Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

România intră în carantină totală. Bilanțul victimelor: 762 de persoane infectate, cu 186 mai multe decât în ziua precedentă, 16 la terapie intensivă, 8 morți

spital coronavirus in Romania Foto Inquam Photos / George Călin

Foto Inquam Photos / George Călin

Suntem doar la început. Urmează 2 săptămâni critice. Până una alta, observăm cu îngrijorare că, până să dea marele război cu coronavirusul, spitalele sucombează înainte de luptă, medicii se îmbolnăvesc deoarece nu se respectă protocoale și nu sunt protejați, unități spitalicești intră în carantină. La Suceava, 72 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus.

Grupul de Comunicare Strategică a făcut publică informația potrivit căreia sunt 762 de persoane infectate, cu 186 mai multe decât în ziua precedentă. 8 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din București, Suceava, Craiova și Iași, au decedat. 

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți introducerea carantinei totale. Ieșirea din casă va fi permisă de miercuri doar pentru a merge la serviciu sau pentru cumpărături de alimente. Armata va fi folosită pentru a suplimenta forțele de ordine publică.

Aflați și:

5.515 persoane, în carantină instituționalizată. Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu

Pacienții nou confirmați, în ultimele 24 de ore, au vârsta cuprinsă între 4 ani și 85 de ani.

La ATI sunt internați 16 pacienți, din care 6 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară, a anuntat Grupul de Comunicare Strategică.

În carantină instituționalizată sunt 5.515 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 83.970 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 12.624 de teste, din care 461 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.473 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 8.171 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

154 de dosare penale au fost întocmite, pentru săvârșirea de infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat, potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

România, la 21 de zile în urma Italiei

Mai jos, un grafic cu cazuri confirmate, la un milion de locuitori - evoluție comparativă România, Estonia, Grecia, Polonia, Republica Cehă, Slovenia

                                                                   SursaUniversity College London 

România se afla, pe 23 martie, la 21 de zile în urma Italiei, în ce privește evoluția numărului de pacienti infectați cu coronavirus, la un milion de locuitori.  

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Parerist check icon
    Soc și groaza, n-o să-ți vina sa crezi... Însă n-avem, din fericire, 762 "victime"....
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult