Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Comisia Europeană, după ce Kovesi a fost plasată sub control judiciar: Toți candidații la funcția de procuror șef european trebuie să poată participa neîngrădiți la toate etapele procedurii de selecție

Codruța Kovesi la secția de investigare a magistraților

Comisia Europeană reacționează după ce Laura Codruța Kovesi a fost inculpată si plasată sub control judiciar de către Secția pentru investigarea magistraților.

„Nu comentăm asupra procedurilor la nivel național, însă Comisia Europeană urmăreste ultimele evoluții ale evenimentelor, în contextul procedurii de selecție a procurorului șef al Parchetului European.

Comisia invită Guvernul și autoritățile române să respecte pe deplin principiul cooperării sincere, prevăzute de Tratat, în ceea ce privește selecția procurorului șef al Parchetului European.

Toți candidații trebuie să poată să participe neîngrădiți la toate etapele procedurii de selecție”, a declarat vineri Margaritis Schinas, purtător-șef de cuvânt al Comisiei Europene.

Citiți și: 

Antonio Tajani: Parlamentul European este alături de candidatul său pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European

Președintele Parlamentului European (PE). Antonio Tajani, a anunțat vineri că PE o sprijină în continuare pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului european.

„Sunt îngrijorat de veștile că Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub control judiciar. Parlamentul European este alături de candidatul său pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. Voi ridica această problemă la reuniunea comitetului președinților de miercurea viitoare”, a scris Antonio Tajani pe Twitter.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pai atunci cand domnii dela Parlamentul european cer guvernului sa permita accesul liber al candidatului la functia de procuror european,ar trebui sa li se atraga atentia ca,asta ar presupune ca,guvernul sa se implice in actul de justitie, ceea ce este inadmisibil.As fi curios sa aflu cand considera dansii ca justitia din Romania este independenta:acum cand o acnheteaza pe Kovesi sau inainte cand ii ancheta si condamna pe altii? Pentru ca daca intr-unul din cele doua situatii nu este la fel de independenta, avem o problema serioasa.Dece cu d-na Kovesi justitia este partinitoare/influentata si cu ceilalti dinainte era independenta si tintea sincer coruptia??
  • Like 0
 • Lungul sir de abuzuri , oameni bagati la puscarie fara probe in dosare, hotarari judecatoresti date prin sistemul protocoalelor in care SRI stabileste pedeapsa si judecatorii o transpun in hatarari, Dna Kovesi facea lauda unitatii de elita DNA Ploiesti unde abuzurile procurorilor Onea si Negulescu frizau dementa, intrebat fiind , presdintele Iohanis de aceste abuzuri nu raspuns el ca nu stie , cu cunoaste si nu-l intereseaza, cazurile lui Mircea Gutau care a executat 481 zile depuscarie pe probe false si primeste dupa rejudecare rezolutia „fapta nu exista”dar cele 46 % de dosare inchise prin lipsa de probe , „fapta nu exista” , sau „probe insuficiente”, Mariana Rarinca din Galati inchisa 8 luni ilegal prin cardasia procuroarei Livia Stanciu si Kovesi pentru o fapta inexistenta , abuzurile procurorului DNA Oradea , Ciprian Man care bagat oameni la puscarie – cazul Istvan Peter Gereny, Emanuela Secara – ca dea denunturi false impotriva unor judecatori pentru a le putea controla deciziile in instante, si multe alte cazuri de o gravitate extrema oameni carora li s-au distrus cariere , sanatatea , viata de familie pozitia sociala si credibilitatea. Acestea reprezinta macar un motiv sa te informezi , sa cauti sa mai afli informatii sa –ti formezi o parere. Faptul ca aceste cazuri sunt date de A3 este un motiv sa ignori aceste tragedii. Oriunde in Europa pentru un singur astfel de caz se lasa cu demonstratii ample insa multi de pe aici accepta si chiar apara protagonistii acestor abuzuri. Chiar sunteti euopeni ?
  • Like 0
 • Alien
  Intreaba-l pe Iliescu ce stie el despre amestecul in treburile interne! Si mai intreaba-l daca este multumit de urmasii sai politici.
  Singura treaba interna in Ro este constipatia politica si poate si morala.
  Ca hemoragia romanilor spre alte zari nici nu mai este o problema interna in RO.
  • Like 0
 • Alien check icon
  Curat amestec in treburile interne!
  Este, Ionele?
  • Like 3
  • @ Alien
   Valentin check icon
   Păi nu se întâmplă aşa în orice Uniune? Statele UNITE nu au acelaşi regim? D-aia se şi numeşte UNIUNE.
   • Like 1
  • @ Alien
   :D
   • Like 1


Îți recomandăm