Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cristian Tudor Popescu: Nu ar fi normal ca Parchetul Militar să o cerceteze pe Adina Florea?

Cristian Tudor Popescu a vorbit joi seara la Digi24 despre cazul Adinei Florea, care ar fi implicată în dosarul în care Darius Vâlcov a fost pus sub acuzare de DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, în legătură cu publicarea protocolului de colaborare între SRI şi Parchetul General.

Jurnalistul a mai vorbit și despre cazul parolei de la Târgoviște: șoferul care a filmat cum un polițist îi cere parola de intrare în oraș a fost tratat cu dispreț.

„S-a discutat despre parolă, despre parola Dragnea-cel-Frumos mă gândeam să fie. Era mai simplu, o literă. Știți ce nu s-a discutat? Cum i se adresează acest agent, acest organ de poliție în uniformă, unui cetățean. De două ori îi spune «domnu' comandant» . Deci, cât dispreț este în această exprimare? Domnu' șef, domnu' comandant. Cum trebuie să se adreseze un organ de poliție oficial? Stimate conducător auto. Domnule conducător auto, sunt sergent cutare, vă rog să prezentați actele sau vă rog să trageți pe dreapta. Nu dom' șef, nu domnu' comandant! Asta înseamnă dispreț față e omul ăla de la volan”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

„Știți cu ce e echivalentă? Cu « chiparosule» , aia a lui Teodorovici. Asta cu dom' șef, dom' comandant, dom' comandor e limbaj disprețuitor de cartier, pe care l-a folosit un agent de poliție în funcțiune, al doamnei Carmen Dan, care ne spune că totul este o exagerare”, a completat gazetarul.

El a vorbit și despre protestatarii care au fost ridicați la Topoloveni, de jandarmerie, la un miting la care a participat Liviu Dragnea.

„Secvența care trebuie pusă de 100 de ori, de 1.000 de ori e cea cu buletinul. Omul ăla scoate buletinul, spune «eu nu fug, nu plec nicăieri, vă rog legitimați-mă, poftiți buletinul » . Și totuși este luat și băgat în dubă. Cu forța! Și omul întreabă « de ce nu mă legitimați aici » ? Întrebarea este ce articol de lege a permis ridicarea acelor oameni care stăteau cu o pancartă, liniștiți, nu au agresat pe nimeni, spuneau și ei ce-aveau de spus cu pancarta respectivă. Nu s-a opus nimeni legitimării. Erau niște oameni curați, educați, civilizați. Și au fost săltați și băgați în dubă în timp ce stăteau cu buletinul în mână, să fie legitimați. Asta consideră firesc și legal doamna aceasta, Dan”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnaalistul a vorbit și despre cazul Adinei Florea, care ar fi implicată în dosarul în care Darius Vâlcov a fost pus sub acuzare de DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunii de divulgare a secretului care periclitează securitatea naţională, în legătură cu publicarea protocolului de colaborare între SRI şi Parchetul General.

Într-un alt dosar deschis la Parchetul General şi declinat ulterior la DIICOT, procurorii au dispus renunţarea la urmărirea penală faţă de o grefieră, care ar fi fotocopiat protocolul şi i l-ar fi dat Adinei Florea, în prezent procuror-şef adjunct al Secţiei de investigare a magistraţilor.

„O să întreb un singur lucru: având în vedere că Darius Vâlcov, protocolul respectiv este un caz de securitate națională? Așa e considerat de procurori. Lăsăm la o parte Secția Specială și faptul că se controlează singură, pe sine, doamna Florea, nu ar fi normal ca Parchetul Militar să o cerceteze pe doamna Florea? Un caz de securitate națională”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Stimate Domnule CTP, eu sugerez, in cazul dnei Adina Florea, sa fie cercetati de parchetul militar, SRI, SiIE si DIICOT, TOTI membri familiei Florea, pana la gr. IV de rudenie? Eh, nu suna democratic? Un arest preventiv ceva? Il reangajam pe Lazarica de la pensia superba apobata de "marele" Werner? Cu stima si la mai multe idei noctambule! :)
  • Like 1
  • @ Cristian Guidea
   Gâdea, tu ești?
   • Like 1


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult