Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

CoderDojo București lansează „Coolest Projects Tech Academy”, concursul online recompensează cu bani talentul inovativ al copiilor care se joacă la calculator

Alt Viitor

Copiii cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani, care au cunoștințe de bază sau avansate de programare la calculator, sunt invitați să participe la un concurs online de programare dedicat lor. Ei se pot înscrie pe site-ul academiacoderdojo.ro și să trimită proiectele IT până pe 15 august pentru evaluare. 

La această competiție pot lua parte echipe formate din 2 pana la 4 elevi, cu vârste între 7-17 ani și un mentor, adică un profesor sau un părinte din România. Prin acest concurs care se desfășoară exclusiv online, CoderDojo București și Scoala de Valori urmăresc în primul rând să-i încurajeze pe copii să învețe programare și să-și folosească simțul creativ pentru a construi proiecte IT. Alte scopuri urmărite de organizatori sunt dezvoltarea lucrului în echipă și modul în care își prezintă și promovează proiectul cei care le depun, dar și implicarea mentorilor și a profesorilor în activități extrașcolare.

Concursul recompensează simțul inovativ al copiilor pasionați de jocuri, aplicații, animații, calculatoare și programare și sunt familiarizați cu scratch, makecode și alte programe.

Proiectele pot fi înscrise într-una din următoarele categorii: visual programming (proiecte dezvoltate în platforme care utilizează blocuri de cod precum Scratch, MakeCode și altele de acest tip, inclusiv proiecte care îmbină hardware cu platforme ce folosesc blocuri de cod), WEB (aplicații web de orice tip care folosesc HTML, CSS și JavaScript), games (orice joc care antrenează și invită la joacă, dezvoltat în orice tehnologie, mai puțin cele dezvoltate în platforme bazate pe blocuri de cod și care intră la prima categorie), mobile (orice tip de aplicație care poate fi instalată pe telefonul mobil) și hardware (orice proiect care folosește hardware, cum sunt Raspberry Pi, Arduino sau Adafruit, dar fără a se limita la acestea).

Proiectele vor fi evaluate de un juriu de specialitate. Echipele care vor înscrie cele mai bune 10 proiecte realizate vor câștiga vouchere de cumpăraturi în cadrul www.gadgetway.ro, în valoare totală de 11.500 lei. Organizatorii vor stabili câștigătorii locurilor I și II pentru fiecare dintre cele cinci categorii ale competiției.

„Coolest Projects Tech Academy” este organizat în cadrul proiectului CoderDojo Tech Academy, proiect care face parte din programul Alt Viitor, program susținut de Microsoft și implementat de cei doi parteneri, Coder Dojo București și Scoala de Valori. Alt Viitor își propune să dezvolte competențele digitale ale elevilor din România și să le ofere acestora instrumentele esențiale pentru dezvoltarea lor pentru joburile viitorului.

O țară mai bună se construiește plecând de la un sistem de educație performant. Introducerea programării în procesul educațional deschide oportunități către joburi căutate și bine plătite și, mai mult decât atât, dezvoltă acele abilități care construiesc adulți ce pot face față unor provocări diverse: gândirea critică, rezolvarea unor probleme complexe și creativitatea. Platforma Republica vă prezintă oamenii care își doresc să schimbe felul în care învață copiii noștri. Susținem programul Alt Viitor, în care Microsoft România investește 1 milion de dolari. Este un proiect în care sunt implicate ONG-uri, 4500 de profesori și voluntari, o inițiativă care va sprijini dezvoltarea de competențe digitale pentru peste 11.000 de elevi. Îi veți cunoaște aici, le veți afla poveștile și veți vedea modul în care acești oameni pun umărul la construcția unui viitor mai bun pentru România.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult