Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ciuma lui Ciolacu: cu duioșie, pesediștii l-au pomenit pe fugarul Arsene, iar apoi au promis că vor face totul să nu mai plece românii din țară

Marcel Ciolacu, 2023

Foto: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu

În urmă cu două luni, Ionel Arsene, fost președinte al PSD Neamț și fost președinte al Consiliului Județean Neamț, s-a decis să plece în Italia. În alte circumstanțe te-ai fi gândit că a făcut-o ca tot omul îndrăgostit de peisajele, gastronomia, istoria și arta peninsulei sau în căutarea unui loc de muncă. De fapt, concetățeanul nostru pare să fie îndrăgostit mai ales de istoria mafiilor din peninsulă. Pentru că și el provine din una, situată ceva mai la est, așadar știe cum funcționează o structură de acest tip. Și a mai înțeles că în noul refugiu există un fel de protecție legală pentru diverși inși certați cu legea în țările de origine. 

Pentru că organizația județeană PSD Neamț nu putea rămâne fără șef, vineri, 5 mai 2023 au fost organizate alegeri interne. Au participat la festivitate nu doar membri ai filialei locale – inclusiv Răzvan Cuc, binecunoscut ca parașutist politic –, ci și invitați, între ei Marcel Ciolacu, dar și Paul Stănescu, Marian Neacșu și Dragoș Benea, figuri cunoscute ale pesedismului nepieritor.

După ce s-a cântat imnul național – pentru că pesediștii actuali sunt patrioți înfocați, cum erau și înaintașii lor, Liviu Dragnea sau Adrian Năstase –, după chestiuni organizatorice și după ce au vorbit câțiva invitați sau localnici, la tribuna de partid a urcat M. Ciolacu. Acesta urma să le arate pesediștilor nemțeni care era „drumul pe care trebuie să meargă”, cum a anunțat un speaker improvizat.

Ciolacu l-a lăudat repetat și i-a mulțumit condamnatului Arsene pentru ce a făcut pentru județ și pentru locuitorii săi. Nu am aflat însă nimic despre podul de la Luțca, prăbușit în 2022, după ce fostul președinte CJ îl inaugurase, garantând rezistența sa câteva decenii. Oricum, cei din sală au aplaudat călduros. Complicitățile în organizațiile politice corupte sunt profunde, știe oricine nu este captivul narațiunilor propagandistice livrate de partidele oligarhice.

Pentru că știe că a devenit o temă de interes în regiune, Ciolacu s-a referit, în termeni vagi, la dezvoltarea Moldovei. Nu a uitat nici autostrăzile, așteptate de mai bine de un deceniu și jumătate, nici spitalul județean Neamț. La un moment dat, președintele partidului a spus că el vrea să facă în așa fel ca românii să nu mai plece din România, să le ofere condiții aici. Oare de ce nu a făcut nimic pentru a-l convinge pe Arsene să rămână acasă, mai ales că pretinde că a fost atât de bun, de apropiat de oamenii din județul său?

Și de această dată Ciolacu a mai ținut să precizeze că principala lui grijă sunt „oamenii și PSD-ul”. I-a lăudat pe „specialiștii” din PSD, care ar fi atât de buni încât fără ei nu s-ar putea face nimic în această țară. A fost nominalizat Sorin Grindeanu, imaginea noului erou cu trandafiri. Vinovați pentru neajunsurile felurite sunt ceilalți, pesediștii ar fi imaculați. Probabil asemenea unui drum de țară după viitură.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ipocrizia, minciuna si hotia fac casa buna cu "cel mai mare partid", avortul spontan al lui iliescu si al mascaradei numita revolutia mamaligarilor. Nu mi-e rusine nici cu celelalte actuale partide. Toate partidele, asa zis istorice, au fost infestate cu virusul ciumei rosii, pentru care nu exista leac. Cel putin nu la rumani. Restul sunt niste nascuti prematur sau niste creatii ale rusiei actuale. Vai noua! De data asta chiar nu avem cu cine vota. Nici nu merita oboseala de a merge la urne. De altfel vor misuna autobuzele cu votantii turmentati de mirosul posircii si al carnii tocate de pe gratarele incinse.
    • Like 3
    • @ Zugravu Mircea
      De parcă până acum am avut cu cine vota... Oricum, îndemnul de a nu merge la urne dă șanse mai mari celor mai răi dintre răi. Așa că oricât de greu e să alegem un bob din mormanul de neghină, rămân la crezul că trebuie să mergem la vot. E de preferat un rău mai mic decât un rău mai mare.
      • Like 2
    • @ Andrei Tarlea
      Asa am votat cu totii: raul el mai mic. Care s-a dovedit, in prea multe randuri ca a fost unul mare. Da, mi-am revizuit gandirea, Voi merge la vot sa impiedic macar maidanezii aur.
      • Like 2


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult