Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cristian Tudor Popescu: Am mers la vot aidoma unui pește care e aruncat pe mal și se sufocă

CTP. la digi24

Cristian Tudor Popescu a relatat duminică dimineață la Digi24 experiența sa la secția de votare.

„De cum am intrat, mai întâi mi s-a oferit dezinfectant, mi-am dezinfectat mâinile, după care mi s-au dat mănuși de protecție, după care mi s-a dat și o mască. Temperatura nu mi s-a luat nu cu termometru pistol, ci de la distanță, a apărut pe un ecran pe care eram filmat. Iar distanțarea fizică a fost continuă, tot timpul nu s-a apropiat nimeni de nimeni. În secția de vot mi-am lipit autocolantul pe buletin singur, practic nu există niciun fel de contact, niciun fel de apropiere în drumul prin secția de votare. Mijloacele de dezinfecție și de protecție, după părerea mea, sunt sută la sută.

Din păcate însă, nu am văzut lume prea multă. De atâția ani de când votez aici cam știu cum e cu prezența, deocamdată prezența e destul de jos. Sper să nu rămână așa, oamenii să se mobilizeze, pentru că nu îi paște niciun pericol”, a spus Cristian Tudor Popescu. 

De ce ați mers la vot? a fost întrebat CTP.

„Am mers la vot aidoma unui pește care e aruncat pe mal și se sufocă. Și pestele ce trebuie să facă în situația asta? Sare, se zbate în toate direcțiile, speră să ajungă din nou în apă. Nu știe dacă cu săritura următoare va atinge apa, dar știe că dacă stă, dacă nu se mișcă, va muri. De aceea m-am dus la vot”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Liviu check icon
    Ma bucur ca domnul Popescu a gasit un candidat pentru care a considerat ca merita sa voteze.
    Eu din pacate m-am saturat sa votez negativ, sa nu iasa tzatza aia, ci sa iasa celalalt.
    Ajunge cu balacareala din campanie, daca niciun candidat nu vine cu un program solid pe care sa aiba curajul sa il prezinte public in fata alegatorilor, atunci nu am niciun motiv sa il sustin prin votul meu.
    • Like 1


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult