Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Coloana vertebrală a României. Această țară merită salvată

Proteste noiembrie

Foto: Dan Mihai Bălănescu

  • Deasupra Bulevardului Magheru, bluze populare puse parcă la uscat atârnă pe sfori, pe post de decorațiuni de Crăciun, așteptând momentul festiv în care primarul Capitalei va apăsa pe un buton ca să scalde Capitala în lumină. Duminică seara, în acest oraș cenușiu și trist din estul Europei, lumina nu a venit de sus, de la Primărie sau de la autorități, ci de jos, de la oameni. De jos, de la nivelul asfaltului, scandarea „Nu vrem să fim o nație de hoți” a făcut vitrinele de pe bulevard să vibreze și România să strălucească din nou în noapte. Scriam odată că această țară merită să fie furată. După rezistența oamenilor cinstiți din această țară, o rezistență de aproape un an de zile, pot spune că, pentru ei, această țară merită să fie salvată.
  • Tupeul lor, al celor aflați la putere, i-a scos din nou pe oameni din case duminică seara. Puterea arogantă și disprețuitoare, reprezentată de PSD, ALDE și toată armata de propagandă de la televizor. Cetățenii pe care i-am văzut în stradă sunt pur și simplu sătui să mai fie prostiți în față. Impresia multora e că puterea s-a baricadat într-un studio de televiziune, de unde un crainic nebun aruncă afuriseli în capul poporului care refuză gândirea oficială. Nu poți să accepți că trăiești bine, așa cum ți se livrează seară de seară din punctajele guvernamentale, când tu constați pe pielea ta că trăiești mai rău. Spre deosebire de protestele de la începutul anului, când era vorba doar despre Justiție, acum constatăm că paleta de nemulțumiri e mult mai largă, pe fondul degradării vieții, a scumpirilor de la finalul anului și a insecurității cauzate de deschiderea pușcăriilor.
  • „Nu vrem să fim o nație de hoți”. Catalizatorul protestului rămâne Justiția. Problema de fond nu este că oamenii nu înțeleg sau nu au citit legile justiției, ci că nimeni nu vrea ca reforma Justiției să fie făcută de PSD-ul lui Liviu Dragnea, de ALDE-ul lui Călin Popescu Tăriceanu, de trioul Iordache - Șerban Nicolae - Nicolicea și după calapodul fixat de televiziunea lui Dan Voiculescu. Aceasta e, de fapt, miza acestui protest: cetățenii din stradă spun că legile justiției nu sunt de negociat cu acești oameni, ele trebuie pur și simplu amânate până când o putere onestă, fără agende ascunse, își asumă dialogul și cu profesioniștii din Justiție, și cu opoziția din Parlament, și cu societatea. 

  • Un condamnat penal și inculpat în două dosare de corupție vrea „să reformeze” Justiția. Un premier fără card și cu o gândire economică de tractorist de CAP vrea să „reformeze” fiscalitatea. Codurile Justiției și codurile fiscale sunt doi din cei trei piloni pe care se sprijină o societate. PSD și ALDE i-au dinamitat în 2017 pe amândoi. Cel de-al treilea, Educația, este susținut de un ministru semianalfabet și pus în operă de cel mai gângav Guvern pe care l-a avut România în ultimele trei decenii. Ieșirea oamenilor în stradă este o reacție sănătoasă a societății în fața imposturii, prostiei țanțoșe, analfabetismului funcțional cocoțat în primele demnități ale țării.
  • Din păcate, PSD îi tratează chiar și pe propriii alegători ca pe o masă amorfă de analfabeți funcțional. Îi ține captivi în beciul minții lor, într-un stat paralel populat cu monștri construiți din pixeli de o armată de propagandiști feroce - Sistemul, binomul, Soros, multinaționalele, băncile. Pretenția unui Codrin Ștefănescu de a aduce „un milion de pesediști la manifestație” conține în ea aroganța că Partidul îi poate duce pe acești oameni de colo-colo ca pe oile. La fel a făcut Ceaușescu în 21 decembrie 1989, când a adus muncitorii din fabrici să-l aplaude. A fost ultimul act cu public al unei puteri care pierduse contactul și cu realitatea, și cu masa de manevră pe care se baza.
  • Iar realitatea e că cei care au ieșit în stradă pot face mai mult decât să strige „Nu vrem să fim o nație de hoți”. Când iresponsabilitatea conducătorilor se combină letal cu ura propagandiștilor, în scopul divizării societății, e de datoria lor, a cetățenilor, să încerce să facă pasul următor spre salvarea țării: să le explice părinților, bunicilor și mătușilor captivi în cutia cu monștri a Partidului ce fel de țară vor. Când de acolo de sus, o mână de conducători vor să ne țină dezbinați și în întuneric, e de datoria celor mulți, de jos, să încerce să construiască punți de înțelegere. Fără supărări, fără aroganță, cu dragoste filială. Și da, apoi să meargă la vot.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cei care au făcut averi mari înainte de revoluție și după prin apartenența în sistem nu au interes să fie o țară săracă și plină de conflicte.Cei care fac valuri sunt cei mai idioți posibil care mai cred că ne pot învrăjbi ca să scape ei cu niște sume care să le asigure o viață fără griji.Aceste scursuri umane fără umanitate ar trebui strivite fără milă.Cum poți spune că a1 e diferită de a3 când un mizerabil securist face și desface?!Așa cum e ilegal să fluturi însemne naziste ar trebui să fie și să încerci să distrugi o țară pentru o ideologie care a omorât cu mult mai mulți.Spunea CTP acum un an că există o lege care ar putea dizolva psd dacă...Tudose e o unealtă cu Grindeanu n-a mers ce să ne mai facă?!Moartea unora ne va salva atunci când nu vom mai avea nimic de pierdut, dimpotrivă!
    • Like 0
  • Dix'n check icon
    Mișcarea.

    Timpul, ca referință la nivel european, anul 2017. Aproape 11 ani de la integrarea țării noastre „în cadrul” valorilor democratice și europene.
    Poziția țării noastre, privind orice modificare legislativ-juridică, este relativă la cadrul democratic-european.

    Sub aspectul sistemelor funcțional-democratice, țara noastră se află sub „măsura tranzitorie” (denumită MCV), de integrare pentru atingerea valorilor democratice și europene, MCV privind „remedierea problemelor legate de nefinalizarea reformei judiciare, de combatere a corupției”.

    Ca urmare a acestui mecanism evaluator (MCV), încă de la integrare au fost „evaluate” măsurile legislative, definind existența și inter-relaționarea tuturor instituțiilor statului, pentru funcționarea democratică a mecanismului de combatere a corupției. Astfel că raportul MCV a fost și este determinat, cu rezultate optimiste la aproape 11 ani de la integrare, pe fundamentul funcțional-legislativ actual, recunoscut la nivel democratic-european.

    Așadar, cu referire la mecanismul legislativ-juridic:
    >> există!
    >> a fost recunoscut la nivel european!
    >> de 11 ani rezultatele, funcționării acestui mecanism, sunt evaluate la nivelul uniunii europene!
    >> de 11 ani rezultatele au tendința optimistă asupra MATURITĂȚII acestui mecanism funcțional, legislativ-juridic!

    Sub aspectul atributelor de Poziție și Timp, fizic,
    se poate determina Mișcarea țării noastre vizavi de
    rapoartele MCV existente si
    cadrul valorilor democratice și europene.

    În acest context, mai degrabă retoric, vă întreb pe d-voastră, stimați legiuitori și compatrioți aleși, independenți sau membri ai partidelor politice:
    >> realmente, care este motivul care ar trebui să determine, ACUM, orice schimbare a mecanismului legislativ-juridic existent? Deja evaluat (MCV) de 11 ani, cu tendință optimistă asupra MATURITĂȚII sale.
    >> moral vorbind, actualmente, ar fi cineva îndreptățit să aducă vreo schimbare mecanismului legislativ-juridic existent? Deja evaluat (MCV) de 11 ani, cu tendință optimistă asupra MATURITĂȚII sale.
    Daca da, cine?

    Democratic, e de la sine înțeles faptul că Mișcarea Oamenilor este determinată atât de tendința de mișcare a țării noastre, cât și de încrederea în răspunsurile oferite, în cadrul valorilor democratice și europene.

    MCV:
    https://ec.europa.eu/info/strategy/justice-and-fundamental-rights/effective-justice/rule-law/assistance-bulgaria-and-romania-under-cvm/cooperation-and-verification-mechanism-bulgaria-and-romania_ro
    • Like 0
  • Ioan check icon
    Nu mi se pare deloc in regula, finalul articolului. Parca ni s-ar spune intr-un mod fooarte delicat ca suntem complici la marea marsavie. Nu suntem. Nu dintr-un complex de vinovatie se iese in strada. ....si, E OBLIGATORIU, PENTRU MEMORIA INAINTASILOR, sa votam. La vot, zic da, nu, anulez...
    • Like 0
  • check icon
    Excelent articol, felicitări!
    Miza este tocmai această explicare cu dragoste filială, a capcanei în care vremelnicii conducători vor să ne vâre sau în care deja i-au vârât pe cei mai vulnerabili. Tocmai de aceea este nevoie de dragoste filială în demersul de explicare și conștientizare a momentului critic în care ne aflăm.
    Dar ca să mergem la vot după aceea, trebuie să mergem repede, chiar foarte repede...
    • Like 1
  • Nu căutați aiurea și altora pricină
    Că nu sunt nici moșnegii, nici babele de vină,
    Nici știrbii, nici cocoșații.
    N-ai să afli printre-aceștia
    Pe dușmanii ăstei nații,
    Ci sărăcia cruntă, eterna sărăcie,
    Ipocrizia cruntă, marea ipocrizie
    Încununată de endemica hoție.
    • Like 1
    • @ Gheorghe Anton
      dalex check icon
      Un om sarac nu este vinovat pentru ca este sarac.
      UN POPOR SARAC ESTE VINOVAT.
      Cultura transmisa in familiile poporului nostru cu tratarea ingaduitoare a PROSTIEI FUDULE ( cultul smecheriei, al lenesului descurcaret, al imbogatirii peste noapte "m-am scos" ) au un pret - cel platit in 1989 si cel ce va fi platit in curand.
      DA, SUMTEM COMPLICI !
      DA, MOSNEGII SI BABELE care au votul egal ca putere cu votul celor care MUNCESC EFICIENT si tin in spate tara locuita si jefuita de IUBITII CONDUCATORI HOTI ( " o fi luat si el maica dar a dat si la saraci " ) sunt VINOVATI pentru ca ne anuleaza VIITORUL !
      • Like 0
    • @ Gheorghe Anton
      dalex check icon
      Un om sarac nu este vinovat pentru ca este sarac.
      UN POPOR SARAC ESTE VINOVAT.
      Cultura transmisa in familiile poporului nostru cu tratarea ingaduitoare a PROSTIEI FUDULE ( cultul smecheriei, al lenesului descurcaret, al imbogatirii peste noapte "m-am scos" ) au un pret - cel platit in 1989 si cel ce va fi platit in curand.
      DA, SUMTEM COMPLICI !
      DA, MOSNEGII SI BABELE care au votul egal ca putere cu votul celor care MUNCESC EFICIENT si tin in spate tara locuita si jefuita de IUBITII CONDUCATORI HOTI ( " o fi luat si el maica dar a dat si la saraci " ) sunt VINOVATI pentru ca ne anuleaza VIITORUL !
      • Like 0
    • @ Gheorghe Anton
      Desigur,unii fura pt a face averi,iar altii fura ca sa nu moara:de foame,de boala ,sau de ciuda, ca dece nu mai pot fura si ei!? Din pacate cei ce fac marile hotii ,nu prea stau prin puscarii dar le umplu ,,pan-la fund'' cei care ,fura de foame sa nu moara doar... un ..pachet de unt!
      • Like 0
    • @ dalex
      Ati ,,muncit eficient'' vreodata -iesind in strada,de pilda!=pt mosnegii si babele care dupa o viata de munca ,primesc de la stat,, niste''pensii amarate care mai bine s-ar numi ..ajutoare sociale?Ati iesit in strada pt a solicita noilor,,conducatori[de,, stanga'' ori ,,dreapta''] sa acorde si aces-tor,,mosnegi si babe,drepturile banesti concretizate in pensii decente pe baza de contributivitate?Din pacate cei ,,incriminati'' de catre dv.,se multumesc sa primeasca ASTAZI o suta-doua de lei decat maine -poimaine ,peste 30 de ani cand ei vor fi ,,oale si ulcele''; ,poate ca alti conducatori-care nu stiu nici macar sa promita-vor veni la putere dar pt Mosnegi si babe nu mai conteaza!
      • Like 0
    • @ Raducu Mihai
      dalex check icon
      Sa inteleg ca babele ar deveni peste noapte mai inteligente si mai responsabile fata de nepotii lor daca ar primi 2-3 mii de lei in loc de 2-3 sute.
      Fiind vorba doar de 2-3 sute de lei pe luna au decis sa-si bata joc de cei mai tineri care au ghinionul sa le fie contemporani; de aia babele scoase la vot "in patru labe" voteaza cu partidul "stimatului si iubitului" tovaras Dragnea.
      • Like 0
  • Cata manipulare!Nu am vazut nicio miscare de protest pentru apararea drepturilor constitutionale,drepturile alea pe care ni le calca zilnic in picioare organele de forta ale statului!Cu toata armata de analisti,ongisti si fel si fel de specii de guru,cu televiziuni,presa nu se protesteaza pentru asa ceva.In schimb vad o chestie UNICAT in Europa srijinirea organelor de forta ale statului!In sprijinul incalcarii sau restrangerii drepturilor si libertatilor de miscare,posibil si de exprimare.
    S-a bagat in capull oamenilor ideea ca legile justitiei se aplica numai politicienilor,coruptilor etc etc.Ca n-ar fi valabile pentru cetateanul onest,cinstit si muncitor.Pai de ce nu se impart legile in legi pentru unii si pentru altii?
    Ce tot o tocam cu prag,fara prag,cu scapa unii sau altii.Nu-i mai simplu ca in anii 50?Te denunta vecinu,te salta politia,te baga obligatoriu la arest si judecatorul confirma actul de acuzare al procororilor?La ce ne mai chinuim si protestam?
    Si mi-e scarba si de PNL.Probabil 90% din deputatii lor sunt de acord cu schimbarea legilor si codurilor dar...suntem contra,ca asa a zis partidu'.
    N-as vrea sa-l parafrazez pe Tutea care a zis "Am stat 13 ani in temnita pentru un popor de idioti".La 2017 se mai poate gandi,actiona,idiot in tara?N-ar fi mai bine sa o stergem toti de aici si sa lasam pe altii sa stapaneasca Romania?Asta amintire de la alta zicere "Romania este o tara minunata,pacat ca e locuita de romani"...
    • Like 1
    • @ Bogdan Bucico
      miti check icon
      drepturile constitutionale ni le incalca Parlamentul, Guvernul si toate institutiile statului care nu si fac datoria. Fix ptr drepturile constitutionale s-a iesit in strada-dreptul de a nu fi furat, dreptul de a nu ne fi risipiti banii pe care NOI II ADUCEM LA BUGET- prin munca noastra.
      • Like 5
    • @ Bogdan Bucico
      Gravity check icon
      "In schimb vad o chestie UNICAT in Europa srijinirea organelor de forta ale statului"

      Bucico, Justitia nu este organ de forta!
      • Like 6
    • @ Gravity
      profun check icon
      Bogdan nu a nominalizat justitia.
      Cu toate acestea, in RO, autoritatea judecatoreasca include, pe langa instante si Ministerul Public (MP). Componentele recunoscute prin constitutie si legi ale MP sunt parchetele, DNA-ul, DICOT-ul care sunt organe de urmarire penala (deci, de forta).
      Insa, pe langa constitutie si lege am descoperit de relativ putin timp ca au existat si deja celebrele - pentru cei interesati nu doar de 'ciuma-rosie', ci si de drepturile omului, constitutie, legalitate - protocoalele INCA secrete cu 'serviciile' care si-au declarat justitia drept câmp tactic.
      In conditiile in care exista foarte multe cazuri publice de abuzuri, este intr-adevar curios ca niciun ONG nu s-a 'aplecat' asupra lor, ci din contra. Desi mai toate sugereaza ca apara drepturile omului ele tin partea ... 'organelor'.
      • Like 1
    • @ miti
      Adica ce sa inteleg?Ca toate abuzurile savarsitae impotriva cetateanului facute de,repet,organele de forta sunt cauzate de Parlament si Guvern?Partial da.Da' faptul ca am creat o noua casta,casta procororilor cu salarii uriase si cu pensii uriase unde se inscrie?Noi suntem prostii care trebuie sa contribuim la pensii proportional cu salariul.Aia sunt desteptii cu venituri si pensii speciale asigurate fix din taxarea noastra si din contributia noastra la pensie.Nu vi se pare ca o sa tina si cu dintii din privilegile lor?Ca o sa sustina pina in pinzele albe ca prioritate "lupta anticoruptie".Ca asta le asigura traiul de lux si posibilitatea ,draceasca,de a avea un control asupra destinelor oamenilor sau a societatii.N-am vazut unul sa se planga de retributie,de faptul ca nu se respecta cotizarea proportionala la pensii,de faptul ca se fac abuzuri in justitie.Credeti ca DNA-ul e facut din extraterestrii,din sfinti care nu au nicio origine romana?Sistemul asta si oamenii astia ii sustinem?
      Eu vorbesc de apararea drepturilor si nu de sustinerea celor care ne restrang sau vor sa ne rastranga drepturile.
      • Like 1
    • @ Bogdan Bucico
      Bucico, tu NU VREI sa intelegi sau sa vezi adevarul. Parerea mea este ca nici nu incerci. Repeti ca o casetofon stricat textul de propaganda de la presa aservita. Macar daca ideile ar fi ale tale. Nu sunt. Ai fost mai intai sa iei lumina de la Gadea. Oamenii insa au inteles perfect ce se intampla si nu au cum sa mai fie manipulati. Toata vrajeala asta cu institutiile de forta , cu salarii mari si pensii speciale... Stii ceva? Eu sunt de acord sa fie platiti daca asaneaza societatea de mafioti care ne usureaza la portofel in toate modurile posibile si ne saracesc. Justitia este sistemul imunitar al societatii. Vom lupta pentru independenta ei.
      • Like 2
    • @ Bogdan Bucico
      dalex check icon
      Poate ca in mintea ta motivul arestarii lui Petre Tutea este identic cu motivul arestarii lui Adrian Nastase - doi intelectuali de acelasi calibru !?
      Mintea ta poate sa explice de ce i-a prins "lupta impotriva abuzurilor" tocmai cand au dosare penale si nu reusesc sa-si ascunda, viloaiele, baltile si hotelurile ?
      Esti cumva "beneficiar" de averi nemuncite sau vorbesti doar asa "din convingere" ?
      • Like 2
    • @ profun
      dalex check icon
      Crezi ca urmarirea si inregistrarea hotilor in momentul primirii spagilor ar trebui facuta de femeia de serviciu de la tribunal sau de un cetatean onest de pe strada ? Ar trebui sa formam echipe de voluntari sa caute tablouri prin cimitire ?
      Aveai ura asta impotriva "serviciilor" si in comunism ? Sau ai avut cumva in familie detinuti politici ? In acest ultim caz ar fi de inteles neincrederea.
      Daca cercetam ascendenta lui Dragnea si Compania vom gasi mai degraba politruci care au dus-o bine in comunism si au "educat" lichelele care ne conduc astazi si vor sa-mi apere mie "drepturile constitutionale".
      Este comic sa vezi cum i-a apucat grija de drepturi constitutionale dupa anchetele la DNA. La fel o apucase si pe Udrea grija de conditiile din puscarie dupa ce a aflat pe pielea ei ca puscarie de 5 stele nu s-a construit in Romania.
      Curios este ca au si ceva adepti pe bloguri care militeaza gratis fara acces la viloaie si la balta.
      • Like 1
  • profun check icon
    Eu nu pot crede ca jurnalistii Digi nu stiu cu ce se mananca democratia.
    Este in regula sa adopti o anumita pozitie, dar in presa, este normal sa o si declari dechis.
    Nu este corect sa ii acuzi pe ceilalti de partizanat in conditiile in care tu nu iti declari propriul partizanat.
    Nu poti convinge pe cineva cu o minima logica de faptul ca CEILALTI sunt plini de ura cand tu esti cel care incita la ura si incerci sa tai orice punte de dialog.
    In loc sa-i idemni pe altii sa-si conviga rubedeniile presupus proaste si captive in cutii cu monstri ca ei altii, vor o alta tara, nu mai bine incerci tu ca jurnalist sa explici asta? Daca ai argumente.
    Eventual fara ura, fara cuvinte grele, folosind logica, exemplele clare si mai ales enuntand principii, dupa care tu insuti sa poti fi apreciat.
    Sofismele si invectivele din care ar rezulta ca cele 2 televiziuni care par a fi tinta directa a dlui. Negrutiu sunt cauza/ sprijinul raului, sunt neproductive, dupa mine. Deoarece atat la A3 cat si la RTV s-au dezvaluit cu mult mai multe jafuri uriase din tara asta decat a facut-o Digi - sau pe care Digi nu le-a amintit, timp de mult mai multi ani.
    Sunt si exaltati de multe ori, dar nu depasesc de pilda nivelul articolului de fata. Ei in schimb, vorbesc si de drepturile omului iar justitia este si criticata. Acolo am aflat cu dovezi ceea ce multi o stiam/ intuiam de mult, ca statul mafiot, pe verticala presedinte - sefi de servicii secrete - sefi procuratura - complici din instanta si procurori au instrumentat politic dosare grele pe de o parte si au ignorat si continua sa ignore altele - lucruri mult mai grave decat schimbarile actuale care se discuta acum in parlament dupa ce au fost discutate si in societate.
    Dati dovada si voi, la Digi, de buna credinta si invitati, macar la temele majore, reprezentantii tuturor curentelor de opinie. Confruntati-va propriile argumente sau lasati partile implicate politic sa o faca in mod mai deschis. Asa vom putea vedea si noi, telespectatorii/ cititorii daca puteti avea o abordare mai democratica decat concurenta voastra.
    • Like 1
    • @ profun
      miti check icon
      de drepturile oamenilor morti in spitale infecte conduse de fratii de jaf ai politicienilor corupti,vb televiziunile astea? de drepturile celor morti pe drumurile infecte ale patriei, vorbesc televiziunile astea? de drepturile celor ce vor o viata civilizata, vorbesc? nu stiu cum se face, ca singurii oameni despre ale caror drepturi tot latra, sunt politicienii PSD cu dosare penale...P.S Poti sa ne luminezi si pe noi..cu un singur nume de politician ajuns pe nedrept la puscarie?
      • Like 6
    • @ profun
      Gravity check icon
      Acuzatii intodeauna incearca sa intoarca armele impotriva acuzatorilor si sa afirme ca acuzatorii sunt cei care impiedica progresul real al Romanie si ca ei sunt coruptii...
      Antena infractorului dovedid, Voiculescu, imi provoaca scarba!
      • Like 6
    • @ miti
      profun check icon
      Da miți, toate subiectele pomenite de tine [si nu numai: exproprieri, despaduriri, evaziuni fiscale, cazuri suspecte de mita etc.] au fost [si sunt] discutate si supuse in mod constant tuturor criticilor si judecatilor.
      Eu, nu m-am referit la condamnari. Pot insa sa-ti exemplific cu cel mai recent caz: Dan Radu Rusanu, achitat de ICCJ, dupa ce a facut cateva luni de puscarie.
      Dar, problema instrumentarilor politice ale dosarelor nu se pune doar in a da un nume sau o lista. Trebuie luate in considerare si
      - daca este aplicata aceeasi masura pentru toti (si romani si straini, si de stanga si de dreapta ...)
      - daca sunt respectate drepturile omului si
      - daca legea este respectata inclusiv de cei responsabili cu instrumentarea ei (judecatori si procurori)
      Tuturor le pute cazul Voiculescu. Eu nu stiu daca e complet nevinovat insa, dupa ce a facut puscaria, s-a constat ca judecatoarea care l-a condamnat s-a aflat in conflict de interese, fiind platita de partea adversa chiar in timpul procesului (a si fost data afara din magistratura pentru asta). Apoi am aflat de la fostul presedinte ca condamnarea lui Voiculescu inclusiv arestarea judecatorului initial, aducerea Cameliei Bogdan ca judecatoare si chiar nivelul pedepsei s-au hotarat in biroul lui de presedinte, impreuna cu Coldea si Kovesi.
      Poate unora le place o asemenea 'justitie' care stie deja lucrurile astea extrem de grave cam de un an, insa se face ca 'ploua'. Mie, nu!
      • Like 1
    • @ profun
      miti check icon
      imi pare rau sa-ti spun..dar nu discutam pe acelasi subiect..tu imi reciti niste cazuri particulare..prezentate trunchiat de antena 3, de a carei lipsa de obiectivitate nici macar tu nu cred ca te indoiesti...daca ai ajuns sa aduci ca argument minciunile lui Basescu ca sa i cautionezi pe hotii astia..asta e culmea penibilului...n are rost sa mai discutam..Una peste alta, sa inteleg ca tu ai impresia ca modificarile la Legile Justitiei promovate de PSD-au drept scop crearea unui cadru corect in care sa functioneze Justitia, pentru binele poporului si-al neamului??? n-au absolut nici o legatura cu interesele lor si vesnicele probleme cu legea??oamenii se gandesc la biata tarisoara si vor o Justitie corecta....de-aia se zbat asa???... Asta e DELIR..prietene..nu traiesti pe planeta asta..daca ai impresia ca astia se chinuie sa schimbe legile alea..de-un an intreg..punandu-si jumatate de Romanie in cap..pentru tara..
      • Like 4
    • @ miti
      profun check icon
      Cazurile particulare sunt, in fapt, exemple concrete, carora tu le opui niste simple lozinci!
      Invata sa-ti si argumentezi afirmatiile, altfel nu-ti mai raspund.
      • Like 0
    • @ profun
      miti check icon
      cazurile particulare pe care le-ai adus in discutie nu au nici o legatura cu obiectul discutiilor noastre..cu obiectul protestelor..prin absurd, sa spunem ca au existat 1, 2 ..100 de abuzuri in justitie.. asta inseamna ca ceea ce face PSD-ul cu legile justitiei este corect?? eu ti-am dat multe argumente de bun-simt..ti-am pus niste intrebari logice si de bun simt..n-ai fost capabil sa raspunzi la obiect la nici una....vorbim despre coruptia endemica din tara asta,.. despre legi date in mod fatis sa ajute niste grupuri de interese..despre bataia de joc din Parlament...etc..probleme grave, generale, de principiu ..si tu-mi raspunzi ca nu stiu ce individ a fost achitat intr-un proces, ca un procuror nu stiu ce-a facut....??????????????? ..Guvernul, Parlamentul, PSD-ul nu vad sa faca ceva sa indrepte niste probleme..vad ca fac totul ptr propriul interes..impotriva intereselor acestei tari..de asta protestam
      • Like 3
    • @ profun
      miti check icon
      si inca ceva..faptul ca se moare in spitale.. e o lozinca? ca n-avem drumuri..e o lozinca?? ca exista coruptie pana in maduva oaselor ..e o lozinca?? nu traiesti in tara asta???nu ti se pare o realitate cat se poate de concreta???nu i-a lasat DNA-sa construiasca spitale si autostrazi..?? nu i-au lasat institutiile de forta sa faca investitii?? institutiile de forta i-au pus sa risipeasca bugetul Romaniei pe borduri..panselute si concerte in aer liber??
      • Like 3
    • @ miti
      profun check icon
      Miți, sa spui ca 'se moare in spitale' nu e numai o lozinca, e si un sofism cinic. Sigur ca se moare si la noi si in toate tarile din lume. S-a murit si in comunism, si sub toti alesii, dupa cum s-a murit si sub ... tehnocrati.
      Si in SUA mor anual zeci de mii de oameni din cauza infectiilor intraspitalicesti. Uite aici niste statistici: https://www.cdc.gov/hai/surveillance/index.html
      - in 2011, peste 700.000 imbolnaviri grave intraspitalicesti (Healthcare-associated infections (HAIs)–infections patients can get while receiving medical treatment in a healthcare facility) din care
      - 75.000 (saptezeci si cinci mii) MORȚI „Additionally, about 75,000 patients with HAIs died during their hospitalizations”
      Sigur, amesteci si tu din toate. Pot si eu te intreb, cate mari cazuri de coruptie stii tu, trimise in judecata si cu condamnari definitive, pentru fapte care sa se fi petrecut in ultimii 5-6 ani de ... „ciuma-rosie”?
      • Like 1
    • @ profun
      Gravity check icon
      "Voiculescu. Eu nu stiu daca e complet nevinovat insa, dupa ce a facut puscaria, s-a constat ca judecatoarea care l-a condamnat s-a aflat in conflict de interese, fiind platita de partea adversa chiar in timpul procesului (a si fost data afara din magistratura pentru asta)"

      Cum le zici tu nenicule, mai ceva ca la A3... crăcănător de râs, nu alta!

      Pentru informarea ta corectă, decizia de excludere din magistratură a Cameliei Bogdan nu are nimic de-a face cu procesul ICA, sau orice alt proces/dosar. Așadar, nu a fost exclusă din lipsa de imparțialitate, ci pentru că ar fi ținut traininguri fără ca legislația noastră să permită acest lucru unui magistrat. Sigur, judecătorii pot ţine diverse cursuri, dar nu și în afara Institutului National al Magistraturii (INM) sau învățământului universitar. Pentru asta a fost exclusă din magistratură, iar Gâdea și Ciuvică te-au mințit. Așa că exemplul tău "concret" e o mare minciună.
      • Like 4
    • @ profun
      miti check icon
      ia dex-ul..vezi ce inseamna sofism..nu te mai face de ras p-aci..esti de-a dreptul imbecil daca pui semnul egalitatii intre moartea din spitalele noastre si cea din spitalele din lumile civilizate..daca ti-ar fi ars carnea de pe tine precum celor de la Colectiv..poate atunci ai fi priceput diferenta..sau poate nici macar...asta e cinism..sofismul esti tu..
      • Like 2
    • @ profun
      dalex check icon
      Daca un hot imi baga mana in buzunar prima mea reactie este sa-i trag una in barbie si sa-mi recuperez portofelul. Nu am timpul necesar sa-i aflu si motivele pentru care m-a furat. Asa si cu Dragnea si Compania - sa-i vedem cu averile sechestrate si vor avea tot timpul in puscarie sa-si scrie memoriile explicand cum s-au opus initial tentatiei si apoi au cedat "invinsi de statul paralel" si au furat ca sa ne faca noua bine.
      • Like 0
    • @ profun
      dalex check icon
      Aceasta justitie "selectiva" este urmarea luptei intre Rusia si SUA pentru a domina, prin oameni politici fideli, Romania.
      Prefer sa domine SUA ( cu toate pacatele imperialiste cunoscute ) si sa ajungem la nivelul de trai din RFG, Coreea de Sud sau Japonia, tari dominate vizibil de SUA.
      Varianta Dragnea si Compania este Coreea de Nord.
      Emigrati acolo cu Antenele voastre !
      • Like 0
    • @ profun
      check icon
      Am o nelamurire legata de: "Vorba multa, saracia omului".
      Nu stiu cum s-o numesc, logoree, ineficacitate, prea mult timp liber. A scrie doua, trei fraze de bun simt este ok, In clipa in care scrieti carti fie ca sunteti platit pentru activitatea asta, fie ca nu sunteti indeajuns de experimentat pentru a intelegeti ca pierdeti timpul.
      Mi-e greu sa cred ca bateti campii benevol.
      • Like 2
    • @
      profun check icon
      Amice, asa cum ne indeamna redactia, fiecare isi poate spune parerile. Preferabil este sa fie argumentate si ... pe subiectul propus.
      Astfel, eu nu pricep de ce vrei tu sa faci pe profilerul de la postul de militie comunal, care incearca prin deductii de amator sa-l demaste pe dusmanul de clasa, dupa cum isi tine respectivul palaria.
      Recomandarea mea, pentru cei care au propriile argumente, ar fi sa si le expuna. Daca sunt in stare.

      Dar, in fine, eu nu am intentia sa scot cuiva ... gargaunii din cap.
      • Like 1
  • miti check icon
    As vrea si eu sa-i deranjeze cineva din presa pe stimabilii domni din sindicate..cu simpla intrebare.. Unde ati fost, fratilor???? Carpele PSD-ului din totdeauna, se bateau dintr-odata cu pumnul in pieptul bombat de sindicalist..ca se vor rascula impotriva stapanilor..n am vazut picior de sindicalist in piata..gata..v-ati si pierdut singurul strop de demnitate care v-a incercat in ultimii 20 de ani??
    • Like 2
  • Aseara la TV, Antena 3 se tavalea pe jos de ras la spectacolul de comedie si mim al domnului Daaaaan Puuuuric. Show de stand up. Pacat, daca ati ratat.
    • Like 0
  • Vad ca si-au reactivat astia trolli ca in iarna, deci e groasa pt. ei. Soarta Stelei Popescu le-o doresc trollalailor coruptilor. Curand ramaneti fara loc de munca, nici de gunoieri nu sunteti buni voi si stapanii vostri hoti.
    • Like 6


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult