Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cristian Tudor Popescu: „Trump este produsul deceniilor de corectitudine politică pe care universitățile americane au promovat-o în neștire”

Cristian Tudor Popescu a declarat, în timpul emisiunii „În fața ta”, de la Digi24, că ascensiunea suprematiștilor albi din SUA pornește de la frustrarea provocată de decenii de corectitudine politică.  Acest lucru i-ar fi determinat, în opinia sa, și pe mulți dintre americani să voteze cu Trump. 

„Trump este produsul deceniilor de corectitudine politică pe care universitățile americane au promovat-o în neștire. Au mers prea departe. Ajunsese un bărbat alb, matur, care mergea pe stradă să se uite în toate părțile. Să nu fie dat în judecată de o femeie, de o persoană cu dizabilități. Nu e corect să-i numim afro-americani pe cetățenii de culoare, trebuie să-i numim African-Americans. De ce american să fie cuvântul complet și afro mai scurt? Trebuie să îi numim african-american. Astea sunt niște idei de natură bolșevică”, a spus el.

„M-am întrebat de unde vine absurditatea asta a political correctness și a așa zisului multiculturalism, care pune niște bătăi de tobă tribale pe același plan cu Shakespeare și cu Mozart. Și cred că am înțeles ceva, e un soi de control al majorității prin intermediul minorității. Pentru că nu mai suntem în comunism sau în fascism sau în nazism, unde poți să controlezi majoritatea de la centru, pentru că e Fuhrerul, e Ducele, e tovarășul care poate să dea ordine și controlează. Aici ești într-o societate care trece drept democratică. Și trebuie să controlezi, un stat nu funcționează, dacă marea masă nu este într-un fel controlată. Și atunci în America am identificat această posibilitatea ca să-l stresezi pe cetățeanul majoritar cu ajutorul minoritarilor”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Văd o mulțime de referiri la minorități. Poate ar fi util să ne întrebăm ce înseamnă minoritate în condițiile drepturilor cetățenești egale? Nu cred că putem discuta de drepturi diferite între cetățenii aceleiași țări (în Europa și SUA). Atunci cine are interes să definească sau/și să evidențieze minorități și care este acest interes. Orice așa zis drept cerut și/sau dobândit doar pentru un grup de cetățeni dintr-o țară reprezintă o discriminare față de ceilalți. Nu vă lăsați amețiți, vorbim de drepturi cetățenești (adică în calitate de cetățean) restul țin de drepturile omului și de cele ale existenței pe care nu le conferă nicio societate/țară.
    • Like 0
  • check icon
    Infrangerea vointei celor care compun societatea este scopul final al corectitudinii politice.Asaltul concertat al minoritatilor sexuale,rasiale si religioase distrug instinctele primare ale celor au construit acea retea functionala.O noua era tehnologica presupune oameni obedienti si instinctul primar al omului este in profund dezacord cu noile tehnologii si puterea lor distructiva.Intr-un final,riscul de a transforma Europa si SUA intr-o Africa de Sud este mai mare decat probabilitatea de a-i distruge tocmai pe cei care au scos lumea din Evul Mediu.
    • Like 1
  • Intr-o anumita masura, da. Si totusi, deja faimoasa corectitudine politica nu l-a impiedicat pe agresivul semidoct Trump sa-si manifeste din plin misoginismul sfidator Si aceeasi corectitudine politica il determina si pe domnul CTP sa sustina ca atacurile criminale ale musulmanilor din tarile din Eropa de Vest nu are legatura cu ilslamismul . Fix cu acesta are legatura.
    • Like 0
    • @ Evelyne Multhaler
      check icon
      Ha...misoginism sfidator...interesant! Pai cum se face ca are o tona de femei angajate in imperiul lui? Sau e misogin fata de ele ca le plateste cu mai putin fata de un barbat...? Sau pentru pretinde de la toate avansuri sexuale....?!

      In fine, chiar si asa, prefer un misogin agresiv si semidoct in detrimentul unui corupt, mincinos patologic si plint de corectitudine politica. Macar el a inteles cum e treaba cu islamismul vestic, lucru pe care si dvs l-ati identificat corect.
      • Like 0
    • @ Evelyne Multhaler
      check icon
      Ha...misoginism sfidator...interesant! Pai cum se face ca are o tona de femei angajate in imperiul lui? Sau e misogin fata de ele ca le plateste cu mai putin fata de un barbat...? Sau pentru pretinde de la toate avansuri sexuale....?!

      In fine, chiar si asa, prefer un misogin agresiv si semidoct in detrimentul unui corupt, mincinos patologic si plint de corectitudine politica. Macar el a inteles cum e treaba cu islamismul vestic, lucru pe care si dvs l-ati identificat corect.
      • Like 0
  • check icon
    Corectitudinea politică trebuie combătută și pedepsită la fel de aspru ca neonazismul, poate chiar mai aspru, deoarece este o ideologie mult mai perversă decât nesemnificativele curente neonaziste.
    Corectitudinea politică din prezent seamănă foarte mult cu teroarea ideologiei comuniste, în care nu era corect decât ceea ce spunea tovarășu' Ceaușescu, Stalin sau Mao.

    Exact ca și teroarea comunistă, teroarea corectitudinii politice vrea să se impună prin frica majorității de a contrazice ideile care vin de la propaganda oficială:

    • Acceptă ideea că societatea noastră persecută negrii, așa că nu comenta faptul că negrii sunt puși by default în poziții oficiale, chiar dacă nu au dovedit că sunt cei mai competenți pentru respectivele poziții.

    • Acceptă ideea că bărbatul persecută femeia, așa că nu comenta dacă este promovată fără să demonstreze că e cea mai bună.

    • Acceptă că homosexualii sunt persecutați de societate, deci nu comenta că li se dă dreptul la căsătorie, asta însemnând că au dreptul de a adopta copii exact ca orice alt cuplu normal.

    • Acceptă că părinții își persecută copiii, deci nu comenta dacă acești copii le sunt luați și dați spre adopție altor cupluri, de exemplu unor cupluri homo.

    • Acceptă că statul știe mai bine decât cetățeanul ce este bine pentru el, deci nu comenta că se propun legi dubioase de vaccinare obligatorie.

    Așadar, scopul corectitudinii politice este de a face cetățeanul să nu mai aibă curajul să gândească nimic în afară de ce permite propaganda oficială (TV-radio-„ziare”-ONG-uri). Adică, să se comporte exact ca în comunism: e „cusher” doar ce aprobă tovarășii de la centru. Pentru că e clar că această "political correctness" a fost susținută și promovată de la cel mai înalt nivel în America...
    • Like 0
  • S-au înmulțit prostani , de aia avem Trump , PSD , indivizi kamikaze și alte specimene din astea . Și viitorul nu suna deloc bine in orice parte a lumii te-ai afla .
    • Like 4
    • @ Vic Berenghi
      Și tot or să mai fie....
      • Like 1
  • He, he... o eroare logică elementară.. n-are nicio legătură corectitudinea politică promovată parţial în universităţile din SUA cu liberalismul, ori neoliberalismul... care afirmă că este o utopie, corectitudinea, adică, deci, CTP comite un sofism elementar,,,, posibil să fie ca şi un alt intelectual din Bucureşti... foarte proamerican, liberal, occidental... corectitudinea politică încearcă demascarea sau dezavuarea forţei decidenţilor.. să spun simplu... în analogie... vedeţi prostestele din iarnă ale altor bucureşteni... nu cei foarte prooccidentali... este un deziderat care încearcă să treacă peste liberalism, comunism, socialism etc... se caută o nouă ideologie.. asta e corectitudinea.. nu porcării aruncate în ochi de cei care nu le înţeleg!
    • Like 0
  • Din pacate, chestia cu corectitudinea politica are implicatii nasoale pentru ambele parti. Pentru cei majoritari (de ex. barbatii albi din SUA sau Europa), ea reprezinta un fel de bariera (cenzura, posibilitatea de a fi dat usor in judecata, etc), care incepe sa il streseze destul de mult. Pentru minoritari (de ex. negrii din SUA sau arabii din Europa), corectitudinea politica creeaza doar iluzii: li se spune ca sunt egali cu albii majoritari, dar din punct de vedere economic, ei sunt si raman printre cei mai saraci, fara a avea perspective reale de a iesi din saracie. De ex. in SUA, educatia costa mult (sa faci calculatoare la MIT costa cam 40 k dolari pe an, fara cazare si mancare), plus ca in clasele primare, e indicat sa faci o scoala privata (alti bani), pentru ca cele publice sunt foarte proaste. Si daca esti negru sarac, va dati seama ce sanse sunt pentru copii sa iasa din saracie. Si cand multi minoritari isi dau seama de sansele lor reale de a iesi din saracie, gradul de radicalizare (de la terorism la activitati criminale, gen trafic de droguri, prostitutie, etc) creste enorm.
    • Like 1
  • Ion check icon
    N-am locuit niciodata in "occident" dar din ce vad pe televiziuni sau in productiile cinematografice este din ce ince mai rau; tot ce este minoritate este suprareprezentat pe toate dimensiunile. "Ultraprogresismul" asta, nu stiu cum sa-i zic, e sufocant o sa ajungem sa ne informam din presa ruseasca si asiatica in ritmul asta! Din cate vad companiile de IT, sau mari marci transnationale sunt absolut timorate se retrag, sufla si in iaurt de frica militiei corectitudinii politice! Am un vecin care s-a internat pe la psihiatrie cateva zile pentru ca l-a injurat pe Ceausescu in public, dar a scapat dupa aia! N-a patit nimic grav, si-a gasit de lucru in acelasi loc. Pe cand in "occident" s-a ajuns atat de departe in cat daca spui o gluma proasta risti sa numai lucrezi decat la McDonald's! Mi-am facut de cateva luni abonament la Netflix... minoritatile, de toate felurile, sunt complet suprareprezentate incepand cu primul episod din orice serial. Ma uit pe Ted Talks...mai rau! Aia nu mai au vindecare! Chiar nu mai exista echilibru?! Asta este alternativa noastra la baba care merge in patru labe si puma moaste?! Cretinul marxist ce darama statui?! Cand vezi chestiile astea nu-ti vine sa il privesti cu alti ochi pe...Victor Orban?! Un exemplu la intamplare.
    • Like 3
  • American system - "ce-mi dai, ca sa-ti dau !" sau "eu te scarpin pe spate, tu imi pui o vorba buna !" sau "eu ma folosesc de tine, tu de mine si asa progresam !" etc. Trump este intruchiparea fiecarui individ de pe acest mapamond parsiv, slinos sau mai pe romaneste "care ti-o trage pe la spate" !
    • Like 1
  • Astea sunt lucruri evidente pe care le cam vede toată lumea. Doar uni se fac ca nu știu despre ce e vorba. Și când le zici direct se fac ca nu înțeleg.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult