Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Coada la vaccinare, versiunea 1947. Iată cum au reacționat new-yorkezii care au aflat că se pot imuniza împotriva variolei

Vaccinurile au dat omenirii o șansă prețioasă în lupta cu boli fatale sau invalidante. În ciuda opoziției unei minorități vocale de anti-vaxxeri, medicii, asistentele și majoritatea oamenilor obișnuiți au avut încredere în serurile care au pus capăt unor epidemii și au eradicat sau au dus aproape de eradicare afecțiuni care făceau milioane de victime.

Vă invităm să parcurgeți o galerie de imagini istorice aflate în portofoliul Getty Images.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Lumea de atunci era ,,proaspăt" scăpată de năpasta celui de-al doilea război mondial !!! Și variola era o boală cumplit de mutilantă și mortală !!! Am văzut asta în documentarele N.G. si Viasat History !!! Dar acum boala asta (Sars cov. 19) nu este nici mutilantă ,și mai ales cum cei îmbolnăviți sunt (aproape)imediat izolați de societate mulți ,,naivi" încă nu cred că ,, există"!!! Ar fi trebuit să fie ,,făcute" niște documentare ,și difuzate la ore de maximă audiență pe toate posturile tv. licențiate în țara noastră !!! Posturile tv. să fie OBLIGATE să difuzeze acele documentare ,cu pierderea/anularea licenței de funcționare în caz de refuz !!! Poate ,,lumea" va fi convinsă ca toate măsurile de combatere a epidemiei/pandemiei sunt necesare și de ce nu obligatorii pentru sănătatea ei !!! (A lumii ,,naive-neîncrezătoare" ca să nu-i zic altfel)
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult