Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cristian Tudor Popescu: „PSD e un fel de Pro TV”. Despre pesedistul care vrea să-i ia partidul lui Dragnea: e un „Dragnea 2”, „un velociraptor mai rapace”, „un pretendent la tron”

Liviu Dragnea - primari - Foto Octav Ganea

( Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea)

Marian Oprișan, liderul organizației PSD Vrancea, este cel mai periculos adversar pentru Liviu Dragnea, „un posibil Dragnea 2 pentru partid”, la fel de cinic și de lipsit de scrupule cum este și președintele PSD, a spus la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Știți care e cuvântul cel mai radioactiv, care îl lovește pe Dragnea la lingurică, din tot ce ați auzit de la Oprișan? Expresia „băiat bun”. Pentru că Oprișan se pune pe același nivel cu Dragnea, în felul ăsta. Cei ce l-au contestat până acum nu au vorbit ca un al doilea Dragnea, ca un posibil al doilea Dragnea pentru partid. Nici Stănescu de la Craiova, nici Țuțuianu, nici Firea, nici Tudose. Toți au vorbit ca niște baroni, niște boieri care vor să îl dea jos pe Vodă”, spune jurnalistul. 

„Oprișan vorbește ca pretendent la tron: „băiat bun”. Și are și dreptate. Este cel mai periculos adversar pentru Dragnea. El, în ochii baronilor PSD, chiar poate fi un Dragnea 2. Este la fel de cinic, la fel de lipsit de scrupule cum este și Dragnea, are același profil moral de forță ticăloasă. Nu dau această senzație niciunul dintre contestatarii din partid ai lui Dragnea de până acum. 

În plus, Oprișan nu are niciun fel de umbră, de pată pe el. Firea a mai zis totuși vrem în Europa, eu vreau să fie copiii mei în Europa. Tudose a spus că nu pot fi bătuți, gazați oamenii în Piață, fără să răspundă nimeni. Au mai avut astfel de ieșiri, taxabile drept Iohannis, Soros, haștag rezist. 

Oprișan e monolitic, e aidoma lui Dragnea. Oprișan este cu cine nu e pesedist nu e bun român, este cu îl cheamă Klaus Werner pe ăsta, ce caută la conducere? Vreau să fie un român la conducere. Are toate caracteristicile pentru a putea fi un Dragnea 2, mai tânăr cred, și chiar un tip de velociraptor mai rapace decât Dragnea. Dragnea abia acum în Oprișan își are Stalinul, așa cum Lenin și l-a avut pe Stalin, așa cum Dej și l-a avut pe Ceaușescu”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„PSD e un fel de Pro TV”

„Oprișan nu e disident. Oprișan știe un lucru foarte bine: PSD este un fel de Pro TV. Adică poți să scoți din el pe oricine, poți să bagi chineji la zăpadă pe ecran - purici -, cum spunea cândva marele jurnalist, apoi rechinul pușcăriilor, Dan Diaconescu: spunea dom'ne, la Pro TV se uită lumea și când sunt purici, când e mira. Pro TV a schimbat de-a lungul anilor nu știu câte vedete, au plecat hălci întregi, cu excepția Andreei Esca, care stă ancoră, și o să stea până la sfârșitul Pro TV-ului. Pro TV nu a pierdut primul loc în audiență între televiziunile din România niciodată, indiferent cine a plecat, cine a venit, cu cine au lucrat, și-a schimbat toate siglele, emblemele. A rămas Pro TV. 

Același lucru e PSD-ul de 30 de ani în România. E un cofraj în care poți să bagi și să scoți orice. Oamenii votează PSD, indiferent cine ce este pe acolo.

Și Oprișan știe că oricând îl poate ]nlocui pe Dragnea în acest cofraj și lumea va vota în continuare PSD-ul.

Cu excepția lui Ion Iliescu, care a fost singurul tractor pentru PSD, a fost în fața partidului și l-a tras după el, toți ceilalți lideri ai PSD-ului au fost făcuți mari de partid. Partidul a fost mai tare decât ei, în opinia publicului. Publicul votează PSD, iar Oprișan, care cunoaște această mașinărie pesedistă, știe că, dacă îl dă la o parte pe Dragnea de la volan, PSD-ul nu va pierde în sondaje”, a punctat jurnalistul.

„Dragnea nu se mai poate gândi la prezidențiale”

În opinia lui Cristian Tudor Popescu, Liviu Dragnea nu are cum să se mai gândească să candideze la președinție, pentru că are în Oprișan „o mare problemă”, mai mare decât cele pe care le-a avut până acum.

„Dragnea nu mai poate să se gândească la prezidențiale. El să candideze la președinție? Uitați-vă ce probleme are în momentul de față în partid, ce probleme are cu guvernul, o grămadă de lucruri care stau pe capul lui. Fizic nu are timp să se gândească la președinție, lăsând la o parte procentele insignifiante de încredere pe care le mai are în clipa de față. Oprișan i-a spus un lucru teribil: i-a spus da, bine, e în regulă, nu ești de acord cu congresul, nu ești stăpân, dar poți să-mi spui și mie de ce pleacă oameni din PSD? Asta e cu adevărat grav. În momentul în care începi să pierzi, partidul rezistă, rezistă până la un punct, dar e posibil la un moment dat să flambeze, să nu mai reziste ca ProTV-ul”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Daca in acesta tara nu mai exita nici o ordine atunci nu putem pretinde ca sintem cetateni ei
    • Like 1
  • Silviu Pop, cu ce gandesti?
    Inchipuieti toti sustinatorii PSD, toate gorilele ascultatoare de manele inarmate, care nu vor avea nici cea mai mica ezitare de a folosi "arma din dotare" exact asa cum folosesc acum pumnii, picioarele si cutitele.
    Ce ar trebui societatii acesteia sa devina "normala" este educatia, dar nu cea facuta acum de scoli, masmedia, biserica si tot felul de alti factori de influnta
    • Like 3
    • @ Catalina Ghitulescu
      Catalina, partial sunt de acord cu tine, singurul aspect in care vad altfel lucrurile il reprezinta opinia ta referitor la cine face educatie in Romania. Sunt profesoara de romana, cine altcineva crezi ca ar trebui sa predea limba si literatura romana daca nu un profesor de romana? Masmedia evident ca nu face educatie, si stim de ce : ''ati mintit poporul cu televizorul''. Despre biserica, iar, elevii au o ora de religie pe saptamana, nu inteleg ce te sperie atat de mult asta, sau ce vezi rau in asta. Alti ''factori de influenta'' in educatia unui om mai sunt : familia, grupul, comunitatea si propria personalitate, daca s-a cristalizat intr-una autonoma. Asa stau lucrurile in educatia de ansamblu a unui om. Stii care este singurul om pe care scoala nu-l poate educa? Doar cel care nu vrea, efectiv, cel refractar, cel haotic, cel anarhist(rebel fara cauza), doar pe acela nu-l poate educa, nu-l poate schimba scoala, pentru ca el nu vrea sa fie schimbat, se fofileaza si scapa tuturor incercarilor. De asta scoala nu a putut face nimic pentru un de-alde draknea sau oprisan, sau ceausescu&compania, ne-am trezit insa cu ei pe cap, si numai printr-un imens efort comun ne putem scutura de ei.
      • Like 1
    • @ Gabriela Constantinescu
      Ora de religie este ora de indoctrinare religioasa. Si indoctrinarea religioasa este la fel de scarboasa ca cea politica.
      • Like 2
  • Pana cand Romanii nu o sa aibe dreptul la port arma (asa cum au Israelienii, Elvetienii, etc) Romanii nu o sa-si regaseasca "demnitatea" de oameni cu "putere". Nu o sa fie Razesii lui Stefan Cel Mare!...

    Cine vrea sa te tina fara putere?... Rusii, Turcii, Austriecii,... si tot restul Europei...
    Cineva mi-a spus odata ca unii dintre Romani nu ar avea nici macar drept de carnet de conducere, daramite de port arma!? I-am raspuns ca este un fricos si un anti-patriot!

    Romanii trebuie sa-si regaseasca "demnitatea", in primul rand, inainte de a fi oameni buni Europeni. Si daca ai drept la arma, ai si o responsabilitate, pe care ti-o asumi. Esti mai constient si mai prevazator. Este ca atunci cand ai copil!...
    Si idea ca nu tebuie sa ai muschi de culturist sa-ti aperi familia te face mai barbat! Si poti sa dai si cu pumnul in masa cand trebuie.
    Si ai mai mult "chef" sa mori de gat cu dusmanul... Daca trebuie!
    • Like 1
    • @ Silviu Pop
      Regret, dar nici arma, nici faptul ca are un copil nu-l face pe om mai responsabil si mai puternic. Vei fi un om responsabil daca ai fost un copil responsabil, vei fi puternic psihic si vei face fata incercarilor, daca ai fost un astfel de copil. Toate sunt legate de copilarie si educatie. Dupa cum spui, ''sa mori de gat cu dusmanul'' este un lucru ce nu tine de ''chef", ci de forta psihica, de determinare, de vointa, de caracter. Eu nu dau cu pumnul in masa, insa stiu sigur ca ''mor de gat cu dusmanul'' pe care-l avem de 30 de ani in frunte.
      • Like 0
    • @ Gabriela Constantinescu
      maripos check icon
      Cand? De 30 de ani ne tot luam cu dusmanul de gat, Si nu mai moare nimeni: nici noi, nici dusmanul Traim doar o lunga, tare lunga, agonie.
      • Like 1
    • @ maripos
      Dusmanul o duce bineeeee....
      • Like 2
    • @ Silviu Pop
      Nationalismul si ''pofta'' ta de a trage un glonte in cap dusmanului imaginar, ''strainul care ne vrea raul'', sunt doar rezultatul inculturii si psihozei in care ne scaldam de sute de ani. Urmatorul pas dupa permisul de port arma, este razboiul civil, ptr ca asta se intampla cu un popor necivilizat.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult