Cristian Tudor Popescu spune că vrea să afle răspunsul la întrebarea „cine a plătit și cât a costat vizita domnului Cîțu în Statele Unite?”, mai ales în contextul în care rezultatul vizitei a fost „zero”. Înregistrarea emisiunii „Cap Limpede” difuzată de Digi 24 o găsiți aici.
Cristian Tudor Popescu: Acum face vizită la Kiev domnul Cîțu. Eu aș avea o întrebare legat de vizite, în ce-l privește pe domnul Cîțu. Cine a plătit și cât a costat vizita domnului Cîțu în Statele Unite? Care, în afară de un shopping ceva - a mai testat prețurile probabil, prin SUA, domnul Cîțu – rezultatul acestei vizite a fost „ăsta” (zero – n.red.). Taman înainte de a fi debarcat.
Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Poate nu a apucat să le comunice...
Cristian Tudor Popescu: Păi, nu le-a comunicat! Nu știu ce rezultate există, că n-a mai avut timp să comunice...
Și de asemenea, domnul Cîțu, care se duce acum la Kiev – iată ce întreabă oamenii, revine această întrebare – Cum rămâne cu cele 100 de milioane de doze de vaccin? Care costă, nu știu, un miliard de euro sunt acolo. Cum rămâne? La o populație de 18 milioane de locuitori, sau cât om fi acum.
Cum rămâne? Nu trebuie investigat așa ceva? O asemenea achiziție... Păi, domne, să vină DNA-ul, domne. Este un caz tipic, poate fi, nu știu, dar e un caz tipic de corupție. Dacă te apuci să achiziționezi o asemenea cantitate, evident de la bun început, fără să fie nevoie...
Claudiu Pândaru: Cu două amendamente, dacă îmi permiteți. Primul este că din ce îmi aduc aminte achizițiile erau făcute la nivel european.
Cristian Tudor Popescu: Așa, și? Cum la nivel european? Nouă ne-a băgat cineva pe gât 100 de milioane de vaccinuri?
Claudiu Pândaru: Noi ceream cât aveam nevoie.
Cristian Tudor Popescu: Păi, noi am cerut 100 de milioane, că n-a venit Bruxellesul să ne spună „Bă, să nu cumva să luați mai puțin de 100 de milioane!”.
Claudiu Pândaru: Ar trebui, miniștrii de la acea vreme, în frunte cu domnul Cîțu, să explice cum au gândit, de ce au făcut...
Cristian Tudor Popescu: Păi, să explice, și nu cred că să ne explice nouă, trebuie să explice DNA-ului. Adică, de ce n-ar trebui să fie o asemenea achiziție? Nu se ocupă DNA-ul cu corupția? Asta a fost o achiziție cu atribuire directă, cu dedicație... 100 de milioane. Cum justifică, domne, că au luat 100 de milioane de doze de vaccin? Hai, să aud și eu explicația.
Am auzit de la Cîțu odată: „Domne, Uniunea Europeană prevede 40% grad de perisabilitate, că pot să fie 40% pierdute. Păi, aia se referă la vaccinuri care se strică, sunt pierdute, sunt perisate, nu pe care le pierzi din start. Pentru că o cantitate enormă din aceste vaccinuri nu au avut nicio șansă să se periseze, pentru că erau degeaba de la bun început. Și nu se face niciun fel de anchetă în direcția asta.
Claudiu Pândaru: Aici e limpede că e nevoie în primul rând de explicații...
Cristian Tudor Popescu: Da, explicații. Dar domnul Cîțu are treabă, se duce la Kiev acum. La Denis, „pretinul” lui.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
In ceea ce-i priveste pe a antivaccinisti: ii consider niste cretini periculosi. Ei au franat si au dus la depasirea termenului de valabilitae al multor doze. Prin colportarea zvonurilor si semanarea indoielii la unii. Consider ca in privinta luptei cu o pandemie grava dispare libertatea de a alege. Consider vaccinarea obligatorie. Stiu ca sunt producatori de medicamente verosi dar nu trebuie riscat cu sanatatea generala. Si asa, din cauza lacomiei unor distribuitori, sunt mari lipsuri de medicamente.
Dupa cum am spus de multe ori , presa noastra se codnuce dupa interese si simpatii , faptele mai la urma. Cum nu cred ca CTP este condus de interese ,cred ca pur si simplu l-a simpatizat pe Citu foarte tare.
Da, CTP ”combate” bine, cu putere și talent artistic, dar numai pe subiecte și în direcția ”corectă politic”. Are instinct de conservare, indiferent de complexitatea situației. N-o să facă niciodată nimic ”contra vântului” :-) :-) :-)
<<N-o să facă,,, nimic ”contra vântului”.>> Dar cine credeți că e vântul care ar putea modifica direcția <<crucișătorului>> presei românești? Cine ar influența capul care se pretinde limpede și onest? Și care continuă să mitralieze în stânga și-n dreapta cu diatribe, stârnind, și ură, și aplauze, mai degrabă din partea internauților decât a clasei politice. Mă îndoiesc că politicienii de azi se mai sinchisesc de Popescu.
PS. Sper sa ma insel cu privire la faptul ca CTP executa ordine
În rest, Johannis e răsfățat de CTP, în sensul în care dacă are ceva pozitiv de spus despre el, o spune cu toată gura. Dacă însă ar fi ceva rău de spus, atunci.... ”afară plouă” :-) :-)
Vedeți deci că, așa cum am zis, propagandismul lui CTP, e subtil, profesionist, alunecos, dar ESTE, fără îndoială.
În legătură cu Cîțu, cred că îi atribuiți merite pe care nu le are. Nu spritul reformist sau un ipotetic profesionism i-a venit de hac, ci lipsa de diplomație în partid și în coaliție și supunerea totală față de Johannis, care a dat el însuși cu bâta în baltă, voind ruperea coaliției cu USR. Nu că USR ar fi vreo lumină. Dimpotrivă, eu cred că USR e cel mai nociv partid de pe scena politică românească. Bine ar fi să nu mai ajungă la guvernare. Totuși nu putem judeca în alb și negru, adică dacă nu sunt buni USR-iștii, atunci ar fi buni PNL-iștii sau PSD-iștii. Cred că în ultima vreme partidele, deși cu stiluri și concepții diferite, au ajuns cam toate pe același calapod, adică unele mai rele ca altele.