Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Clotilde Armand, după carnagiul de la Nisa: „Susțin deportarea tuturor celor care se fac responsabili de difuzarea propagandei teroriste islamice ”

Într-o postare pe Facebook, consilierul USB Clotilde Armand s-a declarat „șocată și revoltată de acest val de atentate teroriste monstruoase orchestrate de islamiști pe teritoriul Europei și îndeosebi al Franței”. 

Joi seară, de ziua Franței 84 de oameni au fost uciși la Nisa de către un atacator care a intrat cu mare viteză în mulțimea adunată pe Promenade des Anglais pentru a vedea spectacolul de artificii.

Atacatorul în vârstă de 31 de ani era de origine franco-tunisiană și avea antecedente penale. 

Clotilde Armand susține expluzarea adepților terorismului islamic de pe teritoriul Uniunii Europene. 

Redăm pe larg mesajul postat pe pagina sa personală de Facebook.

„Din păcate, teroriștii islamiști au profitat de spiritul european de toleranță și de respectul nostru pentru drepturile omului pentru a ne face rău. Este momentul să dăm dovadă de solidaritate, dar și de fermitate în fața acestui val de terorism islamic.

Eu personal susțin deportarea tuturor celor care se fac responsabili de difuzarea propagandei teroriste islamice și sunt condamnați astfel de instanțele europene. De asemenea, moscheile cu clerici radicali islamiști ar trebui închise. Libertatea religioasă nu mai trebuie să fie abuzată pentru a instiga la comiterea unor astfel de atrocități.

Este momentul să spunem răspicat că musulmanii veniți în Europa, imigranți de dată recentă sau chiar din a doua sau a treia generație, trebuie să respecte valorile civizilizației europene, de toleranță, respect pentru drepturile și libertățile celorlalți, inclusiv pentru drepturile femeilor, sau se pot gândi la a se muta în statele din Orientul Mijlociu.

Totodată, este nevoie de o solidarizare a Europei și Statelor Unite pentru a soluționa conflictele din Siria și Irak și pentru a elimina gruparea Stat Islamic. A fost tolerată mult prea multă vreme o rană supurândă chiar în apropierea granițelor europene, care a alimentat un val de terorism islamic și a pus în mișcare un număr mare de refugiați, pe care statele europene nu-l pot gestiona și integra pe termen scurt. De asemenea, se pare că grupările teroriste au profitat de naivitatea și bună-voința unor lideri europeni și s-au infiltrat printre refugiați, cu scopul de a alimenta teama și chiar de a sabota construcția europeană.

Nu putem să ne creștem copiii în teama permanentă de astfel de atacuri, nici nu ne dorim o societate în care din ce în ce mai multe drepturi și libertăți individuale să fie limitate în numele luptei anti-teroriste. Tocmai de aceea trebuie combătute cauzele radicalizării, promovate modificări constituționale, acolo unde este cazul, și expulzați adepții terorismului islamic de pe teritoriul Uniunii Europene.”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu-i pot intelege deloc pe musulmanii extremisti! Daca nu le place 'decadenta' dintr-o oarecare tara europeana, de ce nu pleaca la ei acasa,in locurile in care pot trai in perfecta armonie cu cerintele,datinile modului de trai care li se impune si in care vor sa traiasca, in care nu vor fi deranjati de femei mai putin imbracate sau de un om care a iesit de la munca (sau nu) si vrea sa bea o bere pe strada, ca si asta face parte din libertatea omului si care nu are nimic de-a face cu musulmanul care il scuipa doar pentru ca asa i se pare ca 'da bine' cu corsetul islamic.
  • Like 0
 • Perfect de acord!! Europa trebuie sa inteleaga o realitate trista. Integrarea musulmanilor intr-o societate deschisa, bazata pe laicitate si pe absenta elementului religios din realitatea cotidiana, inclusiv din actul de guvernare, este imposibila. Stiu ca suna a intoleranta, dar asta este realitatea. Pentru cine a avut posibilitatea sa traiasca intr-o tara araba, acest lucru este evident. In afara de Turcia nu exista nicio tara musulmana in care sa existe principiul separarii puterilor in stat, religia se impleteste la cotidian cu justitia si guvernarea. Si chiar in Turcia, sub actuala conducere, islamul militant este la ordinea zilei, Turcia fiind principalul exportator al islamului in lume si primul constructor de moschei si madrassa, scoli religioase.

  Pentru marea majoritate a musulmanilor, coranul este totul, si ce este scris acolo este un adevar absolut care nu poate fi analizat sau dezbatut. Acest lucru duce la imposibilitatea de a avea un dialog inter-confesional, imposibilitatea musulmanilor de a se integra in ceva diferit de ce au cunoscut in tarile lor de origine si la o reactie violenta fata de o societate care "nu le respecta drepturile" - a se vedea aici reactia violenta a comunitatii musulmane din Franta cand s-a hotarat interzicerea portului niqaab-ului, valul islamic pe care trebuie sa-l poarte femeile.

  Solutii nu sunt multe. Atat timp cat o reforma a islamului, similara cu cea a crestinismului, nu se intrevede, lucrurile se vor exacerba. O prima masura ar fi de expluzare din Europa nu numai a celor care sunt implicati in astfel de acte de terorism, dar si a tuturor membrilor familior lor. Fara o astfel de masura coercitiva, care nu respecta drepturile omului, nu se va pune suficienta presiune pe membrii comunitatii musulmane pentru a lua masuri contra celor care se "indeparteaza de adevarata credinta", cum sustine marea majoritate musulmana, fara a face insa nimic pentru a combate acest cancer al societatii moderne.
  • Like 0
 • La madame Clotilde vorbeste vorbe...
  Nu stie ( inca) ca " les émigrés " au ajuns déjà la 3-éme génération des émigrants .
  Trop tard, désolé...
  • Like 0
 • Persoana era cetatean francez, deci nici vorba de deportare. Se pare ca ar fi fost parasit de curand de nevasta, deci nici vorba de motivatii religioase. Clotilda nu stie deloc ce vorbeste.
  • Like 2
 • si eu sutin sa fie aruncati di europa toti cei care au legaturi cu factiuni teroriste .nimeni nu trebuie sa fie tolerant cu asfel de oameni
  • Like 2


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult