Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cristian Tudor Popescu, despre Raluca Turcan și Vlad Voiculescu: „Când ești ministru stai cu masca pe față și când dormi, noaptea în somn. Făcând ce au făcut, și ei și alții, au decredibilizat mult mai mult decât au reușit acești bezmetici care au ieșit în stradă"

Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 posturile în care au fost surprinși miniștrii Vlad Voiculescu și Raluca Turcan. Cei doi demnitari au fost surprinși în public fără mască, iar acest lucru „a făcut mai mult rău ideii de autoritate și de respectare a autorității”, decât protestele anti-mască și anti-restricții, crede gazetarul.

„Nu interesează justificările cu care au venit! Nu există justificări pentru așa ceva. Nu mă interesează.

Când ești ministru stai cu masca pe față și când dormi, noaptea în somn. Exagerez, ca să înțelegem că mesajul pe care trebuie să-l dea un om aflat într-o funcție de răspundere de felul acesta, trebuie să fie întotdeauna mai puternic decât al simplului cetățean. Or, făcând ce au făcut, și ei și alții, de-a lungul timpului, din guvernare, au decredibilizat mult mai mult decât au reușit acești bezmetici care au ieșit în stradă.

Asta este problema.”, spune Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • DISCURSUL DOAMNEI ȘOȘOACĂ ȘI ANAFABEȚII FUNCȚIONAL
    Atunci când doamna Șoșoacă își deschide eutanasiatorul de plăcinte și dă drumul la un discurs de al ei, ea folosește cuvinte și fraze simple, potrivite a fi urlate cu ușurință.
    Ea spune lucruri răspicate, spectaculoase, sfruntate și extrem de potrivite pentru mintea analfabetului funcțional de la noi.
    Fraze prin care se face așteptata netezire dintre prost și deștept, comuniunea dintre părere și adevăr și revanșa în fața spurcaților care prea multă vreme au monopolizat, doar pentru că îi duce capul, dreptul la opinie.
    Nu domnule, opinia este o chestie populară, nu una de gândire! Realitatea, adevărul, moralitatea și corectitudinea nu ar trebui să fie monopolul unora care știu carte și mestecă la nesfârșit lucrurile în misterioase argumente pro sau contra, ci ar trebui să fie ale celor mulți, mai ales al fragmentul din popor cu corzi vocale sănătoase, getodace.
    O bună parte a românilor pentru care bacul a reprezentat strofocarea supremă în viață își dorește ca tirania aceasta a alfabetizaților să se termine și să își recucerească, precum în vremurile bune din recreație, respectul și dreptatea prin singurul mod cu adevărat demn. Țipatul și șuturile un cur aplicate ochelariștilor.
    Când noi, ăștia care am mai canonit la viață noastră câte vreun ne-almanah, o auzim pe demnitara șunculiță guițându-și aberațiile, ei, oamenii care nu mai pricep dintr-a 4-a nimic din ce citesc, aud în fine ceva cu sens și coadă.
    Că doctorii omoară. Că există nepatrioți de pedepsit urgent. Că oxigenul este otravă. Că nu există bolnavi în salvării sau salvări în curtea spitalelor. Că cineva, Bill Gates și soră-sa Soroș au venit cu sacul de bitcoini să trucheze autopsiile. Că virusul a fost tras la matriță în sediul PNL.
    Orice aberație mimează jumate de adevăr care să indemne la ură și reacție violentă este, pentru analfabetul funcțional, ca o briză scuturând velele fragile și prăfuite ale minții lor pătrățoase.
    Pentru că la noi, din păcate, asta s-a pierdut în atâția ani de libertate a nebunilor și oligofrenilor. Respectul pentru faptul că, totuși, inteligența ar trebui să organizeze nu numai lumea ci și societatea noastră.
    La noi singura egalitate pe câte am obținut-o pe aici nu este între bărbat și femeie, român sau etnic, frumos sau urât, bogat sau sărac ci între prost și deștept.
    Ori ei, după cum vede și Șoșoacă, sunt mai mulți și ascultă de talanga discursului imbecil.

    Cuvintele astfel scrise apartin: https://www.facebook.com/constantin.cucu.7/posts/4421051341257814
    • Like 0
  • Fara indoiala ca guvernantii ar trebui sa fie un exemplu .Si nu sunt ,
    • Like 0
  • O aiureala teoretica,nu Turcan si VV sunt exemplele pe care le urmeaza gregarii din stada ci Sosoaca si Alberts sau Zamfir!Altfel faceau ce “ zice popa nu ce face popa” cum se zice!Pai pe Turcan au vazut-o aruncand cu pietre sau injurand sau pe Sosoaca ,pe teoreticienii viermilor nano si pe sefii de galerii?V-ati invatat sa aratati cu degetul la politicieni cand de fapt e vorba de o lipsa tot mai accentuata de educatie si de mercenariat!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult