Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Cristian Tudor Popescu: „Este extrem de important că președintele Iohannis a fost felicitat pentru lupta anticorupţie”

Faptul că președintele Iohannis a fost felicitat pentru susținerea fermă pe care a arătat-o în lupta anticorupție în România este extrem de important în evoluția țării noastre, pentru că avem nevoie de sprijinul SUA pentru a lupta în interior împotriva știți dvs cui, a spus vineri seara la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Ce am văzut în seara asta sunt lucruri bune pentru România, ne găsim într-o situaţie asemănătoare cu cea din 2001, când SUA au început să aibă nevoie de România după atentatul de la World Trade Center şi atunci adversarul SUA era terorismul, acum pe lângă ISIS adversarul cel mai puternic pentru SUA este Rusia, presiunea ostilă agresivă pe care o exercită Rusia de câţiva ani din estul Europei şi în Orientul Mijlociu este cea care face interesantă România pentru SUA din nou după perioada de la începutul anilor 2000 care a dus la admiterea României în NATO”, a punctat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu spune că cel mai mare dușman al României în prezent este „haita de politiceni corupți”.

(Foto Facebook/Klaus Iohannis)

„Cel mai mare dușman al României în acest moment nu este ISIS, deși s-ar putea să avem în curând probleme cu teroriștii, având în vedere angajarea fermă a noastră alături de NATO și SUA în acest moment în lupta împotriva terorismului, exercițiile comune, scutul antirachetă. Nu este nici măcar Rusia atât de agresivă față de România prin declarațiile lui Vladimir Putin. Cel mai mare dușman al României îl reprezintă haita de politicieni corupți care doresc să facă în România din coruptie un mod de viață și care vor să transforme corupția într-un drept al omului în România. Toți avem dreptul să furăm, toți avem dreptul că fim corupți, dar numai unii dintre noi o să reușească să se îmbogățească precum în basme”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

(Foto Facebook/Klaus Iohannis)

„Împotriva acestei haite, în interior, în România, există o opoziție formată în primul rând din cetățenii care pot ieși în stradă, așa cum au dovedit-o, și dintr-o mică parte a presei. Faptul că atât de ferm a fost formulată aici necesitatea luptei anticoruptie, faptul că președintele Iohannis a fost felicitat și prețuit pentru susținerea fermă pe care a arătat-o în lupta anticorupție în România este extrem de important pentru evoluția țării noastre. Avem nevoie de sprijinul SUA pentru a lupta în interior împotriva știți dvs cui”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gy check icon
    Da, e bine ca suntem sprijiniti in lupta anticoruptie, pentru ca noi suntem in faza in care vrem sa punem un prag, ca sa stim cat putem fura odata, fara sa facem puscarie. Daca te prinde ii dai inapoi, daca nu ai scapat. De o jumatate de an ne ocupam doar de hoti, ca sa-i protejam. In tandem avem perdeaua de fum numita salarii. Furtul v-a avea structura unei poezii, adica se v-a fura in strofe.
    • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult