Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Controlul Parchetului General la Parchetul Judecătoriei Caracal: Cinci dosare de viol și lipsire de libertate au fost închise nejustificat

Parchetul general - Foto Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Controlul dispus de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a identificat deficienţe în activitatea procurorilor şi activitatea managerială a primului procuror, a anunțat miercuri Parchetul General, într-un comunicat.

De asemenea, există indicii privind săvârşirea unor abateri disciplinare, iar ca urmare au fost infirmate, ca nelegale şi netemeinice, cinci soluţii de netrimitere în judecată în dosare de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. A fost sesizată Inspecţia Judiciară pentru a aprecia cu privire la efectuarea de verificări privind abaterile disciplinare ce rezultă din actul de control şi verificarea activităţii manageriale a primului procuror.

De asemenea, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova i s-a solicitat să dispună măsurile necesare pentru remedierea deficienţelor constatate şi îmbunătăţirea activităţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal şi s-a solicitat conducerii Poliţiei Române să facă demersurile pentru soluţionarea cu celeritate a cauzelor aflate în instrumentarea organelor de cercetare penală.

Totodată, a fost dispusă reevaluarea activităţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 6 luni.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ada check icon
    Mai bine le-ar verifica pe toate. O sa fie chiar nostim ce va iesi.
    "s-a solicitat conducerii Poliţiei Române să facă demersurile pentru soluţionarea cu celeritate a cauzelor " - chiar este hazliu. Politia nu e in stare sa se conduca pe nu sa mai ancheteze.
    • Like 0
  • Până acum, Inspecția Judiciară, din cadrul CSM, a fost doar un organism prin intermediul căruia erau spălați toți magistrații abuzivi; în toate spețele pentru care eu dețin probe. Indivizii, care se numesc inspectori, în fapt procurori, au ajuns la contraperformanța de a considera modificarea cu pixul a unei încheieri, drept lipsă de indicii pentru săvârșirea unei abateri, în condițiile în care fapta este o infracțiune - dar nu și pentru un judecător. O parchetară care mi-a respins plângerea cu trei zile înainte de a o primi parchetul, a fost scăpată de același sistem corupt, reprezentat de IJ. Acum, complicii infractorilor din cele cinci dosare vor fi trași la răspundere de același sistem toxic, care a mușamalizat toate abuzurile confraților?! La fel cum au fost mușamalizate abuzuri și infracțiuni în școli, spitale, ori alte instituții publice?! Politrucii au de gând să-i tragă la răspundere pe acești magistrați iresponsabili; care au doar drepturi și salarii uriașe, nemeritate; de ce se amână adoptarea unor legi clare pentru răspunderea magistraților?! De ce procurorii, funcționari publici în serviciul statului, sunt considerați magistrați, iar (unii) sunt părtași cu infractorii?!. Dacă și-ar fi meritat salariile ( și pensiile speciale) România n-ar fi ajuns pe margine prăpastiei. Părerea mea.
    • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult