Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Comunitatea Republica. Omer Tetik, CEO al Băncii Transilvania: Când te duci la supermarket sau la mall și cumperi ceva produs în România, indirect te ajuți și pe tine

Omer Tetik

Interviu video. Comunitatea Republica

În vremuri de prosperitate, când clienții vin oricum, companiile își permit să implementeze schimbările tehnologice cu pași mult mai mici decât au făcut-o în perioada pandemiei, spune CEO-ul Băncii Transilvania, Omer Tetik, care a fost invitatul Claudiu Pândaru în Comunitatea Republica. Pandemia a însemnat accelerarea procesului de digitalizare și adaptarea la condiții nemaiîntâlnite până acum.

„Dacă poți să iei decizii rapide, să implementezi rapid, dacă ai oameni competenți, atunci faci față provocărilor pe termen scurt, pe termen lung. Asta a fost o lecție importantă, să fim pregătiți, să nu rămânem în șabloanele noastre de banking tradițional.

Cred că cu toții ne-am reamintit că sănătatea e pe primul loc și am început să fim mai atenți pentru colegii noștri, pentru clienții noștri.

(...) Am început să glumim între noi că nu echipa de management, dar de fapt Covid a fost factorul de accelerare a digitalizării.

Probabil că unele lucruri pe care le-am implementat în mai erau acum în implementare”, a declarat Omer Tetik.

În perioada pandemiei, Banca Transilvania a lansat o campanie de susținere a business-urilor locale. În cadrul #CumparaDeLangaTine Challenge, angajați ai BT îi încurajează pe români să cumpere produse și servicii realizate de antreprenori români.

„Este un lucru foarte ușor să cumperi produse românești. Când te duci la hipermarket, supermarket, când te duci la mall, dacă ești ceva mai atent să cumperi ceva made in România, de fapt, indirect, te ajuți și pe tine. Asta înseamnă o investiție în țara ta, în continuare”, crede Omer Tetik.

Urmăriți mai jos înregistrarea interviului.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Corina check icon
  Am categorii de produse pe care le caut să fie din România și chiar le prefer, de fapt. Iar la unele alimente perisabile restrâng aria și mai mult.
  • Like 0
 • M-ati innebunit cu fetishu asta de a cumpara doar de la etnia ta.
  Eu daca sunt la Calafat in piata, aleg gogosarii care-mi plac cel mai mult, si nu-l intreb pe tarabagiu daca-i roman sau bulgar.
  Rasplatim o firma doara fiindca-i romaneasca sau doar daca aduce ceva de calitate si plus-valoare pentru consumator?
  • Like 2
  • @ GicaContra
   Dan check icon
   Cu regret, dar despre produsele romanesti ,nu pot sa am o parere buna . Deci nu toate produsele romanesti sunt de calitate, De ex.;
   --Am cumparat de Leroy Merlyn , un spray flacon , anti mucegai ,,! Am folosit de cateva ori si nici un efect,, apa-chiora ,,Ma uit pe eticheta si citesc ,, spre amaraciunea mea ,si aflu ca este facut de un srl ,,etc Ramnicu Valcea ,,probabil ceva amintire de la fostul Govora ,,
   ---Am cuparat ceva ,solutie de la mag , fito-sanitare,, solutie , insecticid ,, contra gandacilor de Colorado , am dat pe cartofi ,,nimic ,efect , zero La fel studiez citesc eticheta , si aflu ca era ,,ambalat si distribuit de un srl , din jud Arges,, Am cumparat acelasi produs ,care era , ambalat de o firma din Germania ,, si efectul a fost cel asteptat, De ce , trebuie sa ne furam caciula unul de la altul ,?? Mai pot afisa exemple ,,mii si sute de ex. negative ,cu aceiasi Tema care este prezenta si in Prlament ,,DE CE ?? DE CE ? Se fura la examene , pana si hartia igienica din wc-urile publice ? De ce ? Cand vom deveni o natie Civilizata ? Referitor la subiectul art, .este foarte adevarat , ca ;
   --Daca cumperi un produs romanesc , banii raman 100% in tara, iar daca cumperi un produs chinezesc ,banii ,- profitul merge in China ! Pai daca am ajuns sa cumparm ,fasole boabe , usturoi etcc etcc , din China ?? No koment
   • Like 3
  • @ Dan
   Exact despre asta este vorba.
   Mai bine investeau banii intr-un program prin care sa-i ajute pe productaori sa-si imbunatateasca calitatea produselor decat sa-mi ceara mie sa dau bani pe ceva doar fiindca-i chipurile “romanesc”.
   Sigur, daca este ceea ce caut n-am nici o problema sa dau banii pe produs fabricat in Ro.
   Fix de aia se duc romanii in concediu in Grecia. Sigur nu e perfect nici acolo, dar nu poti sa dai banii pe bataia de joc de la noi doar fiindca e in Romania.
   • Like 1


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult