Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cristian Tudor Popescu: Pe acest principiu, dl Mihai Șora trebuie să spună și despre Financial Times că merită să dispară, nu doar despre Digi24

CTP la digi

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre o postare a filosofului Mihai Șora, în care acesta își exprima revolta că la o emisiune a postului de televiziune a fost invitat deputatul PSD Florin Iordache. 

Mihai Șora a scris pe Facebook că „o televiziune care îl invită pe Altă Întrebare în fața românilor merită să dispară”. Cristian Tudor Popescu i-a dat replica și i-a transmis lui Mihai Șora un mesaj în cheie ontologică: „Să mori tu?”.

Cristian Tudor Popescu: „Financial Times, care a publicat scrisoarea lui Tudorel Toader, merită să dispară. Nici nu știu cum de mai apare.

Haideți să discutăm puțin și despre de unde vorbim noi, aici, studioul ăsta. Au apărut prin media, pe net, pe tot felul felul de site-uri, au apărut acum niște zvonuri în legătură cu „arondarea” de către PSD a postului acesta de televiziune. Că a devenit „tribuna”, „goarna” PSD-ului. Ba chiar am citit o exprimare foarte drăguță - „domne, e clar că au devenit post de propagandă al lui Dragnea și Tăriceanu, încă nu ne dăm seama dacă al lui Dragnea sau al lui Tăriceanu”.

Cred că suntem datori, domnule Prelipceanu, către telespectatorii Digi24, să spunem niște lucruri.

O să încep cu cea mai virulentă dintre zicerile de pe piață, care aparține domnului Mihai Șora. Domnul Șora a spus așa: „Dragi prieteni, e simplu - o televiziune care îl invită pe Altă Întrebare în fața românilor merită să dispară”.

Spuneam adineauri că, pe acest principiu, Financial Times trebuie să dispară. Nu? Domnul Șora trebuie să ceară dispariția, să spună și despre Financial Times că merită să dispară, din moment ce i-a dat o platformă de exprimare, la cerere, domnului Tudorel Toader. Păi se poate așa ceva? Adică cum? Sunt vânduți... Sunt vânduți și ăștia...

Domnul Șora argumentează după aceea ce a spus. Pomenește despre niște expresii care ar fi de fapt echivalentul celor spuse de dânsul. Spune că „merită să dispară” e totuna cu „după faptă și răsplată”, sau „și-a făcut-o cu mâna lui”. De asemenea mai spune domnul Șora că între „merită să” și „trebuie să” este „o diferență ontologică, nu doar (formal) lingvistică”.

Prin urmare, îi dau și eu un răspuns domnului Mihai Șora, un răspuns ontologic: Să mori tu? Ă? Să mori tu?

Eu sper că domnul Șora nu se va supăra, pentru că domnul Șora nu este bântuit de „incapacitatea de a analiza lucid o situație, de a stabili relația de cauzalitate între fenomene”, cum suntem noi, eu, în cauză.

Eu sunt incapabil de a stabili relația de cauzalitate între fenomene și nu văd nicio relație între „merită să dispară” și „după faptă și răsplată”. Unde este în „după faptă și răsplată” ideea de desființare, ideea de dispariție, ideea de moarte? Unde este „și-a făcut-o cu mâna lui” ideea de dispariție, ideea de desființare, ideea de moarte? Aceste exprimări se pot referi la orice și la oricine.

Mai spune dânsul, argumentează, că „orice locuitor nativ le înțelege”. Deci orice locuitor nativ, adică orice român... Hopa! Parcă am mai auzit asta. De curând...

„Orice locuitor nativ” înțelege „că merită să dispară”, e totuna cu „după faptă și răsplată”. Adică „merită să dispară” nu înseamnă „trebuie să dispară”. Da, domnule Șora. Asta spun și eu. „Să mori tu” nu înseamnă că trebuie să mori. Cred că v-ați dat seama, sunteți un locuitor nativ, sunteți născut în Timiș. 

Și v-ați dat seama că expresia respectivă trebuie înțeleasă în principiu după cum spune domnul Șora - „De câte ori nu ați auzit aceste expresii? Limba română le-a asimilat și orice locutor nativ le înțelege (în principiu) fără explicații suplimentare sau note de subsol ajutătoare”. Cred că și dumneavoastră înțelegeți că „Să mori tu” nu înseamnă că trebuie să mori.

De mult n-am mai fost atât de surprins, auzind ceva în această viață în presă. Cum să interzici unei televiziuni să invite un politician? Care este treaba unui organ de presă? Într-o democrație, treaba unui organ de presă este să invite oameni politici relevanți ai evenimentelor zilei. Asta este chiar datoria... Dacă nu face asta, atunci nu face gazetărie.

Cum să nu-l inviți pe Florin Iordache aici, când el este acum în centrul unor discuții extrem de aprinse și tensionate în legătură cu legile justiției, în legătură cu Ordonanța 7 și poate veni aici să spună niște lucruri. Cum să spui așa ceva? Că merită să dispară Digi24 pentru că l-a invitat pe Florin Iordache. 

Dincolo de analiza asta pe care o fac acum, care ține de jurnalism, de democrație... Domne, cum o fi putut domnul Șora să spună asta, că „merită să dispară”. Cine să dispară, domnule Șora? 

Câți oameni lucrează în postul ăsta? Sute de oameni, da? Sute de oameni, tineri în general, că îi văd când mai vin pe aici. Cum puteți să spuneți așa ceva? Cum puteți să-i trimiteți, să-i aruncați pe oamenii ăștia în stradă pentru că într-o emisiune a acestui post a fost invitat un politician pe care dumneavoastră îl detestați. Și nu sunteți singurul.

Cum puteți să spuneți așa ceva în legătură cu toți oamenii ăștia? Aaa... Nu vă mai place Digi24? Puteți să nu vă mai uitați, să și anunțați - „Eu nu mă mai uit la Digi24, și vă sfătuiesc și pe dumneavoastră, cei care veniți cu mine în Piața Victoriei, să nu vă mai uitați la Digi24”.

Să știți că eu am trăit asta o dată. Dacă ar veni de pildă acum un fanatic al dumneavoastră, pentru că sunteți un personaj iconic, dacă ar veni un nebun și ar pune o bombă aici, în postul ăsta de televiziune, să-l arunce în aer? De ce? „Păi n-a spus domnul Șora că merită să dispară?”. „Deci acțiunea mea va fi bine plăcută de Dumnezeu”. 

Mi s-a spus o dată, a fost adresat membrilor PRM, cu niște ani în urmă, s-a spus așa: „Nu-i vom putea opri pe membrii PRM să-i aplice o corecție fizică lui...” - nu mai spun cum eram numit.

„Merită să dispară” - Ăsta este un îndemn ca entitatea, instituția, persoana - că Digi24 înseamnă niște oameni, domnule Șora, străbunicule -, înseamnă un îndemn la suprimare...

Sechelele astea de totalitarism, de bolșevism înfiorător... Cum poți să spui lucrul ăsta? - „Merită să dispară!”. Nici nu e cazul, există televiziuni care chiar sunt de propagandă feroce, pe față, fiecare în direcția ei. Putem spune că merită să dispară? 

La urma urmei, dacă Digi24 s-ar hotărî de mâine să facă propagandă unui partid politic, pe față sau pe ascuns, acesta este un lucru care să fie incriminabil, în democrație, prin lege? Nu! O televiziune este o afacere. Patronul poate decide: de mâine, pentru că eu am niște interese - economice, politice - susțineți partidul cutare, gata! Înjurați-i pe-ăștia, pe-ăia îi lăsați, vă fac o listă. Acest lucru invalidează moral televiziunea respectivă, bineînțeles, și cei care nu vor să se mai uite la ea nu se vor mai uita! Ăsta este maximum ce se poate întâmpla. Dar nu este interzis într-o democrație să faci propagandă, să transformi o televiziune din act jurnalistic, din unitate jurnalistică într-o unitate de propagandă. Poți s-o faci! Asta nu înseamnă că trebuie să dispară respectiva televiziune. Vor decide oamenii dacă se uită sau nu la ea. Nu este însă cazul cu Digi24”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Delia MC Delia MC check icon
    Un articol bun.O radiografie a unei stări de fapt. Un fel de "așa nu". Eu cred că acestea sunt simptomele unei societăți ajunse la capătul răbdării. Am avut și eu o experiențe similare desigur la scară infinit mai mică, culmea, cu oameni cu același crez ca mine. O cauză ar fi faptul că suntem cu nervii întinși la maxim, și maxim de suspicioși. Nu-i de mirare că imediat ne sare muștarul. Cauza e bineînțeles, conjunctura actuală.
    De ce s-a întâmplat exact lor? Pentru că la dumnealor au ajuns iritarea și intoleranța la cote maxime. Fiindcă sunt cei mai acerbi oponenți. Și cum se întâmplă des, se revarsă năduful pe cine nu trebuie.
    Putem din asta învăța, ne putem calma, putem să luăm și o pauză. Și mai ales să decidem cu cine/ce suntem intoleranți și cu cine nu.
    O ciondăneală între titani, în esență nimic grav.
    Punct și de la capăt. De data asta cu mai multă înțelepciune.
    • Like 0
  • Am sa va spun cu duhul blandetii, imi lipsesc tare mult articolele semnate de Petre Mihai Bacanu sau interventiile lui Octavian Paler, Atat pentru continut cat si pentru modalitatile de eprimare. Pentru jurnalistica romaneasca termenul de epigoni capata nuanta de eufemism. Mai salveaza ici colo cate unul corabia jurnalistica romaneasca de la inec dar prognoza ramane negativa. Faceti un pustiu de bine stimabile CTP alegeti-va subiectele la fel si terminologia folosita cu mai multa grija, fara inversunare, dar, mai ales nu uitati...pauzele lungi si dese cheia marilor succese.
    • Like 2
  • Cristi check icon
    CTP-ul a vrut sa arate cat e de barbatos. Bineinteles, nu intra in ringul de box ca Badea.. Cu domnul Sora nu te bati intr-o confruntare de ideii, ci pur si simplu discuti.
    • Like 1
  • poti scoate oameni din comunism dar nu poti scoate comunismul din oameni. dedicatie lu sora gagiul de ideologii al anei pauker. citatul e copiat
    • Like 1
  • Ciprian check icon
    Financial Times i-a publicat scrisoarea lui TuDorel la "posta redactiei" si in nume propriu. Nici macar nu i-au oferit onoarea de a-i acorda un articol - mai pe scurt, nu l-au bagat in seama.

    Digi24 ni-il aduce pe Iordache si ni-l legitimizeaza drept "om politic" cu care se poate purta o discutie.

    La fel cum in timpul unui meci de fotbal televiziunile nu filmeaza huliganii si gesturile lor, pentru a nu-i incuraja, pentru a nu le oferi publicitate gratuita - la fel ar trebui sa procedeze si televiziunile serioase de stiri.

    Fara huligani la televizor, domnilor!
    • Like 1
  • Un apel la proverbe ar lămuri mai bine situația:„ Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”, „ Câte bordeiuri atâtea obiceiuri”, „Cine sapă groapa altuia cade singur în ea”, „Nu înveți cal bătrân să meargă în buiestru”, „Lupul își schimbă părul dar năravul ba”, „Năravul din fire n-are lecuire” și „Fiecare pasăre pe limba ei piere”.
    Deși e limpede ca lumina zilei că diversitatea este un principiul care naște pofta de viață sănătoasă, care ține universul, există oameni și organizații sociale care-și dedică întreaga energie pentru promovarea uniformității, uniformitate care înseamnă ieșirea omului din istorie, sfârșitul universului.
    • Like 1
    • @ Voicu Nicolae
      Delia MC Delia MC check icon
      Ați aruncat o mănușă foarte incomodă.
      Vedem dacă are cineva curajul s-o ridice.
      • Like 0
  • Parerea mea este ca problema cea mai grava a societatii romanesti este mitocania. Avem si altele, desigur, dar primitivismul agresiv al discursului public opreste, practic, orice dialog util. Cu tot regretul, aseara CTP a fost de neurmarit. Practic, a dat jos masca civilizatiei si a inceput sa tipe la un batran. Domnul Sora exagerase dar nimeni nu merita un asemenea tratament. Nu l-am auzit niciodata pe CTP atat de violent cu Liviu Dragnea (si nici nu ar trebui sa fie, desigur, nivelul acesta de agresivitate ar trebui sa ramana in epoca vikingilor). Cum sa i te adresezi cu "Strabunicule!"? Este relevanta varsta in aceasta situatie? Este varsta un handicap? Daca nu este de ce trebuie adusa in discutie? Daca este, s-ar adresa domnul CTP unui om fara o mana spunand "Ciungule!"? A fost o jignire absolut gratuita, o jignire demna de emisiunile promovate de antena 3. Expresia "Sa mori tu!" nu ar fi asa de grava in mod normal. dar a fost folosita cu multa duritate si, practic, era o provocare aruncata domnului Sora. Era o mica gluma acolo, pe principiul: Inainte sa dispara Digi poate dispare altcineva. A fost oribil. Ma uitam hipnotizat la ecran si nu intelegeam cum acest om pe care il respect si apreciez, acest om care scrie literatura science fiction, iubeste tenisul si intelege profund filmele poate sa contina in interior un Mugur Ciuvica dezlantuit. Sincer, stiu ca e greu pentru domnul CTP dar, cel putin eu, as aprecia daca data viitoare ar spune asa: "Imi cer scuze. Greseala domnului Sora nu justifica o asemenea violenta si ii cer scuze atat lui cat si telespectatorilor".
    • Like 6
    • @ Arlecchino
      Exact aceleasi trairi le-am avut si eu. Credeam ca, deh!, sunt femeie, si poate am naturelul mai simtitor, vorba aia! Da, adevaratele bune maniere au picat in desuetudine. Eu am doar 2 idoli in materie: CTP si Sora. Ma incanta si ma hranesc zilnic profunzimea, cunostintele si atitudinile ambilor. Sunt foarte putini care au mai ramas sa ne indrume gandurile, ideile, faptele in aceatsa lume gri-cenusie . Ambilor le cunosc si le iert defectele,ca oameni, dar sunt dezamagita profund de diferenta de clasa dintre cei doi,pe care am descoperit-o cu aceasta ocazie... Si, printre defecte, la CTP, cunosc un orgoliu major (ca sa nu spun nemasurat!). Nu veti auzi niciodata ceea ce va doriti in finalul exposeului dvs. Desi ar arata al naibii de bine! Pacat!
      • Like 1
  • Domnul CTP-ul (pardon...ctp-UL - EROUL) are aici o adversitate fata de FILOSOFUL Sora. si nu fata de batranelul rebel care frecventeaza Piata Universitatii adesea, si Academia Romana din cand in cand. 'Merita sa dispara' este observatia unui tip intuitiv si nu cea a unui tip realist prin definitie. Eu ma asociez academicianului si spun ca ar trebui sa dispar. Probabil ca ar trebui sa disparem cu totii la un moment dat, pentru ca ulterior sa devenim vizibili, dar
    intr-o forma mai buna din punct de vedere evolutiv (ontologic). Digi si oricare alta sura media ar trebui sa dispara din cand in cand din subconstientul general si nu din grila de programe. Salariile merg, nu-i da nimeni afara.
    • Like 1
  • Ați fost foarte aspru cu Dl Șora. Aveți dreptate în analiza facută. Puteați să fiți însă mai îngătuitor cu dansul dacă țineați seama că a fost unul dintre cei mai importanți oamenii de cultură ai țării și că are o vârstă care nu -i mai permite o concentrare suficientă în exprimarea unor idei. Apropos, de exprimare dl Popescu, cuvântul ,,o dată" care apare de mai multe ori în intervenția dumneavoastră este numeral sau adverb?
    • Like 3
    • @ Ion Ionita
      Mi-as dori eu sa ma pot concentra la varsta mea cum o face dl Sora! Nu are absolut niciun simptom al senilitatii, dimpotriva! Are un spirit tanar si o spiritualitate de invidiat! Chiar de studiat ! Parerea mea, bineinteles.Dar are o mare dorinta si un mare of! Pe care nu le au multi dintre tinerii care au toata viata inainte.
      • Like 1
  • Grav comentariul dvs. dl CTP!!! Daca noi ne uitam in zilele mortii tarii noastre la o afacere de televiziune , digi24 ,si omoram un Mare Om de 102 ani, care sta in strada , in frig, pentru viitorul nostru si lupta cu toate fortele (mari) pentru principii, pentru moralitate, pentru NOI, inclusiv dvs. si copiii dvs. , atunci nu mai avem pentru ce ne uita la tv! Nu este cu nimic de ajutor - in afara orgoliului personal- aceasta defaimare a unui mare luptator , un icon , cum dvs. ati spus , in aceasta lupta acerba cu dictatura care ne paste si pe care dvs. o analizati filozofic, dar altii o ataca faptic, fizic si molipsitor la o varsta avansata ...Dvs. ati afirmat inca o data ,ca nu va duceti la a3 ,sau alte posturi sub nicio forma!Pentru ca nu va compromiteti. Atunci cum poate gira postul digi24 un om ca Iordache, care poate fi legitimat prin prezenta pe un post considerat corect, un om care vine de pe acele posturi pe care dvs. le blamati? Pacat! Gresiti inca o data! Nu sunteti detinatorul adevarului absolut! Greseala dvs. se naste din subiectivism. Lucru care nu i se poate reprosa dlui Sora! Mafiotii sunt uniti, nu au "principii" inalte, de aceea castiga si vor avea sanse mari si de data asta... " A te lupta cu tine insuti este lupta cea mai grea. A te invinge pe tine insuti este biruinta cea mai frumoasa." Leibnitz. Semnez eu - un mare fan al dvs.!
    P.s. 1. Financial times nu este o publicatie a romanilor! Nu are o obligatie morala fata de romani. Nu l-a rugat pe Tudorel sa scrie o scrisoare. A publicat ceea ce a primit.
    Ps.2. Digi24 este in grila tv a romanilor. Are o obligatie morala fata de ei. A invitat de bunavoie si nesilita de nimeni un personaj total negativ, intr-un moment foarte tulbure pentru Romania. Nu a parut echidistanta nici in acest caz, nici in ultima vreme. Ci foarte ingaduitoare cu puterea. ( as putea da nenumarate exemple din ultima vreme) Nu partizana, ci ingaduitoare.
    P.s.3 Sunt si alti colaboratori care au tras aceeasi concluzie despre acest post, exact acum, cand lumea este in fierbere.
    P.s4 Despre ce democratie vorbiti?
    P.s.5 Cum considerati ca acest post lupta impotriva raului suprem?
    P.s.6 Sau nu considerati democratic ca un post tv sa lupte?
    • Like 5
    • @ Danescu Cristina
      check icon
      O să reproduc aici, pt dvs, același răspuns pe care l-am scris pt dl Arthur Chivulescu care a pus aceeași întrebare (într-un alt articol):
      Dați-mi voie să vă demonstrez că n-ați înțeles nimic.
      Urmăriți Antena 3 sau RTV?
      Nu? Cred că la fel s-ar putea spune și despre mine!
      Adică, na, mai dau și eu cu telecomanda peste posturile alea ”cîh” (mai ales că vreau să înțeleg ce naiba găsește taică-miu așa fascinant la ele!). În plus, cred că am și niște înclinații sadice (de exemplu, cum să te abții să nu vezi cum se zvîrcolesc niște viermi în zilele în care Kovesi tocmai s-a calificat pentru următoarea ”etapă”? Sau cum să te abții să vezi cît de competentă este persoana de la machiaj în urma ultimului ”meci” al lui M. Badea?)
      Da' de ce n-o fac constant (căci, aiasta-i întrebarea!)?
      Păi, nu pot s-o fac pt că, de cîte ori încerc să mă uit, văd una din aceste trei situații teribil de plictisitoare:
      - au un invitat din sfera puterii iar prestația moderatorului e ceva... ceva ce mă face să urlu ”bă, ia-ți-l acasă sau măcar luați-vă o cameră!!”
      - au invitat un politician din opoziție. Ăla-i unul, iar ei sunt minim cinci. Și-l întrerup, și-l fac varză la îngrămădeală. Iar, dacă cumva ăla reușește să se apere decent sau chiar să treacă la atac, sau cînd chestii importante sunt pe cale de a fi zise (la nervi, mai scapă băieții și dintr-astea), hop, vine MODERATORUL și întrerupe toată ”desfășurarea acțiunii” că are EL ceva de zis (nu să întrebe, ci să zică!), de parcă telespectatorii nu știu deja tot ce are el de zis!
      - n-au niciun politician invitat, sunt aceeași 4-5 oameni prezenți mai mereu și care-și dau dreptate unii altora în cerc. Cazul ăsta e cel mai des întîlnit de mine. Neinteresant.
      Pe partea AILALTĂ, avem Realitatea TV, care face aproape la fel dar cu ”ăilalți” (momentan, ”ăîlalți” înseamnă orice non-PSD-ALDE), dar am identificat și niște mișcări tectonice pe acolo: începînd cu interzicerea (chestie f nasoală!) unor oameni și pînă la prezența, zilnică?, a lui Cosmin Gușă pe post.
      Dar, ca să zic așa, acest post încă-mi susură-n ureche ”ce mi-ar plăcea mie să aud”. Ăsta chiar e un clopețel de alarmă!
      Sigur că e foarte improbabil ca realitatea (simplă coincidență de cuvinte) să fie precum cea pe care o aud/văd eu la ei!
      Pentru că eu știu că există și alți oameni care gîndesc diferit. Și vreau să-i aud (fără moderator! - moderatorul ar trebui să intervină doar cînd vreun ”personaj” începe să se abată de la subiect, ori are un limbaj injurios) ca să pot să încerc să-i înțeleg.
      Și la Realitatea TV cel mai mult mă scoate din minți cînd MODERATORUL întrerupe că ar vrea să zică EL ceva (de parcă n-am ști toți ce vrea să zică). De ex, o tanti ”specială” de acolo, Denise Rifai: tipa asta e groaznic de nepotrivită pt emisiuni care se vor serioase, gîndul ei e mereu la can-can-uri (bine i-a zis-o Guran care, fiind invitat în emisiunea ei, a răspuns unei întrebări prostești referitoare la domnișoarele care lucrează pt nu-ș-care-parlamentar: ”Nu știu, doamnă, eu sunt om însurat!”)

      Ei bine, la Digi24, rar o să vezi așa ceva! Prelipceanu sau Pîndaru... nu-i așa că nu-i ușor să ți-i imaginezi întrerupînd sau ridicînd glasul la invitați?
      Desigur, există, așa cum și CTP a spus, o limită pe care un moderator trebuie s-o respecte (că orice politician vrea ”să-și depună ouăle” în fața camerei TV - genială expresie!). Important este, ca jurnalist, să ai pe cît posibil ACEEAȘI atitutine față de invitați, indiferent de partid.
      Eu, din cîte îmi dau seama, Digi24 emite constant invitații către politicieni din sfera puterii. Înțeleg însă că majoritatea sunt refuzate.
      Dacă, cumva, aș afla că Digi24 evită să invite în studiourile lor politicieni din arcul puterii, cred că aș renunța la ei (și m-aș rezuma la EuroNews și on-line). Și la ”Bună, România” de pe B1TV, căci băieții ăia sunt absolut demențiali! Grupul Divertis a produs umor de calitate pînă cînd li s-a cerut să fie hazlii săptămînal. Ăștia doi, Buzăianu și Zamfir, o fac cam zi de zi (e drept acuma că Divertis n-a avut o astfel de ”mană” garantată de un asemenea premier! Dar, orișicît!)
      Și, ca să-nchei totuși într-o notă serioasă:
      "Mă tem de omul unei singure cărți", spunea Thomas d’ Aquino.
      Ei bine, eu mă tem de omul unui singur post TV!
      • Like 3
    • @
      Eu ma tem de momentul in care ne decimam intre noi , in timp ce ei stau pe canapea si se uita! Lor, le va fi foarte usor sa termine lupta. In favoarea lor!
      • Like 1
    • @ Danescu Cristina
      Delia MC Delia MC check icon
      De acord.
      Nimeni nu deține adevărul absolut. De aceea n-are rost să divinizăm pe nimeni. Suntem cu toții oameni supuși greșelii.
      La fel, ar trebui să fim în stare să-i tragem de urechi pe unii care o iau binișor pe arătură, dar să fie cu argumente și cu scop.
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Eu cred ca mi-am exprimat toate argumentele si nu divinizez in general pe nimeni si nimic. Dar diferenta dintre cei 2 idoli ai mei ( care si-au castigat cred,pe drept, aceste statut ) este de clasa! Nu stiu la cine va referiti cand spuneti ca a luat-o pe aratura! Ma tem ca avem in vedere 2 persoane diferite...O exagerare a unui om la varsta senectutii- da , recunosc, o greseala - nu poate atrage de la un alt om ,care se prezinta ca un tip profund, echilibrat si pragmatic, o asemenea executie publica , a acestui "strabunic" (sic!) , mai ales fara sa respecte profunzimea adevarurilor. Toate! Si atat de dur , cui ii serveste? Care este scopul? Si ce argumente! CTP a ondulat cuvintele cat sa se inteleaga ca dl Sora a acuzat postul de partizanat politic cu psd! Eu nu am gasit nimic adevarat in sensul asta in spusele dlui Sora! In plus, paralela cu Financial Times mi se pare nedemna de CTP. Si neverosimila! Dar cu siguranta ar fi atacat-o ,daca venea din gura altui zicator de paralelisme , in cazul altui subiect. Sa analizam cui i-a servit toata aceasta morala "minutios" sustinuta la ora de varf, de catre un om cu maxima audienta? Cine se bucura de rastignirea "batranelului"? Da, suntem cu totii supusi greselii, insa gestionarea ei face diferenta dintre noi. In fata mea, CTP a picat acest examen important. Si nu e prima data.Bine, pana la urma, cine sunt eu?Nu, dle CTP? Traiasca tinerii de la Digi24!
      • Like 0
    • @ Danescu Cristina
      Delia MC Delia MC check icon
      Bărbații au un fel aparte de-a tranșa disputele, acum se bat, apoi se împacă. Dl Șora l-a iertat deja.
      Ați spus un lucru mare, să nu ne decimăm între noi. Subscriu 100% .
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Sunt convinsa ca este asa, dar comentariile lui CTP si-au facut deja consecintele! Marea majoritate a celor care urmaresc disputa aceasta sunt stapani pe gandirile si trairile lor, dar tocmai aceia pe care dorim sa-i atragem in barca noastra, cei care aveau dubii, acum si le-au dumirit! Si nu asa cum ne doream... Nu lovesti un luptator pentru cauza ta, in linia intai! Asa, ii faci jocul dusmanului! Pentru ca noi ne aflam in mijlocul celui mai aprig razboi din '89 incoace!
      • Like 1
    • @ Danescu Cristina
      GabiC check icon
      prea bun, comentariu! Prea de pus in rama!
      Sincer!
      Big like!
      (* desi pe CTP il simpatitez si eu- o merita cu varf si indesat)
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult