Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Controlul Parchetului General la Parchetul Judecătoriei Caracal: Cinci dosare de viol și lipsire de libertate au fost închise nejustificat

Parchetul general - Foto Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Controlul dispus de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a identificat deficienţe în activitatea procurorilor şi activitatea managerială a primului procuror, a anunțat miercuri Parchetul General, într-un comunicat.

De asemenea, există indicii privind săvârşirea unor abateri disciplinare, iar ca urmare au fost infirmate, ca nelegale şi netemeinice, cinci soluţii de netrimitere în judecată în dosare de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal. A fost sesizată Inspecţia Judiciară pentru a aprecia cu privire la efectuarea de verificări privind abaterile disciplinare ce rezultă din actul de control şi verificarea activităţii manageriale a primului procuror.

De asemenea, Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova i s-a solicitat să dispună măsurile necesare pentru remedierea deficienţelor constatate şi îmbunătăţirea activităţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal şi s-a solicitat conducerii Poliţiei Române să facă demersurile pentru soluţionarea cu celeritate a cauzelor aflate în instrumentarea organelor de cercetare penală.

Totodată, a fost dispusă reevaluarea activităţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 6 luni.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ada check icon
    Mai bine le-ar verifica pe toate. O sa fie chiar nostim ce va iesi.
    "s-a solicitat conducerii Poliţiei Române să facă demersurile pentru soluţionarea cu celeritate a cauzelor " - chiar este hazliu. Politia nu e in stare sa se conduca pe nu sa mai ancheteze.
    • Like 0
  • Până acum, Inspecția Judiciară, din cadrul CSM, a fost doar un organism prin intermediul căruia erau spălați toți magistrații abuzivi; în toate spețele pentru care eu dețin probe. Indivizii, care se numesc inspectori, în fapt procurori, au ajuns la contraperformanța de a considera modificarea cu pixul a unei încheieri, drept lipsă de indicii pentru săvârșirea unei abateri, în condițiile în care fapta este o infracțiune - dar nu și pentru un judecător. O parchetară care mi-a respins plângerea cu trei zile înainte de a o primi parchetul, a fost scăpată de același sistem corupt, reprezentat de IJ. Acum, complicii infractorilor din cele cinci dosare vor fi trași la răspundere de același sistem toxic, care a mușamalizat toate abuzurile confraților?! La fel cum au fost mușamalizate abuzuri și infracțiuni în școli, spitale, ori alte instituții publice?! Politrucii au de gând să-i tragă la răspundere pe acești magistrați iresponsabili; care au doar drepturi și salarii uriașe, nemeritate; de ce se amână adoptarea unor legi clare pentru răspunderea magistraților?! De ce procurorii, funcționari publici în serviciul statului, sunt considerați magistrați, iar (unii) sunt părtași cu infractorii?!. Dacă și-ar fi meritat salariile ( și pensiile speciale) România n-ar fi ajuns pe margine prăpastiei. Părerea mea.
    • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult