Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Coada la vaccinare, versiunea 1947. Iată cum au reacționat new-yorkezii care au aflat că se pot imuniza împotriva variolei

Vaccinurile au dat omenirii o șansă prețioasă în lupta cu boli fatale sau invalidante. În ciuda opoziției unei minorități vocale de anti-vaxxeri, medicii, asistentele și majoritatea oamenilor obișnuiți au avut încredere în serurile care au pus capăt unor epidemii și au eradicat sau au dus aproape de eradicare afecțiuni care făceau milioane de victime.

Vă invităm să parcurgeți o galerie de imagini istorice aflate în portofoliul Getty Images.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Lumea de atunci era ,,proaspăt" scăpată de năpasta celui de-al doilea război mondial !!! Și variola era o boală cumplit de mutilantă și mortală !!! Am văzut asta în documentarele N.G. si Viasat History !!! Dar acum boala asta (Sars cov. 19) nu este nici mutilantă ,și mai ales cum cei îmbolnăviți sunt (aproape)imediat izolați de societate mulți ,,naivi" încă nu cred că ,, există"!!! Ar fi trebuit să fie ,,făcute" niște documentare ,și difuzate la ore de maximă audiență pe toate posturile tv. licențiate în țara noastră !!! Posturile tv. să fie OBLIGATE să difuzeze acele documentare ,cu pierderea/anularea licenței de funcționare în caz de refuz !!! Poate ,,lumea" va fi convinsă ca toate măsurile de combatere a epidemiei/pandemiei sunt necesare și de ce nu obligatorii pentru sănătatea ei !!! (A lumii ,,naive-neîncrezătoare" ca să nu-i zic altfel)
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult