Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Codul Fiscal – Revoluția lu Pește

„Acest guvern Tudose ar fi considerat foarte bun de N. Ceaușescu. Cred că începe, în acest moment, cea mai mare restaurație etatist anticapitalistă și antioccidentală de după 1989”.

Subsemnatul asta spuneam, stimați Republicani, pe 29 iunie a.c., când a fost învestit guvernul Tudose. Și, din nefericire, asta se întâmplă acum.

Nu despre creșteri salariale este vorba în ce face trioul Dragnea-Tudose-Tăriceanu. O aritmetică la îndemâna oricui arată că, în urma așa-zisei revoluții fiscale, salariile nu pot să crească decât cu câteva procente sau, cel mai probabil, să scadă. PSD-ALDE știu și ei să socotească pe degete. Ce urmăresc, deci, este altceva: când salariile nu vor crește, ce justificare putem oferi maselor? Mutatul contribuțiilor sociale de la patron la salariat exact la asta folosește: „V-au scăzut salariile, păi, patronii ăștia care sunt oameni răi, pestriți la mațe, n-au vrut să vă dea, că noi am vrut!”. 

Nu este o revoluție fiscală, este o revoluție anti-patronală și anti-occidentală. Mă așteptam să vină, dar n-am anticipat brutalitatea și graba cu care acționează echipa Tudose. Și nici faptul că toată lumea, patronate, sindicate, investitori străini, Banca Națională, strada, va fi împotrivă. Aproape că avem de-a face cu un puci bolșevic, de felul celui de acum 100 de ani al echipei Lenin.

Premierul Tudose a rupt tăcerea și a dezvăluit identitatea protestatarilor din Piața Victoriei: sunt angajați ai băncilor, care au primit zi liberă ca să vină cu un pește cod în proțap și să huiduie guvernul.

Deci, nimeni altul decât premierul României, prim-ministrul, arunca pe gură asemenea vorbe de tabloid în faliment, fără alt argument decât kak izvestno, după cum se știe – așa își începea Iosif Vissarionovici Stalin frazele care urmau să fie ucigătoare, la propriu, kak izvestno, tovarășii cutare sunt spioni imperialiști.

Tot maistrul Tudose e cel care ne spune de ce n-avem autostradă, școală și spital. Nu pentru că la Transporturi e unul Stroe care zice că „Vom face totul!” și demite pe câte cineva în fiecare zi, la Educație Pop-Genunche, la Sănătate Buldog, cel care n-are treabă cu bolnavii de cancer lipsiți de medicamente și nu e în stare să vaccineze populația, membri de vază ai celui mai imbecil guvern de după `89. Nu din pricina corupției de neînvins, a ticăloșiei, a ocupării posturilor profesionale de către politruci. Nu. De vină sunt multinaționalele, care își externalizează profitul și nu plătesc impozit pe el. 

Știți cine lipsește? Vârcolacul Soroș. N-are nicio afacere, cât de mică, în România, prin urmare nu putem să vedem cum îi smulge banii guvernul Tudose și face cu ei autostrăzi, școli și spitale.

Dacă tu, guvern, ai informații că o firmă străină încalcă legea fiscală, n-ai decât să te duci cu ANAF-ul peste ea și să o verifici la sânge. Nu să răstorni întregul sistem fiscal din România.

Cu consecințe care lovesc, începând de azi, nu de la 1 ianuarie 2018. Leul a intrat în hemoragie masivă, creditele se scumpesc, prețurile urcă, inflația mușcă din salariile ce nici n-au apucat să crească, investitorii care și așa nu s-au înghesuit anul ăsta, își iau tălpășița.

Cu un veac în urmă, salvarea lui Lenin, Troțki și Stalin a fost că le-a reușit lovitura. Pun și eu o întrebare Republicanilor: dacă reușesc să bage economia și finanțele în gard, se îndreaptă domnii Dragnea, Tudose și Tăriceanu spre Rahova în ordinea numerelor de pe tricou?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult