Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Copiii pot prezenta forme severe de COVID-19? Ce măsuri se iau într-o familie cu un copil diagnosticat pozitiv COVID-19? Medicii răspund celor mai frecvente întrebări

290 de copii au fost confirmați cu covid-19 în prima săptămână de școală din 2020, când elevii și profesorii s-au întors în sălile de clasă.

„La copiii care nu au afecțiuni secundare, întâlnim rar complicații acute, cum ar fi pneumonia cu insuficiență respiratorie. Dar s-a constatat că la distanță, pot apărea complicații, cum ar fi sindromul inflamator multisistemic. De aceea, copilul trebuie supravegheat, dacă știm că a avut în antecedente infecția sau a avut contact cu persoane bolnave”, spune dr. Lăcrămioara Dobrin, medic primar Pediatrie, Rețeaua Privată de Sănătate REGINA MARIA.

În cazul în care avem acasă un copil bolnav, este bine ca acesta să stea în aceeași cameră, pentru a-i proteja pe ceilalți membri ai familiei. De asemenea, toți ar trebui să poarte mască, iar obiectele pe care le folosește copilul, cât și suprafețele, trebuie dezinfectate frecvent. 

Și- foarte important- iată un sfat cu o măsură simplă de luat, dar care reduce riscurile: este bine să aerisim frecvent încăperile.

Clipurile atașate acestui articol fac parte din campania #informareresponsabilă, realizat de platforma Republica împreună cu specialiștii Rețelei Private de Sănătate REGINA MARIA.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult