stabilit încă direcția privind linia ideologică de urmat. Tot ce putem să înțelegem de la domnia sa este faptul că e împotriva PSD-ului. Ceea ce nu cred că ne convinge pe toți asupra bunelor sale intenții. De pildă, eu aș prefera să existe o formațiune politică mai responsabilă decât PSD-ul și cineva mai bun decât Dragnea pe care să-i pot prefera pentru următoarea guvernare, pentru că n-am văzut niciunde dovezile corespunzătoare.
  • Like 0
 • Cri check icon
  Pentru a respecta adevarul, este bine sa stim ca reprezentantii A3 nu au fost acceptati la dezbaterea organizata de GDS; D-na Pora, ca un adevarat bodyguard, nu le-a permis accesul celor de la Antena.
  Inapetenta D-lui Liiceanu si a D-nei Pora pentru a dialoga cu cei care nu le impartasesc opiniile ( cu A3 in cazul de fatza ) demonstreaza ca membrii Grupului de DIALOG Social refuza tocmai dialogul. Cam asa facea idolul lor, Basescu, care la conferintele de presa de la Presedentie refuza dialogul cu A3 si-i improsca cu invective si cu acuze.
  In aceste circumstante, nedumeririle D-lui Liiceanu privind "greseala" premierului de a accepta invitatia A3 sunt in perfect consens cu mentalitatea GDS, adica cu intoleranta, dispretul si aversiunea domniilor lor fatza de cei care au opinii diferite.
  • Like 1
  • @ Cri
   Nu știu dacă este reală respingerea Antenei 3 de la discuțiile GDS și nici nu sunt o admiratoare a dnei Pora, însă a susține că dl Liiceanu ar fi un inamic al dialogului este o pură aberație.
   • Like 3
  • @ aurora oncescu
   Cri check icon
   Imaginile cu d-na Pora pe post de bogyguard care interzice intrarea reprezentantilor A3 la GDS au aparut pe toate canalele TV, deci in fatza evidentei nu avem ce comenta suplimentar.
   Dl. Liiceanu a declarat public ca Dl. Ciolos nu trebuia sa accepte invitatia A3 pentru ca A3 este "rea, toxica, antinationala, mincinoasa, etc" , incat iarasi nu avem ce comenta in fatza evidentei in ceea ce priveste capacitatea de a dialoga a ilustrului filozof.
   Este suficient sa lecturam opiniile D-lui Liiceanu despre cei care s-au opus abuzurilor lui Basescu si ne putem da seama ca domnia sa are o aversiune viscerala fatza de cei care nu impartasc admiratia domniei sale fata de Basescu; sunt declaratii publice, scrise sau redate video; iarasi nu este nimic de comentat in fatza evidentei.
   Desigur ca este dreptul D-lui Liiceanu de a avea opinii politice si de a le exprima in mass-media; numai ca dispretul si aversiunea domniei sale fatza de cei care au opinii contrare sunt atat de frecvent si de apasat exprimate in public, incat trebuie sa fii orb sau surd ca sa nu le sesizezi ura domniei sale fatza de cei care gandesc altfel; din nou nu este nimic de comentat in fatza evidentei.
   Este dreptul d-lui Liiceanu sa-l adore pe marinarul securist si incult ajuns presedinte de tara, dupa cum este dreptul domniei sale sa antipatizeze A3; Insa daca un om educat si instruit precum dl. Liiceanu manifesta o asemenea incapacitate de a accepta alte opinii, inseamna ca fie domnia sa nu pricepe fundamentele democratiei si ale dialogului, fie ca este dator-vandut politicienilor pe care ii sustine; un om onest, independent si care nu este dator nimanui, este relaxat si fara incrancenare in polemicile cu cei care au opinii diferite.
   • Like 0
  • @ Cri
   Față de stufoasa dv. replică îmi însușesc biciuitorul „nu este nimic de comentat”, și pentru ca aveți impresia cum că inepțiile imunde ale Antenei 3 se pot confunda cu „opinii diferite”
   • Like 1
  • @ Cri
   Da, in general, toata suflarea de bun-simt ar trebui sa dezavueze, sa saboteze mizeria propagata de mass media, prin metode fara echivoc. Si absenta sau excluderea de la dialog a celor care se situeaza cu buna stiinta in mocirla, ne-asocierea lor cu oamenii care au o coloana vertebrala si o scara a valorilor bine definite, fac parte din aceste metode de respingere a raului si permite publicului spectator sansa unei educatii corecte.Si mentinerea la adevarata valoare a demnitatii umane!
   Pe de alta parte, apreciez disponibilitatea premierului de a se pune in slujba spectatorilor A3, care, multi dintre ei, sunt fara voia (sau putinta) lor in plasa degradarii promovate acolo.
   Dar, nu i-as intelege nimanui disponibilitatea de a aparea la rtv, post , care este fara putinta de tagada ,cel mai ordinar in cel mai adanc inteles al cuvantului. Iar telespectatorii sai nu au nici cele mai mici circumstante atenuante !
   • Like 0
  • @ aurora oncescu
   Cri check icon
   Era suficient sa va uitati la TV, unde ati fi vazut-o pe "lady" Pora cum statea ca un portar la usa GDS, interzicandu-le accesul celor de la A3.
   "Aberatia" mea este confirmata de nenumaratele conferinte si scrieri politice ale distinsului filozof. Nu trebuie decat sa le cititi. Atat. le gasiti pe Net.
   Va rog frumos si respectuos sa nu uitati ca Dl. Liiceanu a fost "improprietarit" cu editura exceptionala al carei patron este astazi, exact de catre guvernul Boc-Basescu; cu riscul de a va agasa, va invit din nou, doar sa va informati.
   Dl. Liiceanu merita toate laudele pentru calitatea sa de intelectual de exceptie; cu morala are domnia sa o mica problema...
   • Like 0
  • @ aurora oncescu
   Cri check icon
   Este foarte simplu sa evitati " inepțiile imunde" ale A3; trebuie doar sa va folositi telecomanda.
   Acest post "imund" este singurul care a avut curajul de a critica abuzurile abominabile ale regimului Boc-Basescu: inchiderea a peste 70 de spitale, avand ca efect MOARTEA unor oameni, amputarea veniturilor legale a milioane de cetateni, imbogatirea nerusinata a clanului Basescu si a acolitilor lui desi pentru ceilalti cetateni era chipurile criza, plasarea metresei Basescului in postul de ministru cu cel mai mare buget dintre toate ministerele, brutalizarea demonstrantilor care protestatau impotriva fostului securist ajuns presedinte, etc.
   Postul TV pe care Dvs il detestati a avut curajul sa protesteze atunci cand nimeni, inclusiv Dvs, nu indraznea...
   E in firea romanilor sa-i deteste pe cei care au curaj si moralitate.
   • Like 0
 • Am vizionat partea finală a emisiunii cu pricina; uimitoare lipsa de cordialitate, de decența și de profesionalism, în ultimă instanță, a ziaristului Ursu și a moderatorului Gâdea!
  Sincer, de ani de zile sunt mirată cum de este posibil ca un absolvent remarcabil de la Litere, ziarist inteligent, poate coborî atât de jos, terfelindu-si propria imagine și educație într-o discuție cu Premierul țarii, în care dl.Ursu -pentru că la el mă refer, s-a transformat într-un acuzator isteric, fară nici un fel de temei rațional.
  Cât îl privește pe moderator, numai profesionalism nu se poate defini atitudinea față de invitatul său: arogant, enervant,nervos.
  Materialul pregătit privind performanțele Antenei 3 nu a avut nicio legătură cu minciunile propagate pe post despre actualul guvern, elegant demontate de premierul Cioloș.
  • Like 4
  • @ aurora oncescu
   Da, dar comparatia ,care a intervenit intre cele doua parti, premierul si A3, nu a putut fi stearsa de niciun tertip jurnalistic si de nicio arta a filmarii. A fost o evidenta ,pentru care ,supliciul premierului a meritat ! Si telespectatorii pentru care Dacian Ciolos a facut pasul acesta, cu siguranta au inteles. Ceilalti, oricum raman cu ideile lor, orice ar fi.
   • Like 0
 • Ciolos este un om prea simtit pentru acesti mercenari de la A3.
  • Like 4
 • Ionel check icon
  1+1=2. Ciolos a dat cu bata in balta. Nu stiu daca a spus-o din capul lui sau cineva i-a spus sa zica ce a zis. Si unde a zis ? In cel mai rasat cerc al intelectualitatii de varf a .....in prezenta a 2 basisti notorii: Pora si Liiceanu !!! Credeti ca a adus puncte PNL-ului ? Eu zic ca nu.....restul .....subiectivisme...
  • Like 1
  • @ Ionel
   check icon
   Păi nici nu cred că trebuia să aducă, din contra, trebuia să scadă. Hai, dom’le, chiar nu se vede lucrătura?
   • Like 0
 • check icon
  Domnu' Ciolos, o lege care ar opri OMV sa spolieze in continuare bogatiile naturale ale teritoriului Romaniei - stiti dvs, chestia aia pe care , cica , o guvernati - sta in sertarele minstrei dvs de finante de vreun an si ceva de zile, timp in care, la actualul pret al petrolului, Romania pierde - ia sa vedem, ati facut calcului? - x milioane de euro pe zi din simpla puturosenie a guvernului, ca sa nu spunem intentie, ca ar avea deja iz penal. iar ministra in chestie este inca in functie. Oricate explicatii ati da, mie mi-e clar incotro bate vantul in ceea ce va priveste. De aia nici nu pierd vremea cu smash-urile dvs, dupa ce unul si altul va ridica la fileu...
  • Like 1
  • @
   check icon
   Goguleeee, simplul fapt ca aceeasi victima a mai fost talharita si de alt lotru nu inseamna ca al doilea lotru este acceptabil. Victima ramane victima, iar talharul, talhar, indiferent de apartenenta politica sau de nivelul progesteronului admiratorilor. Am spus-o in repetate randuri, nu inghit circul cu condamnarea lui Nastase pentru trei termopane, din moment ce el a prejudiciat Romania cu zeci de miliarde. Daca e sa ma intrebi pe mine, individul trebuia sa fie ascuns pe viata, iar averea confiscata. Dar asta e alta discutie...Pe care viteaza si independenta noastra justitie , in frunte cu vajunicul nostru CSM, nu o va face vreodata, ca nu are voie de la stapanire...Doar daca ingurgiteaza ceva mai mult distilat de pruna...
   • Like 1
  • @
   ,,Goguleeee, simplul fapt ca aceeasi victima a mai fost talharita si de alt lotru nu inseamna ca al doilea lotru este acceptabil. " Da cu asta sunt de acord, dar vezi stimate domn cum se face ca mereu se uita ca ,,bunastarea " de care beneficiem in zilele noastre putem sa le-o multumim celor care ne-au invatat ca a fura este ceva normal si a fi cinstit este semnul ca suferi de o boala mintala grava.
   • Like 0
  • @ Tibi Nagy
   check icon
   Vad ca nu va deranjeaza ironia nejustificata la adresa persoanei mele, prin comparatia cu un popa raspopit si vopsit in realizator de tv, dar va deranjeaza ceea ce va invatat....cine? Pe mine m-a invatat ceea ce e de invatat familia si dascalii. Apoi, am inceput sa judec singur. Va referiti la exemplele nefericite ce abunda de 27 de ani in viata sociala romaneasca? Sunt de acord ca nu sunt valorile noastre, dar urmatoarea intrebare este: ale cui valori sunt? Cand va veti raspunde la aceasta intrebare, vom putea incepe discutia.
   • Like 0
  • @
   Las' ca rezolva toate problemele dragnea. Ca la el e si mai clar de unde bate "vanturile".
   • Like 0
 • Ieri seara a fost momentul dreptului la replica ,pe care Dacian Ciolos l-a fructificat cu succes.Asta explica prezenta lui la Antena 3.
  • Like 3
 • check icon
  Adevărul e pe la mijloc. Ca și ale posturi TV, ca cele mai multe instituții de presă, și A3 are obiceiul de a exagera - foarte probabil din motive de câștig de audiență - unele informații pe care le pun pe post. De pildă ce afișează pe burtieră în timpul emisiunilor, deși uneori există și justificarea lipsei de rea intenție, atunci când cele două puncte indică faptul că ce se citește reprezintă declarația unei persoane sau a unei alte publicații. Pe de altă parte cred că primul ministru Cioloș se lasă atras de unele personalități nu întotdeauna obișnuite cu simțul onoarei și străine de invidie, cum mi s-a părut c-o fac destul de des unii domni din domeniul culturii implicați în partizanate politice și le mai cade în plasă. Mocirla despre care s-a scris nu le e străină niciunora dintre părți, numai că unii știu cum s-o zugrăvească mai bine în alte culori. Iar domnul Cioloș, cu toată buna lui intenție și sinceritatea pe care se străduie să le păstreze pentru a căuta echilibrul, presupun, nu obține întotdeauna ceea ce urmărește și mai ia câte o păcăleală din parte unora sau a celorlalte dintre taberele care-l folosesc. Nu e întotdeauna ușor să împaci și capra și varza.
  • Like 1
  • @
   Ovo check icon
   Hai să fim decenți, văd că preluați punctul de vedere al lui Gâdea: "nu sunt minciuni, sunt exagerări jurnalistice". Acuma, dacă afară sunt 35° și tu, ca jurnalist, spui ca sunt 38°, ca să dai o notă de senzational, asta e exagerare, dar dacă spui că sunt -5°, asta nu mai e exagerare, este MINCIUNĂ. Iar când tot "greșești" sistematic, numai intr-un singur sens, aia nu prea mai este greșeală.
   • Like 8
  • @
   Da au exagerat si ei putin... :))
   • Like 1
 • Oricit de bine vorbesti romaneste si oricit de mult bun-simt ai, presa noastra (si, eu, din pacate, nu am exemple pozitive in presa romaneasca) nu e capabila sa inteleaga/ redea sensul unei fraze simple. Bine, cind e vorba de dorinta de a deturna sensul, e mult mai abila! De parca, neintelegind si neincercind sa inteleaga ceea ce li se spune, ziaristii sau moderatorii urmaresc doar sa lanseze niste idei care le-au fost inoculate de dimineata, in sedinta de redactie de un ‘’tatuc’’ sau ‘’big brother’’ sau de insusi finantatorul ziarului – daca nu cumva le sint zbierate in casca de redactor/ producator, in cazul tv sau radio! Totul pleaca de la promovarea incompetentei, in toate domeniile si folosirea, cu abjectie(!) a materialului uman manipulabil numai pt diseminarea unor idei-minciuni foarte utile in construirea unor platforme de masa stabile, pt politica partidelor pe care le sustin. Si, de multe ori, sustinerea este bazata pe santaj, se pare!

  Situatia este similara in orice domeniu. Vezi mediul universitar si plagiatele lui, invatamintul preuniversitar si evaluarile nationale sau examenul de bacalaureat, lumea medicala si scandalurile monstruoase etc.

  Spre exemplu, sint, inca, siderata de incapacitatea celor care redacteaza legislatia medicala (de la legea sanatatii, hotaririle de guvern si pina la ordinele ministrului sanatatii sau ale presedintelui cnas sau asa-numitele ‘’regulamente de aplicare’’, sau ‘’ghiduri’’ etc.) de a o pune in acord cu practica medicala si incapacitatea ministerului sanatatii de a intelege si de a incerca sa schimbe ceva. Adica, macar sa aud ca s-a format o echipa care sa inceapa sa verifice legislatia dupa care se desfasoara haosul din sanatate – pt ca, in acest domeniu, totul pleaca de la legislatie, inclusiv subiectele de presa, care uneori sint reale dar, uneori sint doar rezultatul unor legi/ordine/HG/regulamente bolmojite.
  • Like 3
 • Am vazut si comportamentul de nevertebrata a "intelectualului" Liiceanu si declaratia nefericita a Premierului Romaniei (cu care si-a distrus imaginea de seriozitate) in care s-a referit clar la telespectatorii Antenei 3 (care nu sunt doar ai Antenei 3). Si-a cerut scuze, foarte bine!
  Orice declara un Ministru din Guvernul Ciolos este asumat obligatoriu de catre Premier, in virtutea raspunderii politice solidare a membrilor Guvernului! Daca se pun in vanzare pachete de actiuni este adevarat, nu se schimba proprietarul dar, se face un nou pas in aceasta directie! Presa poate scrie un astfel de titlu fara sa incalce deontologia profesionala! Nu mai dorim instrainarea nici macar a unei actiuni ce apartine acestui stat! Prefer mocirla pamantului in care traiesc telespectatorii Antenei 3 in locul mizeriei din creierul si constiinta unor idivizi numiti in functia de "intelectual"!
  • Like 2
  • @ Dana Diaconu
   Doamnă, Daciada era pe vremuri. Lăsaţi Postaciada că măcăne. Antena3 a fost singurul post care a ţinut să menţină iluzia schizoidă că plagiatorul Ponta nu a pierdut încă alegerile prezidenţiale. Şi apoi a organizat un sobor de lins rănile în care mai avea puţin şi îşi linşau colegii de televiziune care emiteau altceva decât veninul pentru care sunt plătiţi de către tătucul lor puşcăriaş.

   Despre ce vorbim? Acolo nu se face presă, ci linşaj mediatic la comandă (da, cu titluri bombastice şi departe de adevăr). Rămâneţi vă rog fidea lor, şi nu vă mai obosiţi să emiteţi opinii aici. Le ştim. Scrieţi doar fan Antene, şi completăm noi ciorba de invective. E foarte probabil să ne ducă capul şi să fim mai inventivi ...
   • Like 3
  • @ Dana Diaconu
   Pornind de la dorinta dvs.de a nu se mai instraina nici un pachet de actiuni va rog sa spuneti (eventual faceti o documentare) care guverne au vandut pachete majoritare de la societatile la care se face referire?
   • Like 1
  • @ Dana Diaconu
   Spuneti "Nu mai dorim instrainarea nici macar a unei actiuni ce apartine acestui stat" ... Ba DA ! DORIM !
   De ce ? Pentru simplul motiv ca statul roman este al mai prost administrator ... ever ! Uitati-va unde sunt companiile de stat romanesti ca perfomanta economica
   • Like 2
  • @ Dana Diaconu
   Ovo check icon
   Cioloș a explicat destul de clar, că răspunderea politică solidară a miniștrilor vizează DECIZIILE politice, nu simplele opinii individuale ale miniștrilor, opinii care nu au fost discutate în plenul Guvernului și care nu au fost asumate prin decizie a Guvernului. Lăsând la o parte că și opinia respectivă este prezentată trunchiat, ruptă din context.
   Despre Ursu, ce să mai zic, aveam o impresie mai bună despre el, dar m-am lămurit. În legătură cu indemnizațiile veteranilor, după el nu este vina Guvernului Ponta că a initiat proiectul de cod fiscal cu acea eroare (să-i zicem eroare), nu este nici vina Parlamentului că a adoptat acel proiect cu acea eroare, este vina lui Cioloș, pentru că el era premier când a intrat în vigoare codul fiscal făcut de Ponta și votat de Partener! La un asemenea argument, ce să mai zici! De fapt, Ursu se înșeală: recunosc, este vina mea, un simplu cetățean, că respiram când a intrat în vigoare codul fiscal al lui Ponta!
   • Like 0
  • @ Tiberiu Szocs-Mihai
   Cri check icon
   Vai, cum isi permite doamna Dana sa fie "fan Antene"? Nu stie oare dansa ca este un delict ca sa simpatizezi cu Antena 3 ?
   NB. E greu, greu de tot sa acceptam si alte opinii decat ale noastre...
   • Like 0
  • @ Dana Diaconu
   check icon
   Stimata admiratoare a a3 ai gresit site-ul pe care ai vrut sa-l citesti! Vezi ca al dumitale nu e aici, e cum intri in Africa pe dreapta! Nu confunda mocirla cu creierul,pt.ca acest termen nu-l stapaniti! Creierul e ceva ce la a3 lipseste exact cum lipsesc autostrazile Romaniei! De aia stam, sambata si duminica in mocirla intre B rasov si Bucuresti!
   P.S.Nu-mi fac iluzii ca o sa intelegeti ceva din cele de mai sus,pt.ca am si eu cunostinte fane a3 carora le arat un deget si ele imi spun ca e avion!
   • Like 0
  • @ Cri
   Cri check icon
   Ura si intoleranta de astazi a semenilor nostri, nemai-intalnita din 1990 inoace, este stimulata si intretinuta de Institutiile de forta ale Statului, prin unealta lor umila, santajabila si depersonalizata, Presedintele Johannis.
   • Like 0


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult