Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Un președinte bun pentru România

Klaus Iohannis - Donald Trump (Biroul Oval)

Foto: Facebook Klaus Iohannis

Vineri seara România a jucat cel mai important moment de politică „mare” din ultimii ani. Câteva observații după conferința Trump - Iohannis:

1. Donald Trump se dovedește a fi un președinte bun pentru România. Putea să pună pe hartă Ungaria, Cehia sau Polonia. A ales România. Iar mesajele transmise au fost clare și corecte.

2. România și Klaus Iohannis nu puteau spera la o reclamă mai mare. Conferința a avut un impact uriaș, întreaga presă americană așteptându-l pe Donald Trump să dea niște explicații legate de scandalul momentului - afirmațiile fostului director FBI James Comey în fața comisiei din Senat. Întreaga zi, edițiile online ale marilor ziare, începând cu New York Times și Washington Post, au făcut teasing pentru această conferință comună Trump-Klaus Iohannis, care avea să fie transmisă apoi de televiziunile americane. Printr-un noroc, România s-a aflat acolo unde a fost breaking news-ul lumii.

3. Cu toate astea, pentru Donald Trump nu a fost nici o conferință de complezență, nici un pretext pentru a răspunde acuzațiilor lui Comey. Dimpotrivă, mesajele sale pentru România, pentru NATO și pentru Europa au fost extrem de tranșante și de lipsite de echivoc. Desigur, a răspuns și la întrebările ziariștilor americani legate de cazul Comey, reluând ce a spus pe Twitter de dimineață: că acesta ar fi comis sperjur în fața Comisiei, că nu i-a cerut niciodată să oprească o investigație și nici că i-ar fi cerut loialitatea. În schimb, a părut că lui Donald Trump i-a picat la fix întâlnirea cu președintele României pentru a se poziționa în legătură cu 2 subiecte foarte importante pentru agenda sa:

- lupta împoriva terorismului - a) a declarat Qatarul drept finanțator al terorismului b) a cerut statelor NATO să-și respecte angajamentul de a aloca 2 la sută din PIB cheltuielilor militare, dând ca exemplu pozitiv România, care a luat deja această decizie. Aici Klaus Iohannis a jucat foarte bine avantajul României și a punctat la o întrebare referitoare la amenințările lui Donald Trump adresate țărilor care nu-și respectă acest angajament, subliniind că lui i-a „plăcut” discursul președintelui american. Urmează discuții detaliate despre achizițiile militare, unde firmele americane vor dori probabil să ia partea leului. La fel o vor face și firmele europene. România nu trebuie doar să medieze între interesele americane și cele europene, dar să și propună ca o parte din ce se va achiziționa să fie produs aici, în țară.

- Rusia. Scandalul Comey e continuarea scandalului Flynn. Michael Flynn, ex-consilier pe probleme de securitate națională, e motivul pentru care Donald Trump a fost acuzat de „colaborare” cu Rusia în timpul alegerilor (Ca o paranteză, Flynn, mare broker al puterii din DC, era și omul de legătură sau pila lui Liviu Dragnea la Washington, cel care l-a băgat pe liderul social-democrat în poza de la începutul anului cu Donald Trump). Prin urmare, problemele lui Trump pornesc de la „prietenia cu Rusia”, or o poză cu președintele celei mai proamericane țări europene i-a venit mănușă președintelui Trump. România, prin președintele ei, a ales corect: alianța cu Statele Unite este singura noastră opțiune de securitate. România este buldogul SUA în Estul Europei, sula americană din coasta Rusiei, avanpostul militar al Statelor Unite și al NATO la granițele UE. Sau cel puțin aceasta e imaginea creată. S-a folosit Trump de această imagine ca să se distanțeze de Rusia? Tot ce-i posibil la un președinte pragmatic, speculativ, care profită de orice oportunitate i se oferă.

4. Mesajul lui Donald Trump referitor la lupta anticorupție de la București nu putea fi mai clar de atât. Cei care-și frecau mâinile că pot tranzacționa lupta anticorupție cu „pragmaticul” președinte american suferă o cruntă dezamăgire. Toți cei care au bătut în aceste luni Washingtonul să explice că sunt victime politice ale Binomului au primit un cataroi în plină figură. Adăugați distincția pe care influentul American Jewish Comitte i-a acordat-o lui Klaus Iohannis pentru că la protestele din iarnă „s-a poziționat de partea bună a istoriei”. Puneți asta în paralel cu „grupul de pe WhatsApp” al PSD, unde Liviu Dragnea, Gabriela Firea, Codrin Ștefănescu, Ana Birchall, Ecaterina Andronescu și mulți alții puneau la cale contramanifestații „pentru apărarea României”. În această logică, de care parte a istoriei credeți că s-a poziționat „familia lui Daddy”?

5. O remarcă pentru ziarista TVR Ramona Avramescu. Ea a scos știrea zilei în întreaga presă internațională. La întrebarea ei, Donald Trump a fost nevoit să spună ceea ce omisese din discurs la ultima reuniune NATO, și anume că SUA vor respecta articolul 5 al Tratatului. Știrea s-a propagat rapid în toată lumea.

Cu multă pregătire în spate și cu puțin noroc, vizita președintelui Klaus Iohannis în Statele Unite crește în câteva zile cota României pe plan internațional și în special în Europa, unde discuțiile despre Uniunea cu mai multe viteze sau despre centru și periferie lăsau țara noastră undeva la margine. De una singură, România nu prea are argumente de negociere. Ca „cel mai important aliat al SUA în Europa de Est”, România poate juca o carte mare de politică externă. Urmează vizita președintelui Iohannis în Germania.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • E asa de bun presedintele ca nici macar nu i_a mentionat lui Trump singurul subiect care ne priveste in mod direct, eliminarea vizelor! Sigur ca Rusia, geostrategie, armata, NATO, dar la noi se gandeste cineva? Suntem singurii din UE care avem nevoie de vize pentru SUA si presedintele nostru nici macar nu pomeneste subiectul in vizita asta 'istorica' (de ce?) in America!!
    • Like 2
    • @ Cosmin Tudor
      A spus ca a "mentionat" problema vizelor. Sa nu uitam ca Trump este un presedinte care promoveaza o politica oarecum "izolationista" fiind dispus la multe concesii pentru a creste dificultatea strainilor de a intra un SUA. Pe de alta parte nici tu nu cred ca iti doresti ca Romania sa fie o punte de intrare in SUA, complet libera in acest moment. Nu stiu la care "noi" te gandesti ca nu este atat de dificil sa obtii viza actualmente. Daca liberalizarea petii de munca si posibilitatea de a lucra in SUA este problema, ei atunci stai linistit: si daca se va gasi o modalitate mai rapida de a scoate vizele, toate celelalte facilitati nu vor fi automat garantate ;)
      • Like 1
  • Paul check icon
    România s-a poziționat clar ca un aliat al SUA in zona. Ținând cont de diferențele tot mai mari între UE și SUA, este interesant cum vom reuși sa împăcăm și capra și varza. Militar depindem de SUA, economic de UE. Dacă România ar fi fost un stat puternic in sensul unui aparat de stat performant și al unei clase politice dedicate intereselor țării, alegerea (dacă am fi fost puși in situația de a o face) ar fi fost clară: UE și economia. O economie puternica atrage după sine o armata puternică unde toate categoriile importante de arme sunt produse local. Așa cum este România acum însă, cu daddy dragnea, tzatza fii-rea, spionul bolșevic tariceanu, basitul, cu fra'su ăla șmecher care e prieten cu tziganiisi restul găștii... singura soluție viabila este: SUA și puterea ei militară. Intr-o lume ideală le-am avea pe amândouă. In aceste condiții este de salutat insistenta SUA ca fiecare sa se apere după posibilități singur și (in consecință?) poziționarea clară cis a vis de lupta anti-corupție care - dacă o câștigam - ne va permite sa construim o economie care sa ne permită sa ne apărăm atât cât putem singuri. Deci, pe termen mediu și lung toți aliații noștri trag de noi sa întărim statul și sa scăpăm de corupție, ca sa lăsam economia sa producă bunăstarea caracteristica spațiului cultural și geo-politic căruia totuși ii aparținem. Chestia asta îmi da speranța.
    • Like 1
  • Cri check icon
    Dl. Johannis nu are vreun merit special pentru adancirea relatiilor Romaniei cu SUA, el doar s-a aflat la locul si momentul potrivit.
    Desigur ca atitudinea civilizata, corecta vorbire a limbii engleze si afirmarea unor idealuri pe care SUA le sprijina inca de la infiintarea acestei mari tari, au contribuit din plin la buna impresie lasata de presedintele roman la casa Alba.
    Cu o Rusie tot mai agresiva, cu o Turcie din ce in ce mai islamizata si avand relatii tot mai stranse cu Rusia, tara noastra si Polonia au devenit principalii piloni de rezistenta ai flancului de sud-estic al NATO.
    Devine din ce in ce mai probabil ca Donald Trump sa fie exact presedintele american de care Romania avea nevoie in aceste momente tulburi.
    Nu ramane decat ca politicienii si diplomatia romaneasca sa speculeze inteligent, in favoarea Romaniei, noile oportunitati oferite noua de SUA.
    • Like 0
  • Titlul articolului poate fi citit în două feluri; mișto, mai ales că e la fel de adevărat în ambele sensuri. Dar cel mai tare m-am distrat la comentarii, cu ajutorul comentatorulului DeeDee, pe care nu mă sfiesc să-l recomand tuturor; vă veți delecta cu un troll destul de comic în idei, însă a cărui principală calitate e perseverența: n-ar renunța în ruptul capului la prostiile pe care le susține. Mai rar o asemenea dârzenie la un troll. Urmăriți-l.
    • Like 2
    • @ Andrei Olaru
      Dee Dee check icon
      Troll-ul a folosit citate, informații reale și a făcut câteva referiri la mafia și la propaganda securistă. N-aveam cum să nu vă supăr pe toți. :)
      Dacă va câștiga Schultz alegerile din Germania, Iohannis și colegii lui securiști care au impus bugetul au dat bară. Cu capul cum ar veni.
      • Like 0
    • @ Andrei Olaru
      Paul check icon
      Cu troli sau cu prostiti nu are rost sa te pui, cu excepția cazului in care vrei sa refulezi niște agresivitate.
      • Like 0
    • @ Andrei Olaru
      bluenavy check icon
      Ei bine, fiecare om are limitele sale. Nu stim ce fel de viata are si ce l-a marcat. Nu ai cum sa te astepti de la cineva care constant ofera un discurs dispretuitor cu atacuri la persoana si insinuari de tip paranoid sa aiba abilitatile necesare pentru a oferi o judecata de valoare valabila asupra unui subiect sau unui interlocutor. Ce nu cunoastem - nu judecam. Insa putem avea o conversatie civilizata cu omul, se pot exprima argumente pe subiectele de interes comun si partea cea mai frumoasa a unui set de comentarii este ca nu conteaza daca are cineva sau altcineva ultimul cuvant, daca e cineva mai tare in clanta sau mai important, mai destept sau mai opac, cat faptul ca ramane argumentatie in urma sa si o incercare reala de dialog.
      • Like 3
    • @ Paul
      Nici prin cap nu-mi trece să mă pun cu trollii, doar îl recomandam pe ăsta de-aici pentru că e funny în perseverență, nu vrea să renunțe neam.
      • Like 1
    • @ bluenavy
      Absolut de acord, doar că ăsta de-aici e doar un troll amuzant, bun doar pentru distracție. Ideile lui îs prea anapoda, n-ai ce conversație să porți.
      • Like 1
  • De data asta interesele erau complimentare.
    Administratia Trump avea nevoie de un partener cu care nu are interese contrare.Un partner care a indeplinit conditiile puse de Trump pentru finantarea NATO.Unul care prin prezenta lui intareste imaginea de presedinte al lui Trump.Invitatia nu a fost"cucerita" ci -asa se pare -ca intr-adevar vine din initiativa americana.Ce ar fi dat Vic tor Orban pentru asa o intalnire cu Biroul Oval ,Rosen Garden,conferinta de presa..
    Iohannis s-a impus ca un presedinte de aceeas valoare,cu engleza de la bine spre foarte bine,cu eleganta naturala fara emotii sau ambitii de supra prezentare.Ceace a spus era distins,cu vocabularul obisnuit in diplomatie.S-a distins si printr-o independenta de textul lui Trump prin sublinierea repetata rolului Europei Unite.
    Presedintele Romaniei revine mult intarit ,"meteorologii" politici simt sprijinul hotarat a marei aliate pentru persoana Iohannis ,pentru lupta impotriva coruptiei a la Iohannis.Un timp faptul ca nu are copii ca Doamna Firea nu o sa joace prea mare rol in acceptarea lui ...
    • Like 2
    • @ Hermann Farkas
      Dee Dee check icon
      Iohannis și-a jucat rolul vieții. Pe lista lui Trump scria "next appointment". Întrebarea monumentalei jurnaliste digi și interpelarea mlăștinoasă a lui pantazi de la hotnews nu fac decât să arate adevărata măsură a ceea ce s-a dorit de la opereta de 3 parale și 2% din PIB.
      • Like 1
    • @ Hermann Farkas
      Eu cred ca doar s-a concretizat in America,initiativa a pornit din tara .Timpul poate imi va da dreptate!
      • Like 0
  • E interesant cum noi am avut noroc tot cu președinți de ăștia, gen Hopa-Mitică. Nixon i-a dat un gir imens lui Ceaușescu, și România comunistă și-a trăit până în 1980 cea mai de succes perioadă, George W. Bush Jr, alt presedinte care veșnic nu părea sa priceapă ce se întâmplă, ne-a băgat în NATO, iar acum, poate cel mai contestat președinte american din toate timpurile ne întinde o mână serioasă. Sigur, fiecare la rândul său avea interesele proprii de moment, dar uite că noua ne-au fost de folos.
    • Like 2
  • Trexer check icon
    Să înțeleg că și Constantinescu a fost președinte bun? Ce înseamnă ”președinte bun”, în concepția jurnalistică românească? Faptul că a băgat capul în poza cu 'băeții' mai mari? Atât?

    Doamne ferește-ne, dacă asta e îndeajuns să fii ”președinge bun”...
    • Like 0
    • @ Trexer
      bluenavy check icon
      Ati citit gresit. Autorul spune despre Trump ca e "bun pentru Romania", referindu-se la castigul nostru de imagine din urma acestei intrevederi la nivel inalt.
      Vedeti paragraful de la cifra 1.
      • Like 1
    • @ bluenavy
      Dee Dee check icon
      E propagandă: "Cu multă pregătire în spate și cu puțin noroc, vizita președintelui Klaus Iohannis în Statele Unite crește în câteva zile cota României pe plan internațional"
      Mai adaugi criticele aduse lui daddy și s-a cam terminat manipularea.
      • Like 0
    • @ Dee Dee
      bluenavy check icon
      Trebuie sa recunoastem ca faza cu "daddy" a fost amuzanta, si i-a facut mai mult (inocent) imaginii lui Dragnea decat toata presa de inainte. Cu tot cu critici.
      • Like 0
    • @ bluenavy
      Dee Dee check icon
      Recunosc, Firea, Dragnea și Grindeanu apar și în articolele culinare ale propagandei. Este amuzant, dar voi nu vă prindeți.
      • Like 1
    • @ Dee Dee
      bluenavy check icon
      Ciorba de Firea, placinta cu Dragnea si souffle a la grimasse de Grindeanu.
      Ha ha, tare! Aveti un Like!
      • Like 0
    • @ bluenavy
      Dee Dee check icon
      Cremwurstii cu fasole merg cu Pantazi la Casa Albă.
      • Like 0
    • @ Dee Dee
      bluenavy check icon
      Ha ha ha!! Buna si asta!
      • Like 0
  • Faptul ca dupa vizite la sauditi, la Bibi, la Vatican si la UE, omul asta a considerat ca din toata Europa de est e prioritar sa intalneasca presedintele Romaniei (care inchide flancul drept), ar trebui sa ne ingrijoreze in aceeasi masura in care ne bucura prestanta si cunostiintele lingvistice al presedintelui.
    • Like 1
    • @ Monica Tomescu
      PERFECT DE ACORD,insa macar asa ii mai,,potolim pe,, iubitorii,, nostri vecini si nu numai!
      • Like 0
  • A fost un moment, la începutul discursului lui Iohannis, când Trump a încercat să vorbească peste el. Iohannis și-a continuat neclintit discursul, iar Trump nu a mai încercat să îl întrerupă.
    • Like 2
  • bluenavy check icon
    De apreciat prestanta presedintelui Iohannis: discurs coerent, in limba engleza, raspuns corect la intrebarea despre amenintarile Rusiei, atitudine nici servila nici agresiva nici excesiva, ci echilibrata si demna, asa cum sta bine unei natii care se respecta. Puncte-obiectiv atinse, imagine imbunatatita. Profesionalism.
    • Like 4
    • @ bluenavy
      Dee Dee check icon
      2% din PIB alocat de România intereselor militare ale SUA. Profesionalism.
      • Like 1
    • @ Dee Dee
      bluenavy check icon
      Poate ne luminati cum sunt exact alocati acesti 2%, si cum noi nu avem de castigat dintr-o alianta care se angajeaza sa intervina in caz de conflict de partea noastra, deci nu trebuie sa investim. Sau poate ne luminati cum de fapt americanii ne sunt NOUA datori cu vreo ceva si noi inca, in ignoranta noastra, nu stim.
      • Like 2
    • @ bluenavy
      Dee Dee check icon
      PIB-ul României e mic, irelevant.
      2% este un exemplu important pentru celelalte state membre NATO. Trump a promis în campanie că SUA nu mai alocă buget pentru poliție planetară. Ei doar tipăresc dolari din aer pentru că pot și vor. N-au nicio datorie.
      În caz de conflict ai exemplul Poloniei. Franța și Anglia au fost sufletește alături de poporul polonez. Dar și asta e o gogoriță, nici rușii, nici americanii nu-și permit conflicte pentru că se consumă planetele.
      În istorie am mai fost aliații cu resurse ai unui alt cel mai puternic stat din lume. :D
      • Like 1
    • @ Dee Dee
      bluenavy check icon
      PIB-ul Romaniei e mic, dar nu irelevant. Si taxele si impozitele "la stat" provenite dintr-un salariu mic pe economie sunt mici, dar nu irelevante. In cazul nostru faptul ca ne-am indeplinit lucrul la care ne-am angajat cand altii nu au reusit ne da o anumita calitate importanta strategic. O orientare ferma. Asta ne permite la randul nostru sa cerem lucruri. Pentru o tara mica si slaba ca a noastra, sa ajunga intr-o pozitie in care sa poata cere ceva de la niste puteri mondiale, e o reusita. Mai mult, e o reusita si in UE, daca urmeaza succes cu Merkel-Macron. Cat despre cat de mult nu-si permit rusii si americanii conflicte, va amintesc ca suntem deja intr-o noua forma de razboi rece. Plus diverse puncte nevralgice in plin conflict la nivel mondial in care aceste mari puteri se tin in sah una pe alta. Cea mai buna speranta pe care o avem in timpul vietilor noastre este sa ramana o stare de "sah" - cu toate ca incercarile rusesti de infiltrare si dezbinare ale oponentilor sunt deja cam multe si cam peste tot, ceea ce denota ca-si permit conflicte.
      • Like 2
    • @ bluenavy
      Dee Dee check icon
      Poporul român a făcut foamea în anii '80 pentru ca reprezentatul să-și plătească datoriile. Le-a plătit tot cu fermitate. Nu el a făcut foamea, nici sistemul lui securist.
      Nu ne permitem să cerem nimic, dovadă că nici n-am cerut nimic. Securiștii din fruntea statului oferă singuri.

      Îți reamintesc că Trump are economia națională în prim plan, conflictele sunt doar ale propagandei. Tot aia care turuie pe tema infilitrărilor și dezbinărilor. Oligarhiile securiste au propriile probleme. De asta un director de serviciu secret a zburdat recent.
      • Like 0
    • @ Dee Dee
      bluenavy check icon
      De acord. Poporul a facut foamea singur. Si o va face si in continuare daca nu va sti sa-si aleaga guvernantii (care, ca sa vezi, nu fac foamea in nici o epoca).
      Trump are interesul "great-Americii" in prim plan, asta presupune nu doar economie, cat si geopolitica. Ca la Putin, ca la Erdogan, ca la Merkel, ca la Macron si ca la multi altii, incluzand la Romania.
      • Like 2
    • @ bluenavy
      Dee Dee check icon
      Cu 2% de la România nu ajunge great prea repede. Nu spune decât că s-a scumpit abonamentul, în cel mai pragmatic și nesecurist mod cu putință. Dar cu ajutorul oligarhiei securiste din România a reușit să dea acest exemplu, atât de repede. :D
      • Like 0
    • @ Dee Dee
      bluenavy check icon
      Total de acord. I-ar mai trebui multi de 2% sa "faca NATO great again". De aceea a si cerut tuturor sa se tina de cuvantul dat. Pentru ca "abonamentul" era tot atat si inainte, numai ca unii mergeau "cu nasul".
      • Like 1
    • @ Dee Dee
      nici macar nu au nevoie sa-i tipareasca, fiindca sunt bani scriptici :-) e suficient sa scrie cate un 1 cu cate 0 in spate au nevoie
      • Like 0
    • @ bluenavy
      Dee Dee check icon
      Unii s-au prins că pot merge cu nașul, dar se îndepărtează de casă. Dacă vrei să iei decizii pe banii altora, atunci PIB-ul alocat de către alții e posibil să scadă. Nu-s toți pe planeta asta ca românii.
      • Like 0
    • @ Dee Dee
      bluenavy check icon
      E posibil daca acceptam ideea ca un nene poate hotara in locul partenerilor si nu impreuna cu ei. Dar e deasemenea posibil ca partenerii care isi indeplinesc promisiunile sa aiba astfel o voce legitima la masa sfatului, asigurata tocmai de acest comportament. Pana ieri directia aceasta nu era atat de "posibila". Acum este calea deschisa. Si asta e un castig.
      • Like 2
    • @ bluenavy
      Dee Dee check icon
      E mai potrivit pentru clanul soprano decât pentru politica externă, La noi merge.
      • Like 0
    • @ Dee Dee
      Fals, SUA au datorii foarte mari. Majoritatea lor sunt cumparate/detinute la acest moment de catre the Peoples Republic of China. Got it?
      • Like 2
    • @ Anca Paduraru
      Dee Dee check icon
      China a acumulat dolari tipăriți de SUA. Got it? Dacă mai vrea, guess what, mai tipăresc! :D
      • Like 2
    • @ Dee Dee
      Sunteti profund. Tocmai de aceea, imposibil de urmarit. Vale!
      • Like 3
    • @ Anca Paduraru
      Dee Dee check icon
      Vrei să spui că americanii nu mai tipăresc dolari pentru chinezi? Ei tipăresc pentru toată planeta. În 2008 ne-am dus toți la fund pentru că tipăreau prea lent.
      Încetează să mai fii superficială și te prinzi.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult