Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Controlul Parchetului General la Parchetul Judecătoriei Caracal: Cinci dosare de viol și lipsire de libertate au fost închise nejustificat

Parchetul general - Foto Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Controlul dispus de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a identificat deficienţe în activitatea procurorilor şi activitatea managerială a primului procuror, a anunțat miercuri Parchetul General, într-un comunicat.

De asemenea, există indicii privind săvârşirea unor abateri disciplinare, iar ca urmare au fost infirmate, ca nelegale şi netemeinice, cinci soluţii de netrimitere în judecată în dosare de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. A fost sesizată Inspecţia Judiciară pentru a aprecia cu privire la efectuarea de verificări privind abaterile disciplinare ce rezultă din actul de control şi verificarea activităţii manageriale a primului procuror.

De asemenea, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova i s-a solicitat să dispună măsurile necesare pentru remedierea deficienţelor constatate şi îmbunătăţirea activităţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal şi s-a solicitat conducerii Poliţiei Române să facă demersurile pentru soluţionarea cu celeritate a cauzelor aflate în instrumentarea organelor de cercetare penală.

Totodată, a fost dispusă reevaluarea activităţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 6 luni.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ada check icon
    Mai bine le-ar verifica pe toate. O sa fie chiar nostim ce va iesi.
    "s-a solicitat conducerii Poliţiei Române să facă demersurile pentru soluţionarea cu celeritate a cauzelor " - chiar este hazliu. Politia nu e in stare sa se conduca pe nu sa mai ancheteze.
    • Like 0
  • Până acum, Inspecția Judiciară, din cadrul CSM, a fost doar un organism prin intermediul căruia erau spălați toți magistrații abuzivi; în toate spețele pentru care eu dețin probe. Indivizii, care se numesc inspectori, în fapt procurori, au ajuns la contraperformanța de a considera modificarea cu pixul a unei încheieri, drept lipsă de indicii pentru săvârșirea unei abateri, în condițiile în care fapta este o infracțiune - dar nu și pentru un judecător. O parchetară care mi-a respins plângerea cu trei zile înainte de a o primi parchetul, a fost scăpată de același sistem corupt, reprezentat de IJ. Acum, complicii infractorilor din cele cinci dosare vor fi trași la răspundere de același sistem toxic, care a mușamalizat toate abuzurile confraților?! La fel cum au fost mușamalizate abuzuri și infracțiuni în școli, spitale, ori alte instituții publice?! Politrucii au de gând să-i tragă la răspundere pe acești magistrați iresponsabili; care au doar drepturi și salarii uriașe, nemeritate; de ce se amână adoptarea unor legi clare pentru răspunderea magistraților?! De ce procurorii, funcționari publici în serviciul statului, sunt considerați magistrați, iar (unii) sunt părtași cu infractorii?!. Dacă și-ar fi meritat salariile ( și pensiile speciale) România n-ar fi ajuns pe margine prăpastiei. Părerea mea.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult