Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Coada la vaccinare, versiunea 1947. Iată cum au reacționat new-yorkezii care au aflat că se pot imuniza împotriva variolei

Vaccinurile au dat omenirii o șansă prețioasă în lupta cu boli fatale sau invalidante. În ciuda opoziției unei minorități vocale de anti-vaxxeri, medicii, asistentele și majoritatea oamenilor obișnuiți au avut încredere în serurile care au pus capăt unor epidemii și au eradicat sau au dus aproape de eradicare afecțiuni care făceau milioane de victime.

Vă invităm să parcurgeți o galerie de imagini istorice aflate în portofoliul Getty Images.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Lumea de atunci era ,,proaspăt" scăpată de năpasta celui de-al doilea război mondial !!! Și variola era o boală cumplit de mutilantă și mortală !!! Am văzut asta în documentarele N.G. si Viasat History !!! Dar acum boala asta (Sars cov. 19) nu este nici mutilantă ,și mai ales cum cei îmbolnăviți sunt (aproape)imediat izolați de societate mulți ,,naivi" încă nu cred că ,, există"!!! Ar fi trebuit să fie ,,făcute" niște documentare ,și difuzate la ore de maximă audiență pe toate posturile tv. licențiate în țara noastră !!! Posturile tv. să fie OBLIGATE să difuzeze acele documentare ,cu pierderea/anularea licenței de funcționare în caz de refuz !!! Poate ,,lumea" va fi convinsă ca toate măsurile de combatere a epidemiei/pandemiei sunt necesare și de ce nu obligatorii pentru sănătatea ei !!! (A lumii ,,naive-neîncrezătoare" ca să nu-i zic altfel)
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult