Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Cristian Tudor Popescu: „Împotriva domnului Liviu Dragnea se dezvoltă un sentiment de ură, iar mulți dintre cei care-l urăsc se uită să vadă semnele bolii...”

Liviu Dragnea "Tot inainte"

Foto: Inquam Photos

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că nu va participa în acest an la parada de 1 Decembrie, întrucât medicul i-ar fi recomandat să nu stea în frig.

„Asta cu statul în frig poate să aibă mai multe cauze, între care cea cardiovasculară. Sigur, poate să fie vorba și de reumatism, pe la „genunche”. Poate să aibă o problemă cardiovasculară, acolo se recomandă să nu stai în frig. Frig, umezeală, ceață...

Domnul Dragnea a realizat o performanță unică după 1989, pe care numai Ceaușescu a mai reușit-o. Domnul Dragnea nu este doar detestat, domnul Dragnea este urât. Împotriva lui se dezvoltă un sentiment de ură, iar mulți dintre cei care-l urăsc se uită să vadă semnele bolii... Dacă nu cumva se va îmbolnăvi suficient de grav astfel încât să nu mai poată să activeze politic, sau și mai rău.

Același lucru se întâmpla cu Nicolae Ceaușescu în anii 80. Ne întoarcem cu arme și bagaje în anii '80”, a comentat jurnalistul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Mulți îi vânau fiecare pată, culoarea feței. „Ai văzut bă, parcă era cam vânăt...”. Era o speranță, poate că totuși... Era un banc celebru atunci: la Radio Erevan se întreabă: „E adevărat că se moare de cancer de prostată?” „Da”, îi răspunde Radio Erevan, „dar n-are”...”, a continuat el.

Jurnalistul este de părere că prin ordonanța aministiei și grațierii, Dragnea speră să fie iubit de popor. „Domnul Dragnea, îi doresc încă 100 de ani de viață, multă sănătate, a reușit această performanță. Cum? El știe. Și probabil că speră, cu această ordonanță de amnistie și grațiere, să fie iubit și el de popor. Își dă seama că nu e. El nu a apărut, în afară de mitingul acela la care nu se putea face nimic decât de persoane dinainte stabilite și controlate, nu a apărut niciodată într-un cadru liber, într-o baie de mulțime, fără control. Niciodată. De ce? Pentru că poate știe ce se poate întâmpla. Poate să fie huiduit.

Și atunci, ordonanța asta de amnistie și grațiere este o ordonanță a iubirii. După ea, domnul Dragnea speră să fie și el iubit. Iar noi, nu știu unde „dracu” ne ducem, citându-l tot pe domnul Dragnea, în clipa în care va fi adoptată o astfel de ordonanță. Nu știu cum mai poate fi România președinte al Consiliului UE în momentul în care adoptă așa ceva. Este un flit în ochi dat Comisiei Europene, Uniunii Europene... După toate observațiile, MCV-ul și altele, care nu au fost puse în operă, și dacă mai facem și asta, nu știu ce mai urmează ca reacție”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Comportamentul lor din aceste zile pline de aniversări, nu a făcut decât să confirme că sunt mai mult decât conștienți că nu mai au nici un fel de „priză” la poporul român. Zambilica din Videle în prima fază a declarat săptămâna trecută că nu va lipsi de la parada de la București dar, dar s-a dus la Focșani să se ascundă după stârvul ăla de Oprișan. Dragnea, dintr-o dată s-a îmbolnăvit și doctorul lui (nu contează ce fel de doctor) l-a sfătuit să nu se aventureze în...frigul ce î-l va înconjura atât la propriu cât și la figurat, dar...surpriză. El nu putea să scape ocazia să-și pună flaușatele (izmenele) și să participe la Parada Militară. Că doar vorba aia de aceea s-au inventat flaușatele, să protejeze de frig.
  • Like 0
 • Gabriei check icon
  Mi-e teama de ziua când nu va mai fi Dragnea, cauza tuturor relelor de pe planeta. Pe cine o sa mai dam vina ca pădurile se taie in continuare, ca autostrăzile tot in ritm de 10 metri pe an se construiesc, ca licitațiile publice sunt la fel de măsluite, ca spitalele cu doctori bine plătiți sunt la fel de nesănătoase, ca profesorii bat copii și invers, ca slujbele și sinecurile la
  stat se dau in continuare pe pile și pe cumetrii politice, ca funcționarii publici sunt la fel de rai, nesimțiți și șpăgari, ca parcurile sunt la fel de pline de coji de semințe, iar concetățenii nostrii nabatuti acoperă frumusețile patriei cu pet-uri și pungi de plastic. Si mai ales pe cine o sa mai dam vina ca in continuare o sa avem o productivitatea muncii de 6 ori mai mica decât media UE daca nu va mai fi Dragnea?
  La mulți ani România!
  • Like 0
 • Cristi check icon
  Ar trebui sa-si faca analizele. Poate are gripa porcina africana.
  • Like 0
 • Cosmin check icon
  Și tot de pe vremea lui Ceaușescu, din când în când încercau să bruieze mesajele de libertate ale Europei Libere și Vocea Americii. Acum l-au trimis pe Arleqin.
  • Like 0
 • Problema este ca Dragnea a inmagazinat toata ura romanilor fata de ce nu merge in tara la fel ca si Ceausescu.In momentul in care Dragnea va disparea PSD va iesi curat ca lacrima si va produce un alt specimen asemanator.Vorba lui Iliescu " Ceausescu a intinat nobilele idealuri ale comunismului".
  • Like 2
  • @ Muntean Aurelian
   dalex check icon
   Romanii au scos din istorie PNT-ul ca sa poata serba cu PSD-ul 100 de ani de la Unirea facuta de Maniu ( presedintele PNT omorat in inchisoare de inaintasii lui Iliescu si Dragnea ).
   Este o problema psihiatrica la nivel de popor.
   Trebuie tratament de urgenta.
   Poate ceva gaze si tunuri cu apa indreptate spre "iubitii conducatori" ?
   • Like 1
 • satanae check icon
  Nu stiu de ce poate cineva crede ca pe stapinul nostru de acum chiar il intereseaza iubirea poporului. Ceasca cauta asa ceva, dar jupinul asta nu. De-aia nu mai poate el de huiduielile si ura sclavilor. Nu vine la marea sarbatorire din sila, nu de altceva. Cel mai probabil, ar vrea, daca n-o fi facut-o deja, sa plece intr-o vacanta in Brazilia sau in Madagascar, la prietenul Mazare. Daca sta in iarna asta printre prostii de aici, o face pentru ca vrea sa-si rezolve, in sfirsit, problema personala, dupa care ne va lasa sa-l urim la nemurire si sa urlam pina ne-or crapa bojocii. Sa urlam de foame, cel mai probabil, pentru ca atunci cind se va retrage el, in sfirsit, in conditiile stabilite de el, praful si pulberea vor ramine in urma lui. Iar el se va pleca in tarile calde, trintind usa in urma lui, ridicind din umeri si spunind: "Ce se mai agita prostii astia degeaba".
  Toate astea pentru ca Dragnea nu este Ceasca, nu este un activist de partid sentimental, precum Victoras si multi altii, ci un stapin crescut in pintecele tranzitiei romanesti de dupa 1989, cel mai bun si mai reprezentativ produs a tot ceea ce am facut noi, in astia 30 de ani, ce-au trecut de atunci. Asa arata si simte omul nou, stapinul nou, mai bine zis, creat de natia noastra in anii astia de libertate.
  Sa nu uit: la multi ani, Romanica! Ai facut-o lata inca o data, ca de atitea alte ori, in suta asta de ani. Felicitari! Simte-te mindra de tine, natie ilustra, rezultanta "contopirii dintre daci si romani", dupa cum ne invata tovarasa Vasilica, imbatoseaza-te, sarbatoreste-te si pregateste-te sa dai vina pe oricine altcineva, decit pe tine, pentru porcaria pe care ai facut-o, in deplina libertate, in ultimele 3 decenii de existenta mizera.
  • Like 1
 • Alien check icon
  Banc comunist. Intrebare la radio Erevan:
  - E adevarat ca de cancer la gat se moare?
  - Da. Da' n-are....
  • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult