Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cristian Tudor Popescu: „Împotriva domnului Liviu Dragnea se dezvoltă un sentiment de ură, iar mulți dintre cei care-l urăsc se uită să vadă semnele bolii...”

Liviu Dragnea "Tot inainte"

Foto: Inquam Photos

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că nu va participa în acest an la parada de 1 Decembrie, întrucât medicul i-ar fi recomandat să nu stea în frig.

„Asta cu statul în frig poate să aibă mai multe cauze, între care cea cardiovasculară. Sigur, poate să fie vorba și de reumatism, pe la „genunche”. Poate să aibă o problemă cardiovasculară, acolo se recomandă să nu stai în frig. Frig, umezeală, ceață...

Domnul Dragnea a realizat o performanță unică după 1989, pe care numai Ceaușescu a mai reușit-o. Domnul Dragnea nu este doar detestat, domnul Dragnea este urât. Împotriva lui se dezvoltă un sentiment de ură, iar mulți dintre cei care-l urăsc se uită să vadă semnele bolii... Dacă nu cumva se va îmbolnăvi suficient de grav astfel încât să nu mai poată să activeze politic, sau și mai rău.

Același lucru se întâmpla cu Nicolae Ceaușescu în anii 80. Ne întoarcem cu arme și bagaje în anii '80”, a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Mulți îi vânau fiecare pată, culoarea feței. „Ai văzut bă, parcă era cam vânăt...”. Era o speranță, poate că totuși... Era un banc celebru atunci: la Radio Erevan se întreabă: „E adevărat că se moare de cancer de prostată?” „Da”, îi răspunde Radio Erevan, „dar n-are”...”, a continuat el.

Jurnalistul este de părere că prin ordonanța aministiei și grațierii, Dragnea speră să fie iubit de popor. „Domnul Dragnea, îi doresc încă 100 de ani de viață, multă sănătate, a reușit această performanță. Cum? El știe. Și probabil că speră, cu această ordonanță de amnistie și grațiere, să fie iubit și el de popor. Își dă seama că nu e. El nu a apărut, în afară de mitingul acela la care nu se putea face nimic decât de persoane dinainte stabilite și controlate, nu a apărut niciodată într-un cadru liber, într-o baie de mulțime, fără control. Niciodată. De ce? Pentru că poate știe ce se poate întâmpla. Poate să fie huiduit.

Și atunci, ordonanța asta de amnistie și grațiere este o ordonanță a iubirii. După ea, domnul Dragnea speră să fie și el iubit. Iar noi, nu știu unde „dracu” ne ducem, citându-l tot pe domnul Dragnea, în clipa în care va fi adoptată o astfel de ordonanță. Nu știu cum mai poate fi România președinte al Consiliului UE în momentul în care adoptă așa ceva. Este un flit în ochi dat Comisiei Europene, Uniunii Europene... După toate observațiile, MCV-ul și altele, care nu au fost puse în operă, și dacă mai facem și asta, nu știu ce mai urmează ca reacție”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Comportamentul lor din aceste zile pline de aniversări, nu a făcut decât să confirme că sunt mai mult decât conștienți că nu mai au nici un fel de „priză” la poporul român. Zambilica din Videle în prima fază a declarat săptămâna trecută că nu va lipsi de la parada de la București dar, dar s-a dus la Focșani să se ascundă după stârvul ăla de Oprișan. Dragnea, dintr-o dată s-a îmbolnăvit și doctorul lui (nu contează ce fel de doctor) l-a sfătuit să nu se aventureze în...frigul ce î-l va înconjura atât la propriu cât și la figurat, dar...surpriză. El nu putea să scape ocazia să-și pună flaușatele (izmenele) și să participe la Parada Militară. Că doar vorba aia de aceea s-au inventat flaușatele, să protejeze de frig.
    • Like 0
  • Gabriei check icon
    Mi-e teama de ziua când nu va mai fi Dragnea, cauza tuturor relelor de pe planeta. Pe cine o sa mai dam vina ca pădurile se taie in continuare, ca autostrăzile tot in ritm de 10 metri pe an se construiesc, ca licitațiile publice sunt la fel de măsluite, ca spitalele cu doctori bine plătiți sunt la fel de nesănătoase, ca profesorii bat copii și invers, ca slujbele și sinecurile la
    stat se dau in continuare pe pile și pe cumetrii politice, ca funcționarii publici sunt la fel de rai, nesimțiți și șpăgari, ca parcurile sunt la fel de pline de coji de semințe, iar concetățenii nostrii nabatuti acoperă frumusețile patriei cu pet-uri și pungi de plastic. Si mai ales pe cine o sa mai dam vina ca in continuare o sa avem o productivitatea muncii de 6 ori mai mica decât media UE daca nu va mai fi Dragnea?
    La mulți ani România!
    • Like 0
  • Cristi check icon
    Ar trebui sa-si faca analizele. Poate are gripa porcina africana.
    • Like 0
  • Cosmin check icon
    Și tot de pe vremea lui Ceaușescu, din când în când încercau să bruieze mesajele de libertate ale Europei Libere și Vocea Americii. Acum l-au trimis pe Arleqin.
    • Like 0
  • Problema este ca Dragnea a inmagazinat toata ura romanilor fata de ce nu merge in tara la fel ca si Ceausescu.In momentul in care Dragnea va disparea PSD va iesi curat ca lacrima si va produce un alt specimen asemanator.Vorba lui Iliescu " Ceausescu a intinat nobilele idealuri ale comunismului".
    • Like 2
    • @ Muntean Aurelian
      dalex check icon
      Romanii au scos din istorie PNT-ul ca sa poata serba cu PSD-ul 100 de ani de la Unirea facuta de Maniu ( presedintele PNT omorat in inchisoare de inaintasii lui Iliescu si Dragnea ).
      Este o problema psihiatrica la nivel de popor.
      Trebuie tratament de urgenta.
      Poate ceva gaze si tunuri cu apa indreptate spre "iubitii conducatori" ?
      • Like 1
  • satanae check icon
    Nu stiu de ce poate cineva crede ca pe stapinul nostru de acum chiar il intereseaza iubirea poporului. Ceasca cauta asa ceva, dar jupinul asta nu. De-aia nu mai poate el de huiduielile si ura sclavilor. Nu vine la marea sarbatorire din sila, nu de altceva. Cel mai probabil, ar vrea, daca n-o fi facut-o deja, sa plece intr-o vacanta in Brazilia sau in Madagascar, la prietenul Mazare. Daca sta in iarna asta printre prostii de aici, o face pentru ca vrea sa-si rezolve, in sfirsit, problema personala, dupa care ne va lasa sa-l urim la nemurire si sa urlam pina ne-or crapa bojocii. Sa urlam de foame, cel mai probabil, pentru ca atunci cind se va retrage el, in sfirsit, in conditiile stabilite de el, praful si pulberea vor ramine in urma lui. Iar el se va pleca in tarile calde, trintind usa in urma lui, ridicind din umeri si spunind: "Ce se mai agita prostii astia degeaba".
    Toate astea pentru ca Dragnea nu este Ceasca, nu este un activist de partid sentimental, precum Victoras si multi altii, ci un stapin crescut in pintecele tranzitiei romanesti de dupa 1989, cel mai bun si mai reprezentativ produs a tot ceea ce am facut noi, in astia 30 de ani, ce-au trecut de atunci. Asa arata si simte omul nou, stapinul nou, mai bine zis, creat de natia noastra in anii astia de libertate.
    Sa nu uit: la multi ani, Romanica! Ai facut-o lata inca o data, ca de atitea alte ori, in suta asta de ani. Felicitari! Simte-te mindra de tine, natie ilustra, rezultanta "contopirii dintre daci si romani", dupa cum ne invata tovarasa Vasilica, imbatoseaza-te, sarbatoreste-te si pregateste-te sa dai vina pe oricine altcineva, decit pe tine, pentru porcaria pe care ai facut-o, in deplina libertate, in ultimele 3 decenii de existenta mizera.
    • Like 1
  • Alien check icon
    Banc comunist. Intrebare la radio Erevan:
    - E adevarat ca de cancer la gat se moare?
    - Da. Da' n-are....
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult