Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Coada la vaccinare, versiunea 1947. Iată cum au reacționat new-yorkezii care au aflat că se pot imuniza împotriva variolei

Vaccinurile au dat omenirii o șansă prețioasă în lupta cu boli fatale sau invalidante. În ciuda opoziției unei minorități vocale de anti-vaxxeri, medicii, asistentele și majoritatea oamenilor obișnuiți au avut încredere în serurile care au pus capăt unor epidemii și au eradicat sau au dus aproape de eradicare afecțiuni care făceau milioane de victime.

Vă invităm să parcurgeți o galerie de imagini istorice aflate în portofoliul Getty Images.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Lumea de atunci era ,,proaspăt" scăpată de năpasta celui de-al doilea război mondial !!! Și variola era o boală cumplit de mutilantă și mortală !!! Am văzut asta în documentarele N.G. si Viasat History !!! Dar acum boala asta (Sars cov. 19) nu este nici mutilantă ,și mai ales cum cei îmbolnăviți sunt (aproape)imediat izolați de societate mulți ,,naivi" încă nu cred că ,, există"!!! Ar fi trebuit să fie ,,făcute" niște documentare ,și difuzate la ore de maximă audiență pe toate posturile tv. licențiate în țara noastră !!! Posturile tv. să fie OBLIGATE să difuzeze acele documentare ,cu pierderea/anularea licenței de funcționare în caz de refuz !!! Poate ,,lumea" va fi convinsă ca toate măsurile de combatere a epidemiei/pandemiei sunt necesare și de ce nu obligatorii pentru sănătatea ei !!! (A lumii ,,naive-neîncrezătoare" ca să nu-i zic altfel)
    • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult