Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Cristian Tudor Popescu: „Este extrem de important că președintele Iohannis a fost felicitat pentru lupta anticorupţie”

Faptul că președintele Iohannis a fost felicitat pentru susținerea fermă pe care a arătat-o în lupta anticorupție în România este extrem de important în evoluția țării noastre, pentru că avem nevoie de sprijinul SUA pentru a lupta în interior împotriva știți dvs cui, a spus vineri seara la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Ce am văzut în seara asta sunt lucruri bune pentru România, ne găsim într-o situaţie asemănătoare cu cea din 2001, când SUA au început să aibă nevoie de România după atentatul de la World Trade Center şi atunci adversarul SUA era terorismul, acum pe lângă ISIS adversarul cel mai puternic pentru SUA este Rusia, presiunea ostilă agresivă pe care o exercită Rusia de câţiva ani din estul Europei şi în Orientul Mijlociu este cea care face interesantă România pentru SUA din nou după perioada de la începutul anilor 2000 care a dus la admiterea României în NATO”, a punctat jurnalistul.

Cristian Tudor Popescu spune că cel mai mare dușman al României în prezent este „haita de politiceni corupți”.

(Foto Facebook/Klaus Iohannis)

„Cel mai mare dușman al României în acest moment nu este ISIS, deși s-ar putea să avem în curând probleme cu teroriștii, având în vedere angajarea fermă a noastră alături de NATO și SUA în acest moment în lupta împotriva terorismului, exercițiile comune, scutul antirachetă. Nu este nici măcar Rusia atât de agresivă față de România prin declarațiile lui Vladimir Putin. Cel mai mare dușman al României îl reprezintă haita de politicieni corupți care doresc să facă în România din coruptie un mod de viață și care vor să transforme corupția într-un drept al omului în România. Toți avem dreptul să furăm, toți avem dreptul că fim corupți, dar numai unii dintre noi o să reușească să se îmbogățească precum în basme”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

(Foto Facebook/Klaus Iohannis)

„Împotriva acestei haite, în interior, în România, există o opoziție formată în primul rând din cetățenii care pot ieși în stradă, așa cum au dovedit-o, și dintr-o mică parte a presei. Faptul că atât de ferm a fost formulată aici necesitatea luptei anticoruptie, faptul că președintele Iohannis a fost felicitat și prețuit pentru susținerea fermă pe care a arătat-o în lupta anticorupție în România este extrem de important pentru evoluția țării noastre. Avem nevoie de sprijinul SUA pentru a lupta în interior împotriva știți dvs cui”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gy check icon
    Da, e bine ca suntem sprijiniti in lupta anticoruptie, pentru ca noi suntem in faza in care vrem sa punem un prag, ca sa stim cat putem fura odata, fara sa facem puscarie. Daca te prinde ii dai inapoi, daca nu ai scapat. De o jumatate de an ne ocupam doar de hoti, ca sa-i protejam. In tandem avem perdeaua de fum numita salarii. Furtul v-a avea structura unei poezii, adica se v-a fura in strofe.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult