Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Coadă la redeschiderea pentru public a Palatului Culturii din Iași. Imagini spectaculoase din interior

Palatul Culturii din Iași și-a deschis porțile, după ample lucrări de restaurare care s-au întins pe opt ani. Investițiile sunt estimate la peste 26 de milioane de euro și au fost finalizate în ianuarie anul acesta. 

Miercuri dimineața, la redeschiderea pentru public a Palatului Culturii, la intrarea în muzeu s-a format o coadă de zeci de persoane. Intrarea este liberă în această zi pentru toţi cei care doresc să viziteze edificiul simbol al oraşului, au anunţat reprezentanţii Complexului Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi.

Palatul Culturii din Iași găzduiește patru muzee de talie națională: Muzeul de Artă, înființat în 1860, Muzeul de Istorie a Moldovei, înființat în 1916, Muzeul Etnografic al Moldovei, ale cărui baze au fost puse în 1943 și Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, al cărui prim nucleu a fost creat în 1955.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult