Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cristian Tudor Popescu: Am mers la vot aidoma unui pește care e aruncat pe mal și se sufocă

CTP. la digi24

Cristian Tudor Popescu a relatat duminică dimineață la Digi24 experiența sa la secția de votare.

„De cum am intrat, mai întâi mi s-a oferit dezinfectant, mi-am dezinfectat mâinile, după care mi s-au dat mănuși de protecție, după care mi s-a dat și o mască. Temperatura nu mi s-a luat nu cu termometru pistol, ci de la distanță, a apărut pe un ecran pe care eram filmat. Iar distanțarea fizică a fost continuă, tot timpul nu s-a apropiat nimeni de nimeni. În secția de vot mi-am lipit autocolantul pe buletin singur, practic nu există niciun fel de contact, niciun fel de apropiere în drumul prin secția de votare. Mijloacele de dezinfecție și de protecție, după părerea mea, sunt sută la sută.

Din păcate însă, nu am văzut lume prea multă. De atâția ani de când votez aici cam știu cum e cu prezența, deocamdată prezența e destul de jos. Sper să nu rămână așa, oamenii să se mobilizeze, pentru că nu îi paște niciun pericol”, a spus Cristian Tudor Popescu. 

De ce ați mers la vot? a fost întrebat CTP.

„Am mers la vot aidoma unui pește care e aruncat pe mal și se sufocă. Și pestele ce trebuie să facă în situația asta? Sare, se zbate în toate direcțiile, speră să ajungă din nou în apă. Nu știe dacă cu săritura următoare va atinge apa, dar știe că dacă stă, dacă nu se mișcă, va muri. De aceea m-am dus la vot”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Liviu check icon
    Ma bucur ca domnul Popescu a gasit un candidat pentru care a considerat ca merita sa voteze.
    Eu din pacate m-am saturat sa votez negativ, sa nu iasa tzatza aia, ci sa iasa celalalt.
    Ajunge cu balacareala din campanie, daca niciun candidat nu vine cu un program solid pe care sa aiba curajul sa il prezinte public in fata alegatorilor, atunci nu am niciun motiv sa il sustin prin votul meu.
    • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult