Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cristian Tudor Popescu: Am mers la vot aidoma unui pește care e aruncat pe mal și se sufocă

CTP. la digi24

Cristian Tudor Popescu a relatat duminică dimineață la Digi24 experiența sa la secția de votare.

„De cum am intrat, mai întâi mi s-a oferit dezinfectant, mi-am dezinfectat mâinile, după care mi s-au dat mănuși de protecție, după care mi s-a dat și o mască. Temperatura nu mi s-a luat nu cu termometru pistol, ci de la distanță, a apărut pe un ecran pe care eram filmat. Iar distanțarea fizică a fost continuă, tot timpul nu s-a apropiat nimeni de nimeni. În secția de vot mi-am lipit autocolantul pe buletin singur, practic nu există niciun fel de contact, niciun fel de apropiere în drumul prin secția de votare. Mijloacele de dezinfecție și de protecție, după părerea mea, sunt sută la sută.

Din păcate însă, nu am văzut lume prea multă. De atâția ani de când votez aici cam știu cum e cu prezența, deocamdată prezența e destul de jos. Sper să nu rămână așa, oamenii să se mobilizeze, pentru că nu îi paște niciun pericol”, a spus Cristian Tudor Popescu. 

De ce ați mers la vot? a fost întrebat CTP.

„Am mers la vot aidoma unui pește care e aruncat pe mal și se sufocă. Și pestele ce trebuie să facă în situația asta? Sare, se zbate în toate direcțiile, speră să ajungă din nou în apă. Nu știe dacă cu săritura următoare va atinge apa, dar știe că dacă stă, dacă nu se mișcă, va muri. De aceea m-am dus la vot”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Liviu check icon
    Ma bucur ca domnul Popescu a gasit un candidat pentru care a considerat ca merita sa voteze.
    Eu din pacate m-am saturat sa votez negativ, sa nu iasa tzatza aia, ci sa iasa celalalt.
    Ajunge cu balacareala din campanie, daca niciun candidat nu vine cu un program solid pe care sa aiba curajul sa il prezinte public in fata alegatorilor, atunci nu am niciun motiv sa il sustin prin votul meu.
    • Like 1


Îți recomandăm

Arsenie. Viața de apoi

„Constatarea cea mai sumbră, după experiența asta, e că oamenii se lasă foarte ușor manipulați pe fondul de nevoie intimă religioasă și că ne îndreptăm, cumva și din analfabetism istoric sau din necunoaștere, către valorizarea acestor formule autoritare antioccidentale, antieuropene conspiraționiste care sunt în spațiul public din ce în ce mai puternice. Și asta vom vedea la alegerile de anul viitor cu ce o să se soldeze”, a concluzionat Alexandru Solomon.

Citește mai mult

Apă de băut

Copil fiind, înainte de 1990, „recrutam” câte un adolescent mai vânjos din cartier ca să cărăm sacoșele cu 10-12 recipiente din sticlă, pe care le dădeam goale și le aduceam acasă pline cu apă minerală. Vecinul se alegea cu o monedă sau un biscuit Poiana. Dacă știa să negocieze mai bine, primea cu împrumut mingea mea de fotbal, câteva ore.

Citește mai mult