Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

CNCAV: Platforma de programare pentru vaccinare „funcționează și permite înscrierea beneficiarilor”

vaccinare - ROmania

Foto: Cornel Putan / Zuma Press / Profimedia

Platforma de programare pentru vaccinare „funcționează și permite înscrierea beneficiarilor”, a anunțat luni Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

UPDATE: De la lansarea etapei pentru populația generală, până la ora 18:00, 47.000 persoane s-au programat la vaccinare, iar 353.332 persoane s-au înscris pe listele de așteptare pentru a fi notificate atunci când vor fi locuri disponibile, potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). 

În cursul zilei de astăzi, ritmul de înscriere pe listele de așteptare a crescut de la 322 rezervări/minut în intervalul 09.00-10.00, la 1.243 rezervări/minut între orele 11.00-13.00, ajungând la un maximum de 3.657 rezervări/minut între orele 13:00-15:00. Platforma nu a înregistrat întreruperi în funcționare pe parcursul zilei, a anunțat STS în această seară.

Programarea se poate realiza atât online în platformă, cât și telefonic în Call Center, la numărul 021.414.44.25. Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore. Dacă nu se programează în intervalul respectiv, se mai primesc încă două notificări ulterioare. În lipsa unei confirmări în acest interval de timp, persoana rămâne pe lista de așteptare, însă pierde poziția ocupată inițial.

STIREA INITIALA

Potrivit CNCAV, în cursul zilei de 15 martie a.c., până la ora 12:30, prin intermediul platformei s-au programat 41.145 persoane la centrele în care mai existau locuri libere. Totodată, până la ora 12:30 s-au deschis liste de așteptare pentru 30 județe pe care s-au înscris 100.001 persoane în 361 centre de vaccinare.

„Precizăm că în cursul acestei zile se desfășoară operațiunile tehnice de implementare a listelor de așteptare în timp ce platforma este deschisă publicului. Având în vedere că listele de așteptare pe fiecare centru de vaccinare din țară se implementează progresiv în conformitate cu programul postat pe site-ul ROVACCINARE, traficul poate înregistra întârzieri. Listele de așteptare vor rămâne deschise pe toată durata campaniei de vaccinare”, se arată într-un comunicat transmis de CNCAV.

Autoritățile au recomandat populației care vrea să se programeze la vaccin să ia în considerare orele prevăzute în programul postat pe site-ul ROVACCINARE pentru a verifica deschiderea centrelor de vaccinare și a listelor de așteptare aferente.

Campania de vacccinare din România a intrat de azi, 15 martie, în etapa a treia, în care se pot programa la vaccin toate persoanele care au împlinit 16 ani și care doresc să se vaccineze. În funcționarea platformei au apărut o serie de probleme tehnice, însă autoritățile au dat asigurări că STS lucrează intens pentru remedierea lor.

Citiți și: 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult