Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cristian Tudor Popescu: Nu ar fi normal ca Parchetul Militar să o cerceteze pe Adina Florea?

Cristian Tudor Popescu a vorbit joi seara la Digi24 despre cazul Adinei Florea, care ar fi implicată în dosarul în care Darius Vâlcov a fost pus sub acuzare de DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, în legătură cu publicarea protocolului de colaborare între SRI şi Parchetul General.

Jurnalistul a mai vorbit și despre cazul parolei de la Târgoviște: șoferul care a filmat cum un polițist îi cere parola de intrare în oraș a fost tratat cu dispreț.

„S-a discutat despre parolă, despre parola Dragnea-cel-Frumos mă gândeam să fie. Era mai simplu, o literă. Știți ce nu s-a discutat? Cum i se adresează acest agent, acest organ de poliție în uniformă, unui cetățean. De două ori îi spune «domnu' comandant» . Deci, cât dispreț este în această exprimare? Domnu' șef, domnu' comandant. Cum trebuie să se adreseze un organ de poliție oficial? Stimate conducător auto. Domnule conducător auto, sunt sergent cutare, vă rog să prezentați actele sau vă rog să trageți pe dreapta. Nu dom' șef, nu domnu' comandant! Asta înseamnă dispreț față e omul ăla de la volan”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

„Știți cu ce e echivalentă? Cu « chiparosule» , aia a lui Teodorovici. Asta cu dom' șef, dom' comandant, dom' comandor e limbaj disprețuitor de cartier, pe care l-a folosit un agent de poliție în funcțiune, al doamnei Carmen Dan, care ne spune că totul este o exagerare”, a completat gazetarul.

El a vorbit și despre protestatarii care au fost ridicați la Topoloveni, de jandarmerie, la un miting la care a participat Liviu Dragnea.

„Secvența care trebuie pusă de 100 de ori, de 1.000 de ori e cea cu buletinul. Omul ăla scoate buletinul, spune «eu nu fug, nu plec nicăieri, vă rog legitimați-mă, poftiți buletinul » . Și totuși este luat și băgat în dubă. Cu forța! Și omul întreabă « de ce nu mă legitimați aici » ? Întrebarea este ce articol de lege a permis ridicarea acelor oameni care stăteau cu o pancartă, liniștiți, nu au agresat pe nimeni, spuneau și ei ce-aveau de spus cu pancarta respectivă. Nu s-a opus nimeni legitimării. Erau niște oameni curați, educați, civilizați. Și au fost săltați și băgați în dubă în timp ce stăteau cu buletinul în mână, să fie legitimați. Asta consideră firesc și legal doamna aceasta, Dan”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnaalistul a vorbit și despre cazul Adinei Florea, care ar fi implicată în dosarul în care Darius Vâlcov a fost pus sub acuzare de DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, în legătură cu publicarea protocolului de colaborare între SRI şi Parchetul General.

Într-un alt dosar deschis la Parchetul General şi declinat ulterior la DIICOT, procurorii au dispus renunţarea la urmărirea penală faţă de o grefieră, care ar fi fotocopiat protocolul şi i l-ar fi dat Adinei Florea, în prezent procuror-şef adjunct al Secţiei de investigare a magistraţilor.

„O să întreb un singur lucru: având în vedere că Darius Vâlcov, protocolul respectiv este un caz de securitate națională? Așa e considerat de procurori. Lăsăm la o parte Secția Specială și faptul că se controlează singură, pe sine, doamna Florea, nu ar fi normal ca Parchetul Militar să o cerceteze pe doamna Florea? Un caz de securitate națională”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Stimate Domnule CTP, eu sugerez, in cazul dnei Adina Florea, sa fie cercetati de parchetul militar, SRI, SiIE si DIICOT, TOTI membri familiei Florea, pana la gr. IV de rudenie? Eh, nu suna democratic? Un arest preventiv ceva? Il reangajam pe Lazarica de la pensia superba apobata de "marele" Werner? Cu stima si la mai multe idei noctambule! :)
  • Like 1
  • @ Cristian Guidea
   Gâdea, tu ești?
   • Like 1


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult