Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Citiți primele comentarii ale lui Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru

Republica.ro

Începând cu ora 21:00, autorii fondatori ai Republica.ro vor comenta la cald rezultatele exit-poll-urilor făcute la alegerile locale. 

Alegerile, desfășurate într-un singur tur de scrutin, au fost dominate de o prezență scăzută la vot, după o campanie electorală apatică, ce pare că le-a transmis alegătorilor mesajul că este lipsită de miză. 

După difuzarea rezultatelor exit-poll-urilor, Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru vor vorbi despre rezultatul votului și despre impactul pe care îl va avea acesta asupra României în următorii patru ani. 

Vocile Republicii, despre alegeri și campania electorală

Până atunci, vă recomandăm o serie de analize și opinii, scrise pe tema alegerilor de contributorii și autorii fondatori aei Republicii.

Florin Negruțiu explică, într-un editorial, pentru cine a votat.

Deși alegerile locale se țin într-un singur tur, pregătiți-vă pentru turul 2! De ce? Vă dă amănunte Elena Calistru.

Cristian Tudor Popescu votează, sub amenințarea nașterii unei Coaliții Antijustiție. Citiți-l și gândiți-vă dacă „merită” să stai acasă.

Enervat de două lucruri în campania electorală”, Codru Vrabie vă dă un argument valid pentru care ar trebui să mergeți la urne: „Mă concentrez pe listele de consilieri, căutând acolo oameni care ar putea deveni reprezentanții mei în consiliul local, oameni cu care să pot dialoga, cu care să pot explora alternative pentru viitor, la care să văd că au aspirații pentru 2030, de exemplu”.

Alex Livadaru vă oferă o fotografie-simbol a acestor alegeri și o cheie a felului în care gândesc mulți dintre cei care votează azi: „Suntem poporul lui o fi furat, da' măcar a făcut ceva, uite ce colorate și frumoase sunt panseluțele astea!”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult