Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cristian Tudor Popescu: Am mers la vot aidoma unui pește care e aruncat pe mal și se sufocă

CTP. la digi24

Cristian Tudor Popescu a relatat duminică dimineață la Digi24 experiența sa la secția de votare.

„De cum am intrat, mai întâi mi s-a oferit dezinfectant, mi-am dezinfectat mâinile, după care mi s-au dat mănuși de protecție, după care mi s-a dat și o mască. Temperatura nu mi s-a luat nu cu termometru pistol, ci de la distanță, a apărut pe un ecran pe care eram filmat. Iar distanțarea fizică a fost continuă, tot timpul nu s-a apropiat nimeni de nimeni. În secția de vot mi-am lipit autocolantul pe buletin singur, practic nu există niciun fel de contact, niciun fel de apropiere în drumul prin secția de votare. Mijloacele de dezinfecție și de protecție, după părerea mea, sunt sută la sută.

Din păcate însă, nu am văzut lume prea multă. De atâția ani de când votez aici cam știu cum e cu prezența, deocamdată prezența e destul de jos. Sper să nu rămână așa, oamenii să se mobilizeze, pentru că nu îi paște niciun pericol”, a spus Cristian Tudor Popescu. 

De ce ați mers la vot? a fost întrebat CTP.

„Am mers la vot aidoma unui pește care e aruncat pe mal și se sufocă. Și pestele ce trebuie să facă în situația asta? Sare, se zbate în toate direcțiile, speră să ajungă din nou în apă. Nu știe dacă cu săritura următoare va atinge apa, dar știe că dacă stă, dacă nu se mișcă, va muri. De aceea m-am dus la vot”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Liviu check icon
    Ma bucur ca domnul Popescu a gasit un candidat pentru care a considerat ca merita sa voteze.
    Eu din pacate m-am saturat sa votez negativ, sa nu iasa tzatza aia, ci sa iasa celalalt.
    Ajunge cu balacareala din campanie, daca niciun candidat nu vine cu un program solid pe care sa aiba curajul sa il prezinte public in fata alegatorilor, atunci nu am niciun motiv sa il sustin prin votul meu.
    • Like 1


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult