Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Corina Crețu: Mai am cinci ședințe de radioterapie. Vă rog din suflet pe toate să aveți grija de voi

Corina Crețu - FB

Europarlamentarul Corina Crețu, fost comisar european, a povestit duminică pe Facebook că în vară a fost diagnosticată cu cancer în fază incipientă. Ea a spus că a decis să vorbească public despre acest subiect pentru a le ajuta și pe alte femei să conștientizeze importanța controalelor de rutină.

„Am ales să scriu aceasta postare pentru a putea să ajut, să îmi folosesc experiențele de viața pentru a atrage atenția asupra necesității de a a pune sănătatea pe primul loc și a avertiza asupra importantei controalelor de rutina.

Eram la final de iulie și așteptam cu nerăbdare vacanța. Îmi cumpărasem bilete de avion să merg la Oradea, să particip la ședința Biroului Executiv al PRO Romania Bihor.

Între timp, câteva analize, mai ales că trecuse mult prea mult timp de la ultimele analize făcute.

“Operație de urgenta, nu are sens să facem biopsie, e o mică tumoare care se vede, după formă, că e cancer”.

Un cuvânt că oricare altul, care nu însemna nimic pentru mine până atunci.

Am început o nouă călătorie.

Diagnosticul de la București s-a adeverit, dar biopsia a relevat faptul că Dumnezeu m-a trimis la medic în timp. Fază incipientă. Deja după operație chirurgul mi-a spus sunt perfect sănătoasă, dar pentru siguranță și pentru a evita reapariția, va trebui să fac și radioterapie.

Că toate accidentele din viața mea, le-am luat așa cum erau, probleme pe care trebuie să le rezolv pentru a putea merge mai departe.

Am continuat toate planurile mele, cu excepția concediului.

Mai am cinci ședințe de radioterapie.

Le mulțumesc tuturor care mi-au fost aproape: familie, prieteni, medici, personal medical.

Le mulțumesc tuturor organizațiilor civice care militează și lupta împotriva cancerului, mai ales împotriva descoperirii precoce a cancerului la sân. Abia acum îmi dau seama de importanța acestor acțiuni și vreau să mă implic în orice demers care le pot face pe femei să conștientizeze că fiecare zi contează.

Știu, mereu avem ceva mai important de făcut, suntem stresate și obosite, de cele mai multe ori tot amânăm.

Vă rog din suflet pe toate să aveți grija de voi”, a scris Corina Crețu. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult