Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Citiți primele comentarii ale lui Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru

Republica.ro

Începând cu ora 21:00, autorii fondatori ai Republica.ro vor comenta la cald rezultatele exit-poll-urilor făcute la alegerile locale. 

Alegerile, desfășurate într-un singur tur de scrutin, au fost dominate de o prezență scăzută la vot, după o campanie electorală apatică, ce pare că le-a transmis alegătorilor mesajul că este lipsită de miză. 

După difuzarea rezultatelor exit-poll-urilor, Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru vor vorbi despre rezultatul votului și despre impactul pe care îl va avea acesta asupra României în următorii patru ani. 

Vocile Republicii, despre alegeri și campania electorală

Până atunci, vă recomandăm o serie de analize și opinii, scrise pe tema alegerilor de contributorii și autorii fondatori aei Republicii.

Florin Negruțiu explică, într-un editorial, pentru cine a votat.

Deși alegerile locale se țin într-un singur tur, pregătiți-vă pentru turul 2! De ce? Vă dă amănunte Elena Calistru.

Cristian Tudor Popescu votează, sub amenințarea nașterii unei Coaliții Antijustiție. Citiți-l și gândiți-vă dacă „merită” să stai acasă.

Enervat de două lucruri în campania electorală”, Codru Vrabie vă dă un argument valid pentru care ar trebui să mergeți la urne: „Mă concentrez pe listele de consilieri, căutând acolo oameni care ar putea deveni reprezentanții mei în consiliul local, oameni cu care să pot dialoga, cu care să pot explora alternative pentru viitor, la care să văd că au aspirații pentru 2030, de exemplu”.

Alex Livadaru vă oferă o fotografie-simbol a acestor alegeri și o cheie a felului în care gândesc mulți dintre cei care votează azi: „Suntem poporul lui o fi furat, da' măcar a făcut ceva, uite ce colorate și frumoase sunt panseluțele astea!”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult