Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Soros, familia tradițională și alte fente din campanie. Îngrijorarea PSD e alta

George Soros

Cu 2 săptămâni înainte de alegeri, PSD este în plan. Mai are puțin, câștigă alegerile și, cu puțină inteligență, poate câștiga și majoritatea în Parlament, adică guvernarea. Doar un șoc neașteptat, care să-i scoată pe nehotărâți la urne, mai poate schimba ceva.

Pe scurt, lucrurile stau în felul următor:

1. Toate sondajele de opinie, fie că sunt făcute de PSD, fie de PNL sau USR, confirmă ceea ce știam din toate alegerile de după 1989: și pe 11 decembrie, Partidul Social Democrat va obține cele mai multe voturi. Explicațiile sunt multe, de la structura demografică a votului, până la nostalgia după Partidul care „dă”.

2. PSD știe că a mai câștigat alegerile fără a ajunge la guvernare. Aici este singura îngrijorare a social-democraților în aceste alegeri. Liderii pesediști recunosc, când vorbesc neoficial, că, pentru ei, adevărata miză a alegerilor este ALDE, partenerul de guvernare ales de dl. Dragnea. Partidul dlui Tăriceanu este în preajma pragului de intrare în Parlament, astfel încât primul obiectiv al PSD este să împingă ALDE peste ștachetă. Dacă va fi nevoie, organizațiile social-democrate vor primi ordin să bage în urnă voturi pentru ALDE: modelul a fost aplicat cu succes în cazul PDL- EBA, când fiica cea mică a președintelui Băsescu a candidat ca independentă pentru Parlamentul European, fiind ajutată, în mod organizat, cu voturi de partid. Operațiunea trebuie să fie pe cât de discretă, pe atât de atent calibrată: PSD trebuie să crească ALDE doar atât cât este necesar, nici prea puțin ca să nu treacă pragul, dar nici prea mult ca să-și ia nasul la purtare. Cât despre propunerea pe care PSD și ALDE o vor face pentru funcția de premier, variantele Liviu Dragnea sau Călin Popescu Tăriceanu par simple diversiuni.

3. Cineva care înțelege foarte bine mecanismele alegerilor și știe bine aritmetica sondajelor îmi spunea că aceasta este „cea mai interesantă campanie mută” la care a asistat. Temele aruncate să le mestece publicul n-au nicio legătură cu discuțiile și cu calculele subterane. PSD controlează autoritar agenda publică, iar asta îi dă liniștea să-și facă mutările în culise. Din greșelile campaniilor trecute, PSD a învățat un lucru esențial: de pildă, cum să ataci fără să te expui. Falanga RTV a PSD a creat Partidul România Unită, condus de dl. Victor Ponta. Primul partid al cărui președinte e în alt partid este principalul canal prin care se deversează în spațiul public propaganda neagră a PSD. Dacă la alegerile prezidențiale din 2014, această propagandă a avut efect de bumerang, lovindu-l pe Victor Ponta în figură, acum PRU asigură un scut de protecție. Toate aberațiile cu tehnocrații trădători, cu sorosiștii care sug sângele poporului, cu corporațiile care ne fură țara - reeditări ale campaniei de demonizare a străinului - nu mai sunt lansate direct din Kiseleff, ci mediat prin gașca veselă din PRU. Așa cum ALDE a fost crescut pentru a fi folosit pentru o majoritate guvernamentală, PRU a fost creat pentru ca PSD să spună lucruri care n-ar putea fi spuse de către un partid care se prezintă modern și responsabil. Și în timp ce Pontaghiță aruncă rahat în ventilator, Liviu Dragnea apare profesoral la TV, făcând demonstrații la flip-chart despre buget. Prin urmare, PSD și-a creat spațiu vital de manevră politică, atât pentru combinatorica electorală, cât și pentru a-și diversifica mesajele în funcție de public.

4. Dacă-l vezi pe dl. Liviu Dragnea vorbind de relaxare fiscală, antreprenoriat și scăderea taxei la dividende, de dreapta hardcore să fii, că tot ciulești urechea. Între anumite ore și pentru anumite segmente de public, PSD este un partid liberal pur sânge. În paralel, PSD este un partid de extremă stânga. Sau de extremă dreapta, în funcție de post. Căci nu mai e deloc vorba de ideologie la PSD, ci de cameleonism populist. Din când în când lansează mesaje de un naționalism de grotă, care stimulează toate fricile românilor. Reînvierea personajului malefic Soros - una dintre obsesiile lui C.V.Tudor - a fost o operațiune de succes. Acum câteva luni părea încă o prostioară născută din gândirea șerpiliană a marilor gânditori din Kiseleff: bozgorul jidan care ne fură țara. Cum naiba să mai iei în serios în 2016 așa ceva? Repetată însă cu obstinație, dusă înspre categoriile de alegători care au nevoie de un vinovat de serviciu pentru propria neîmplinire, întărită de așa zise investigații de presă și luată în serios de o mulțime de înțelepți care și-au pierdut vremea să o demonteze, întărind-o în mod pervers, sperietoarea Soros este la noi mai vie chiar decât în America, unde Donald Trump a folosit-o cu succes. Că nu miliardarul american Soros îți fură șunca din fasole, ci mai degrabă baronul local român și patriot căruia îi ești arondat, asta e o observație care se adresează rațiunii. Or, Soros a fost invocat de PSD tocmai pentru a se adresa iraționalului. Partidul acesta care cunoaște mai bine ca oricare altul fricile populației, pentru că el însuși i le-a cultivat zeci de ani, știe că destinului măreț care i-a fost hărăzit românului nu i se poate opune decât oculta mondială. Românul nu e furat de primar sau de parlamentar. Ar fi prea puțin. De el se ocupă miliardarii Planetei și când e să-l fure, aceștia o fac în stil mare, cu țară cu tot.

5. Nu e zi în care să nu văd luări de poziție, de la moderate, la isterice, despre „familia tradițională”. Poate după ce va trece campania, s-ar cuveni să ne aplecăm asupra ei: atunci am vedea câți copii sunt crescuți de bunici, pentru că părinții sunt plecați în străinătate, câte femei sunt învinețite de soții lor tradiționali, câți copii sunt îmblânziți cu la fel de tradiționalul Sfântul Nicolae. Cât de netradiționale mai sunt familiile monoparentale și cine poate impune un calapod fix peste o familie? Sunt întrebări legitime ale unei societăți, dar probabil că dl. Dragnea și PSD-ul își vor pierde subit interesul pentru această temă după campania electorală, la fel cum vor uita, de pildă, și de impozitul pentru dividende. Astăzi, partidul sponsorizează această discuție artificială dintr-un singur motiv: străinii (cu avatarurile lor: tehnocrații, sorosiștii, corporatiștii etc.) nu ne atacă doar țara, ci și „familia tradițională”. Orice ar însemna asta...

PSD și-a degajat temele, le-a centrat pe segmente de public, le-a pasat atent grupurilor de presiune, presei și purtătorilor de mesaj arondați partidului, sperând să înscrie decisiv peste 2 săptămâni când miza este nu doar un scor aproape de 40 la sută, dar și împingerea ALDE în Parlament. În acest timp, PNL face niște experimente de comunicare bizare. Dar despre PNL, USR și Dacian Cioloș, în articolul de mâine.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    solutia este statul acasa in ziua votului ! sa vedem cum se legitimeaza un parlament votata de 15-20% din totalul alegatorilor inscrisi pe liste ! restul sa ne rezervam dreptul de a iesi in strada cand ratiunea adoarme si se nasc monstrii din hoti, borfasi, violatori, plagiatori si prosti, mai ales mare atentie la prostii care stiu tot.
    • Like 0
  • check icon
    În lipsă de altceva mai bun, românii vor alege pe 11 decembrie soluția cea mai puțin rea. La cât s-a furat în țara asta, ne vom mulțumi și cu o păcăleală mai puțin mârșavă, căci partidele de dreapta în mod sigur - sub pretextul susținerii mediului de afaceri - vor sprijini în continuare prin asigurarea menținerii unor avantaje substanțiale marii întreprinzători și companiile multinaționale asigurându-le acestora și masa de forță de muncă prost plătită și înlesniri sub diferite forme, inclusiv sistemul de subvenții și cel de garanții în cazuri de risc. Cât privește combaterea corupției, aceasta va fi la fel de formală și ineficientă ca și până acum. Adică ce-a fost furat, rămâne bun câștigat, nu și pentru găinarii de rând, sau pentru babele ce-și vând pătrunjelul la colț de stradă. Acestea fiind tendințele ce rezultă din chiar declarațiile de intenție a partidelor de dreapta. Recuperarea marilor devalizări economice rămâne însă la fel de mincinoasă intenție pentru toată clasa politică, ca și pentru instituțiile specifice.
    • Like 2
    • @
      check icon
      ma scuzati de curiozitate, dar intreb spre a va ajuta sa aduceti completari binevenite postari dumneavoastra :
      1. "În lipsă de altceva mai bun, românii vor alege pe 11 decembrie soluția cea mai puțin rea" - faceti referire la cele 40 de procente care vor plasa psd pe locul 1 ?
      2. "La cât s-a furat în țara asta, ne vom mulțumi și cu o păcăleală mai puțin mârșavă" - faceti referire la perioada cumulata de 22 de ani, din 26 de ani, in care psd a fost la guvernare si urmeaza sa propuna guvernul pt inca 4 ani ("o păcăleală mai puțin mârșavă") ?
      3. "Acestea fiind tendințele ce rezultă din chiar declarațiile de intenție a partidelor de dreapta" - cum definiti dumneavoastra "partidul de dreapta" ?
      4. cand spuneti "ce-a fost furat, rămâne bun câștigat, nu și pentru găinarii de rând, sau pentru babele ce-și vând pătrunjelul la colț de stradă" - faceti referire la parlamentari (găinarii de rând .... babele), la tehnicile parlamentare de evitare/blocare a cercetarii/arestarii prin voturi multiplicate, aghesmuire, ungere, rugaciuni si perversiuni ?
      • Like 1
    • @
      check icon
      Ați intuit bine ce am spus. Singura precizare necesară, cred că sunteți de acord, ar fi că partide de dreapta sau de stânga la noi nu există decât în declarații. În fond, trompetele partidelor se screm să profite la maximum de gafele opozanților spre a le trece în propriul folos. Depinde de postura în ierarhia socială pe care ne aflăm fiecare pe cine să alegem pe 11 dec. ca cea mai potrivită soluție pe următoarele mandate. Pe termen lung, mă tem că lupta pentru perpetuarea nației în limitele tradiționale a fost definitiv jucată de impostori. Nu știu cum vor fi fiind alții, dar la noi totul e de vânzare pe bază de șpagă sau de sprijin exterior pentru păstrarea pozițiilor de falsă guvernare din interior. Practica e veche, stăpâni se mai schimbă.
      • Like 0
    • @
      check icon
      se pare ca exista o traditie. la intrebarea pe cine aleg, acum 2016,9 ani, poporul a raspuns in unananimitate : "Barabas, hotul" ! si de atunci, poporul alege mereu hotul ! si pe cel care le arata "calea" il rasignesc :)
      • Like 1
    • @
      check icon
      Păi da ! La fel ca și acum, ne alegem oricum tot cu unul/unii dintre hoți. Ăștia sunt buni. Nu pentru noi, ci pentru aliații lor de peste hotare, cărora le fac loc la împărțeală. Cu ăia sunt deosebit de generoși. Ce nu pot ei cuprinde dau pe veresie.
      • Like 0
  • check icon
    hazul acestor alegeri este legat in opinia mea de proverbul : cine rade la urma, rade mai bine ! adica se va rade cu adevarat in 2019 vara !
    autoritatile romane au practic la dispozitie 2 ani, 2017-18, pt a se face de ras, pardon, pt a se pregati : fonduri cheltuite aiurea de guvern, legislatie nascuta moarta pe picior, ong-urile gem de propuneri care mai de care aiuristice, partidele se concentreaza pe "lupta" politica a dezbinarii, populatia bombane, serviciile actioneaza la gramada in ac degringolada si avalansa de instructiuni ce se bat cap in cap (ca de obicei), ....
    rezultatul : imposibil de evaluat :))
    altfel, prin prisma romanului departe de tara, anul 2018 va fi marcat de adunari impresionante degajate de sarbatorirea a 100 de ani de la evenimentele din 1918 - 1919 :
    - 18 octombrie, 1918 - Împăratul Carol I al Austriei înaintează un „Manifest către popoarele mele credincioase”, despre reorganizarea Austro-Ungariei într-o federație de șase state independente: Austria, Ungaria, Cehia, Serbia, Polonia și Ucraina.
    - Un răspuns la manifestul împăratului Carol I al Austriei este trimis de către Corpul voluntarilor în armata Austro-Ungară din Transilvania și Bucovina, în care se cere unirea teritoriilor locuite de români cu Regatul României. Iuliu Maniu, proeminent politician transilvănean, adună la Viena 70,000 de soldați transilvăneni din armata Austro-Ungară și-i duce în Transilvania.
    - 3 noiembrie, 1918 - Consiliul Național Român Central este creat din reprezentanții Partidului Național Român și din cei ai Partidului Social-Democrat din Transilvania, luând controlul asupra autorităților locale din Transilvania. Aparatul administrativ ungar se dezintegrează. Guvernul lui Károlyi Mihály începe negocieri cu Consiliul Național Român Central.
    - noiembrie 1918 - De-a lungul unui interval de 12 zile, se țin alegeri pentru Marea Adunare Națională a Românilor din Transilvania și Ungaria. Cei 1,228 de membri sunt aleși câte 5 din fiecare district electoral stabilit în 1910 (600 de membri în total), respectiv 628 de reprezentanți ai diferitelor organizații sociale, profesionale și culturale (cler, uniunui profesorale, armată). Entuziasmul local crește, pe măsură ce sunt înaintate cereri precum reforma agrară, votul universal și posibila unire cu România.
    - 28 noiembrie, 1918 - Cei 100 de membrii aleși în Congresul General al Bucovinei emit o rezoluție de unire necondiționată cu Regatul României. Deputații români (74), germani (7) și polonezi (6) au votat pentru, în timp ce cei 13 deputați ucrainieni s-au retras înaintea votului final.
    - 14 decembrie, 1918 - Consiliul Director din Transilvania, ales de etnicii români, trimite la București o delegație condusă de Miron Cristea, episcop de Caransebeș, pentru a negocia detaliile unirii. Delegația era formată din Vasile Goldiș, Miron Cristea, Iuliu Hossu, Alexandru Vaida-Voievod și Caius Brediceanu. Regele Ferdinand I al României primește și acceptă Declarația Unirii, proclamată la 1 decembrie de către Adunarea Națională a Românilor din Transilvania și Ungaria.
    - 15 decembrie, 1918 - O Adunare națională a Germanilor din Transilvania și Banat are loc la Mediaș, în centrul Transilvaniei, în care se proclamă o declarație care aprobă decizia românilor de a se uni cu Regatul României.
    - 22 decembrie, 1918 - În replică, o Adunare Generală a Maghiarilor are loc la Cluj (magh. Kolozsvár) oraș situat în centrul Transilvaniei și cel mai mare oraș din Transilvania). Adunarea reafirmă loialitatea maghiarilor din Transilvania pentru Ungaria.
    - 24 decembrie, 1918- Regele Ferdinand I semnează un decret de acceptare a unirii Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei cu România.
    - 3 august, 1919 - trupele române intră în Timișoara.
    alegeri, guvernele Văitoianu și Vaida
    negocieri cu Cehoslovacia, reforma agrară
    guvernul Averescu, tratate cu Ungaria și Cehoslovacia
    • Like 1
    • @
      check icon
      Domnule, cei care arătau calea mulțimii năpăstuite s-au dus și nu se vor mai întoarce, nici alții să le ia locul nu par a mai fi ! Iar plebea e divizată grație (citește - din nenorocire, sau prin predestinare !) progresului tehnic, mediatic, (multi)cultural, propagandistic.
      • Like 0
  • Familie tradițională înseamnă bărbat, femeie și copii, trăind împreună în armonie, firesc și frumusețe. Ea nu reprezintă o realitate istorică statistic verificată. Ea este o noțiune, un ideal; o idee în care putem să credem sau nu, și dacă nu, nimic mai simplu decît să o aruncăm la gunoi. Cum credem noi că ar fi mai bine.
    • Like 5
    • @ Massimo Sognatore
      check icon
      pentru a elabora o definitie copleta a familiei, puteti adauga si "cateva" institutii, precum : adoptia, casa de copii, adaposturile, asistenta maternala, cresa, gradinita, scoala, liceul si evident ar mai fi si notariatul, tribunalul,.... toate acestea fac parte din elementele care conlucreaza la constituirea si formarea cetatenilor unei tari. sunt elemente traditionale, istorice si verificate in timp care confera nucleului de baza "bărbat, femeie și copii" increderea ca pot coexista "împreună în armonie, firesc și frumusețe."
      • Like 3
    • @
      excelent punctat; mai am pentru domnul "traditionalist" niste informatii suplimentare: "38% dintre părinţi recunosc abuzul fizic asupra copiilor în familie; 63% dintre copii afirmă că sunt bătuţi acasă de către părinţii lor, iar corecţiile precum „lovitul cu palma” sau „urecheala” nu sunt percepute de majoritatea părinţilor, şi într-o anumită măsură, nici de copii, ca fiind comportamente din sfera abuzului fizic; 20% dintre părinţi apreciază pozitiv bătaia ca mijloc de educaţie a copilului; 18% dintre copii afirmă că au fost bătuţi acasă cu băţul sau nuiaua, 13% cu cureaua, 8% cu lingura de lemn."
      http://www.salvaticopiii.ro/?id2=000200010000
      sau alt link - 6 din 10 familii (si deocamdata NU exista familii de gay, deci sunt alea PURE, TRADITIONALE) isi "educa" copiii prin bataie:
      http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20480712-copiii-sunt-educati-bataia-6-din-10-familii-romania-care-sunt-consecintele-violentei-asupra-copiilor-studiu.htm
      • Like 0
    • @ Dana Eugenia Moinescu
      check icon
      trebuie adaugat principul de baza al familiei traditionale : "EU TE-AM FACUT, EU TE OMOR !"
      principiu care urca de la palma la viol, functie de conjunctura si traditii catre "armonie, firesc și frumusețe."
      • Like 0
    • @ Massimo Sognatore
      check icon
      Cred ca ai dreptate, aceasta familie e ideala. Dar apar probleme cand legiferam idealul fara a tine cont de realitati. Ideal e sa nu existe avorturi, si am avut lege pentru asta, si stim cum a iesit, cate drame si victime a creat. Idealul asta ar trebui sa fie doar pozitiv, si sa nu ia din drepturi nici unei categorii sociale. Discutia nu e doar despre homosexuali, ci si despre familiile monoparentale, si despre parintii divortati, si despre violenta domestica.
      • Like 1
    • @
      check icon
      dragii mei, personal cred ca omul stie de mic cum trebuie sa vietuiasca/convietuiasca, caci a invatat cele 10 porunci aflate la baza tuturor religiilor crestine :
      1. „Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău.”
      2. „Să nu iei în deșert Numele Domnului, Dumnezeului tău"
      3. „Adu-ți aminte de ziua de odihnă, ca s-o sfințești.”
      4. „Cinstește pe tatăl tău și pe mama ta, pentru ca să ți se lungească zilele în țara, pe care ți-o dă Domnul, Dumnezeul tău.”
      5. „Să nu ucizi.”
      6. „Să nu preacurvești.”
      7. „Să nu furi.”
      8. „Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău.”
      9. „Să nu poftești casa aproapelui tău.”
      10. „Să nu poftești nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tău.”

      Doamne fereste si pazeste ! ce doriti sa faceti, alea nefacute ? va indeamna necuratul sa explicati in amanunt poruncile ? :
      5. „Să nu ucizi.” - adica ar fi totusi ceva ce poate fi ucis ? poate la mineriade ?
      6. „Să nu preacurvești.” - adica este cineva care stie exact cum se poate "prea" curvi, pozitii, numar de participanti, instrumente, ... si ne poate "lumina" ?
      7. „Să nu furi.” - adica ar fi o masura :) si in ale furtului si ceva deosebiri functie de la cine furi, sau de pe ce functie in sus se poate plagia, ca tot furt se numeste, adevarat ca intelectual, adica ceva ce nu ai in minte dar au altii ?
      8. „Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău.” - adica, exista stramb - se spune /, mai stramb - am auzit /, si mai stramb - nu eram de fata dar .../, foarte stramb - nu stiu exact dar eram de fata /, si maxim de stramb - chiar eu l-am ajutat/ ... in ceea ce priveste marturisirea ?
      9. „Să nu poftești casa aproapelui tău.” + 10. „Să nu poftești nevasta aproapelui tău, nici robul lui, nici roaba lui, nici boul lui, nici măgarul lui, nici vreun alt lucru, care este al aproapelui tău.” - aici ajungem in literatura : "coate-goale după noi. Era să mă-ntorc în poarta "Iunionului", să-i zic numa': "Ce pofteşti, mă musiu?" şi să-l şi umflu; dar ştii, am ambiţ; m-am gândit: eu negustor... să mă pui în poblic cu un bagabont ca ăla, nu face..."

      mai oameni de bine si oameni buni, stati cuminti, traiti-va viata in cumpatare si incercati sa paziti cele 10 porunci pt voi personal si va fi bine !




      • Like 0
    • @ Dana Eugenia Moinescu
      Familia, in acceptia ei traditionala, este formata din barbat si femeie. Atat linia descendenta (copii), cat si linia ascendenta (bunici), fac parte din familia traditionala. La fel si liniile laterale - gradele de rudenie - constituie familia traditionala extinsa. Familiile monoparentale sunt tot familii in sensul traditional al termenului. Familia NON-traditionala este constituita din barbat + barbat + copii, femeie + femeie + copii, la care se adauga si variatiunile cu transexuali sau oamenii care nu au identitate de gen (parinte 1 si parinte 2, cred ca de curand legalizate in Franta). Conflictul nu este generat intre familiile cu doi parinti si familiile monoparentale sau cele cu copii crescuti de bunici, ci adevaratul conflict este intre familiile heterosexuale si cele homosexuale. Degeaba incercati sa deturnati sensul discutiei. Existenta violentei in familiile heterosexuale nu este o pledoarie pentru familiile homosexuale. Si in niciun caz nu le justifica. Sunt destule violente si in familiile homosexuale, nici acolo copiii nu sunt scutiti de abuzuri, si rata de sinucidere pare a fi mai mare in contextul homosexual decat in cel heterosexual. La fel si rata infestarii cu HIV. Familiile homosexuale nu pot produce descendenti pe linie directa, astfel ca trebuie apelat tot la heterosexuali pentru a produce copii, pe care apoi sa ii poata adopta sau inchiria sau cumpara familiile homosexuale. Si nu e vorba doar de drepturi juridice pentru LGBTQ et alii in acest context, ci de o intreaga re-evaluare a culturii si a istoriei poporului roman, care trebuie rescrisa pentru a include, evidentia, recunoaste si aplauda meritele homosexualilor in istorie, cultura, societate, etc. Aveti exemple recente in tarile occidentale, aveti initiative locale derulate de ONG-uri pro-LGBT de corectura politica a manualelor si programelor scolare. Discutia a depasit demult contextul de anti-discriminare. Nu mai este vorba de discriminarea LGBT din cauza preferintelor sexuale, ci este vorba de punerea pe primul loc in orice domeniu a tot ceea ce este LGBT tocmai datorita preferintelor sexuale. Aveti cazul Staropramen recent. Aveti video-ul celor de la educatie fara discriminare unde accentul este pe "ati invatat asta la scoala?", iar nu pe promovarea valorilor anti-discriminare.
      • Like 1
  • Soros o sa anexeze Romania imperiului lui financiar, nici nu poate dormi noaptea de grija sa nu cumva dimineata sa nu mai gaseasca Romania pe harta.
    "Soros" e leacul miraculos care ii trezeste pe romani din betie si ii trimite la munca.
    Toate autotrazile tarisoarei se vor construi pana in martie 2017! Furia romanilor impotriva lui Soros care ii umileste atat de mult cu banii lui, se va revarsa in asfaltul pus peste toate soselele Romaniei.
    Soros ne salveaza!
    Pe langa el, Putin, care pesemne ca are in agenda deja fixata data cand va intra cu tancurile in Iasi, e un dulce copil, bun de pus la sanul mamei iubitoare, pre numele ei, Romanika.
    • Like 3
    • @ dordetine
      check icon
      Reteaua de magazine "FARMA" va ofera o larga gama de produse de sezon :
      "SOROS" unguent si picaturi pt dezmortirea genunchilor si pofta de demonstratii. 1 tub unguent 15g + 1 sticluta picaturi precipitat pt coardele vocale o,2l = 200 lei, se accepta rate prin banca.
      In stoc
      "PUTIN" unguent 15g si picaturi 0,5l pt dezmortirea falangelor si pofta de postari. 1 tub unguent cu canula, se aplica intrarectal + 1 sticluta picaturi precipitat, se aplica pe tastatura = 800 ruble, se accepta numai in rate in euro la cursul vodafone.ro.
      In stoc
      "Romanika 58%" lichid intretinere pt iarna . Bautura spirtoasa imbuteliata pt buzunarul de la piept, dotata cu pai de 20cm. mod de intrebuintare : numai pt cunoscatori.
      1 rezerva = 0.2l, 5,42 Lei. 2 rezerve = 0.2lx2, 10,00 Lei achitarea pe loc, nu se accepta rate prin banca.
      In stoc
      • Like 5
    • @
      Nene, esti tare!
      • Like 0
    • @ Victorin Borsciov
      check icon
      ma inclin !
      • Like 0
  • check icon
    Pe cat de daunator si amenintator e curentul asta nationalist-conspirationist, totusi sunt impresionat, PSD a dat o lovitura de geniu machiavelic cu scutul PRU, si devine o masinarie extrem de eficienta de prostit romanii. Ma intreb cum ar mai putea fi combatut, nu doar acum, ci si la urmatoarele alegeri. Excelent articol.
    • Like 6
    • @
      ProBono check icon
      Trebuie construită o structură politică care să promoveze interesul național prin dezvoltarea instituțională - practic să implementeze conceptul liberal "Prin noi înșine", precum Partidul Micilor Proprietari din Ungaria. Astăzi, societatea românească este deformată mult spre stânga de "protecția socială" oferită de escrocii politici contra acceptării corupției instituționale. Noua forță politică trebuie să prezinte mesajul de susținere a companiilor românești pentru a reconstrui România din rocă forte, în loc din pleavă, cum e acum: lipsa succesului acasă la noi, neîncrederea cronică între români, politicile de auto-promovare ca resurse ieftine ne-a adus în situația de a fi ușor de cumpărat de către orice nou venit (corporațiile incluse).
      PSD nu este credibil în promovarea interesului național, pentru că izvorăște din Partidul Comunist, creat de URSS pentru subminarea noastră internă. Noua structură politică "Prin noi înșine" trebuie să pornească de la puținii oameni de afaceri de succes români, să înglobeze studenți, profesioniști, intelectuali credibili (alții decât garnitura Liiceanu-Pleșu-Patapievici) și personalități credibile ca apărotoare ale interesului național.
      Vremea a venit, cine are un dram de gândire proactivă înțelge că Trump va aduce o decadă de protecționism de care trebuie să ne folosim în beneficiul nostru.
      • Like 1
    • @
      ProBono check icon
      În mod direct, corporațiile americane vor fi aduse în situația de a-și repatria o parte dintre activitățile globale. În consecință, vor elibera o parte dintre resursele locale, care la noi înseamnă ingineri și economiști. Acești oameni trebuie stimulați să-și deschidă IMM-uri.
      În mod indirect, politica guvernamentală relativă la investițiile străine trebuie schimbată din direcția cantitativă în direcția calitativă. Concret, ajutoarele de stat trebuie acordate nu în funcție de numărul de locuri de muncă "create" (care de fapt sunt trasferate de la IMM-uri la corporații și nu create) ci de cum investițiile străine angrenează IMM-urile locale: câți bani lasă pe plan local din activitatea directă, nu numai din taxare. De exemplu, regretata Nokia, la o cifră de afaceri medie anuală realizată cât timp a lucrat în Romania de cca. 1,2 miliarde Euro ne "lăsa" prin salariile muncitorilor și prin taxe cca. 22 milioane de Euro, respectiv cca. 2% din cifra de afaceri. Dacă am avea leadership și management intern competent (ca Ungaria, de pildă) am putea duce coeficientul de angrenare măcar spre 10% - 15%, și ar crește și maioneza noastră locală, nu numai eclerul lor.
      • Like 0
  • PSD este si a fost in toti acesti 27 de ani, sub toate formele si denumirile lui, definitia insasi a ticalosiei. A mai comenta pe aceasta tema, despre ce noi ticalosii mai pune la cale PSD e intr-un fel, inutil. Nu mai mira pe nimeni cu nimic si probabil este unul din extrem de putinele subiecte pe acest forum in care aproapa toata lumea e de acord. Sau toata lumea de pe acest forum, fara exceptie.

    Insa despre subiectul Soros cu tot ce inseamna acest individ pentru lumea intreaga, nu doar pentru Romania, dati-mi voie sa sugerez (cui o indrazni :) ) un topic separat. Un "debate" deschis, responsabil si civilizat, cu argumente solide pro si contra Soros. Poate ca a venit timpul sa incercam sa-l expunem, sa-l "dezbracam", sa-l intoarcem pe toate partile, macar sa avem o idee completa despre acest individ. Sau faptele lui. Agenda lui.
    Cu parere de rau trebuie sa spun ca pana acum toti jurnalistii romani pe care i-am citit si care mentioneaza cateceva despre Soros intr-un context sau altul, o fac imatur, incomplet si inconsistent, fie din teama combinata cu pupincurism/admiratie, fie pur si simplu din nestiinta.
    • Like 2
    • @ Sergiu F.
      check icon
      Eu habar n-aveam de Soros pana recent cand conspirationistii au devenit tot mai prezenti in spatiul public. Dar nimic din ce am aflat despre el nu ma deranjeaza, chiar sunt de acord cu multe din pozitiile sale pe anumite subiecte. Mai mult, mi se pare clar un antisemitism reciclat, pentru ca omul nu ascunde nimic, convingerile sale sunt cat se poate de publice, ca si actiunile sale. Toate fundatiile sponsorizate de Soros nu fac din asta un secret. Mi se pare un om care are niste convingeri progresiste, si are si niste posibilitati sa-si promoveze aceste convingeri. Pana la urma nu asta facem cu totii, fiecare dupa posibilitati? Nu mi se pare nimic ocult. Agenda lui? Cred ca e agenda fiecarui om care a realizat mai tot ce si-a dorit in viata: o mostenire, un impact, nemurire prin a-si scrie numele in istorie. Multi oameni bogati au ambitia asta.
      • Like 3
    • @
      Interesant. Pe de o parte spui ca nu prea ai avut habar de omul asta pana recent, pe de alta parte "stii" ca omul nu ascunde nimic, baiat gigea cu convingeri progresiste. In fine, cum spuneam, nu aici pe acest "thread" ci pe unul separat dedicat lui ar fi utila o discutie, de aceea ma opresc aici cu raspunsul.
      • Like 0
    • @ Sergiu F.
      check icon
      Nu e nici o contradictie, am spus din ce am aflat despre el, din surse verificate, nu de la PRU, agenda lui e cat se poate de publica. In fine, e o discutie pe langa subiect, articolul chiar daca il are pe soros in titlul, nu e despre soros.
      • Like 1
    • @
      Nu stiai de el pentru ca esti prea tanar sau ai foat plecat din tara. Raposatul Vadim era numai cu Soros in gura.
      • Like 1
  • Dacă sperietoarea Soros a funcţionat în SUA, cum să ne imaginăm că în România se va gripa? Suntem o ţară de săraci... Contează orice promisiune. Când eşti sărac nu poţi rămâne indiferent la promisiuni de 5% la pensie sau salariu. Nu te lasă stomacul. PSD-ul nu a vrut să creeze o clasă mijlocie iar PNL-ul nu a ştiut cum. Asta-i nenorocirea acestei ţări. Nu avem o clasă mijlocie de oameni liberi. Degeaba sunt înjuraţi ţăranii şi pensionarii, nu ei sunt de vină. Nu ei au ales să fie săraci. Bucureştiul, Constanţa, Timişoara, Iaşiul şi Clujul sunt nişte oaze într-un deşert. Care-i mesajul liberalilor pentru ţărani? Eu nu ştiu. Nu-l văd. Unde se află ţăranul român pe platforma domnului Cioloş? Agricultorului Cioloş... Nicăieri. Şi de ce să ne mai mirăm că PSD-ul va câştiga alegerile? Bucureştiul, Constanţa, Timişoara, Iaşiul şi Clujul sunt precum ... Belgia. Pot funcţiona foarte bine fără guvern. Dar nu putem spune acelaşi lucru despre restul ţării. În cealaltă Românie toţi ochii sunt aţintiţi spre guvern. Ce mai dă? Ce mai măreşte? Şi nu pentru că ar fi nişte puturoşi sau proşti. N-au alte opţiuni. Nu sunt investiţii, nu sunt locuri de muncă, nu sunt programe de dezvoltare, nu vine cineva cu know-how-ul. Pe vremea lui Ceauşescu, fără supărare, dintr-o comună plecau spre oraş 5 autobuze pline cu muncitori. Astăzi, pleacă un maxi-taxi şi ăla gol. Pe câţi liberali îi preocupă această situaţie? PSD-ul... mai minte lumea, dar spune ceva. Îi bagă în seamă. Uneori am impresia că PNL-ul face campanie electorală doar pentru alegătorii din cele 5 oraşe de mai sus. Cu tot respectul, dar România este mult mai mare. Dacă PNL-ul nu pune verb în mesaj, PSD-ul o să câştige alegerile la pas. Pas cu pas.
    • Like 6
    • @ Constantin
      check icon
      Aveti dreptate ,din pacate ... Situatia din zonele rurale e un dezastru care ne va lovi crunt in viitorul apropriat.La oras insa ,cetateanul de rand nu e protejat de lege iar patronul devine un fel de lord peste serfi,in orasele de provincie intalnim un feudalism criminal despre care nimeni nu discuta.Avem deci, doua Romanii - cu doua tipuri de cetateni- una mai criminala decat cealalta .Romanul de rand n-are nicio sansa sa evolueze politic.Generatia "urmatoare"de la care asteptam schimbarea iata ca a sosit dar observatiile nu sunt imbucuratoare.A fost convertita cu succes in mare parte,care au mai ramas pe aceste meleaguri.La multi ani Romania !
      • Like 4
    • @
      Romanul de rand si-a facut-o cu mana lui. Oare la cine a prins si inca prinde un slogan de genul:"nu ne vindem tara, sa plece afara ca nu au mancat soia cu noi, din cauza U.E, Soros ne fura tara" si alte tampenii. de te cutremuri. Incerci sa-l aduci pe dobitoc in mileniul 3, iar asta le stie pe ale lui. Stie tot. Ca "ei' este destepti. Exista o prostie monumentala in tara asta, amestecata cu mandrie gaunoasa. Nu ca altii ar fi mai cu mot, vezi Brexit si Trump.
      • Like 1
  • Dar si PSD a dat voturi la europarlamentare unui independent (Mircea Diaconu), nu numai PDL s-a distrat cu EBA. Asa ca fiti sigur ca PSD-istii vor repeta acelasi lucru si pt ALDE, nu le va conveni ca famiglia sa ramana fara Tariceanu si astfel sa riste guvernarea. In cazul lui M.Diaconu au gresit si au dat de trei ori mai multe voturi decat era necesar, cred ca acum vor fi mai cumpatati, doar au mai multa experienta si vorba autorului articolului "sa nu si-o ia in cap ", ca vezi bine ce mult sunt iubiti ALDE de popor.
    • Like 3
    • @ Mihai Dumitru
      Nu cred ca Mircea Diaconu a primit de la psd, cred ca a luat (voturi) ! Io unu' il cred independent ca spirit si calit in procese; faptul ca alte tv-uri nu i-au acordat atentie nu este un motiv de a-l baga in rahat! pardon, in psd.
      • Like 0
  • check icon
    Sigur că PSD iese primul de vreme ce și Băsescu și Iohannis au avut grijă să măcelărească PNL-ul pînă la autodistrugere. Ce mesaj electoral dă d-na Gorghiu? Lamentabil. Dl Blaga, ce să mai spun. PNL-ul de azi este fostul PNL fără liderii principali + infiltrarea cu PD-iști. Apare PNL #2 numit USR < USB, un lamentabil manechin fără șira spinării, veți vedea dacă încă nu vedeți. Da, toată „lumea bună” critică PSD-ul, de fapt forțele politice principale, inclusiv Iohannis, i-au dat avînt.
    • Like 2


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult