Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Cristian Tudor Popescu, la „În fața ta”, Digi 24, despre atentatul de la Barcelona: „Acest act reprezintă un asasinat în masă”

C.T. Popescu, Digi24

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a vorbit, în timpul emisunii „În fața ta”, de la Digi 24, despre atacul terorist comis joi seara la Barcelona. „Ne aflăm într-un război mondial. Acești asasini au drept țintă ființele umane de pe această planetă. Nu există nicun criteriu. Trebuie să ne asumăm această stare de război în care vor fi victime”, a declarat el.

„Acest act reprezintă un asasinat în masă”, a spus jurnalistul, vorbind despre imaginile groaznice apărute după atac. 

„Acest act, în primul rând este îndreptat în primul rând împotriva ființelor omenești. Pe Ramblas poți să omori orice cetățean al planetei, poți să omori musulmani care tocmai și-au făcut rugăciunea. Inșii ăștia nu urmăresc nimic și știu că nu vor obține nimic. Peste un timp, când se eliberează zona acolo nu va scădea turismul în Barcelona. Doar că au murit și vor muri niște oameni”, a afirmat Cristian Tudor Popescu. În opinia sa, faptul că atacul a avut loc în Spania și nu o țară în care se află în mod tradițional comunități mari de musulmani arată că niciun loc nu mai este în acest moment sigur. 

Actele ISIS nu însă au nicio legătură cu islamul este de părere jurnalistul. „Sunt niște omorâtori. Ce deosebire este între ei și naziștii care au luptat cu ferocitate până la moarte la căderea Berlinului?”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Musulmanii proveniti din Africa de Nord,Orientul Mijlociu,Peninsula Araba,sunt oameni foarte temperamentali si razbunatori.Din randul acestor popoare se vor gasi intotdeauna,indiferent de context,luptatori impotriva civiliatiei crestine in care s-au infiltrat.Acesti oameni si parintii lor profita de avantajele lumii libere dar o detesta in aceeasi masura deoarece sistemul european este construit in baza unor principii aflate in dezacord cu principiile lor religioase care au intaietate.Islamistii nu au armate,au carteluri ale terorii precum cele columbiene bazate pe droguri.Disparitia unui cartel anunta aparitia altuia.Moartea lui Escobar si distrugerea cartelului condus de el au oprit traficul de droguri inspre USA?!S-a instaurat o noua era a terorii bazata pe temperamentul acestor oameni inflamat de religia islamica!
  • Like 0
 • Ce poate fi mai trist decit sa vezi un mare jurnalist de odinioara,....PROSTINDU-SE ? . Putem sa ne mintim la infinit, putem sa dezvoltam terorii bizare despre terorism, distrugerea crestinismului European de catre musuilmani, islamizarea Europei, radicalizarea tinerilor islamisti si ....ne-islamisti, ISIS si convingerile lor demente,...orice.
  Toate astea nu ne vor abate si indeparta de adevarul pur, terorismul a fost inventat de elite iudeo- americane pentru a motiva distrugerea celor 7 tari arabe , toate dusmeni declarati ai staului Israel. Interesul Israelului este de a face Israelul Mare, in acea zona . (vezi harti pe .net ) .Trist este ca America, prieten si aliat traditional al Israelului, in razboiul de distrugere a celor 7 tari arabe-islamice, a agatat si antrenat NATO silind astfel si alte tari de a deveni partase la crimee impotriva umanitatii. Represaliile Islamistilor se indreapta si se vor indrepta impotriva tarilor membre NATO.
  Astfel , Israelul si America , " nici usturoi nu au mincat nici gura nu l-e pute". In urma represaliilor Islamice, in tari Europene, tarile atacate sunt " sfatuite " de america, -
  ca trebuiesc sa se inarmeze impotriva ....." extremismului-islamist" . Tari picate ca musca in lapte, se vad amenintate peste noapte, si in loc sa-si aloce bani de la buget, pentru dezvoltare prin investitii, se vad fortate sa cumpere armament de la ...." sfatuitor " in accelasi timp, spunindu-le ca este bun si impotriva amenintarii Rusesti , devenita tot mai mare (?!) . Daca atentatele de la Barcelona,...in opinia lui CTP, sunt crime impotriva umanitatii,...si asa sunt , cum sunt crimele facute de NATO in cele 7 tari arabe distruse in totalitate ? de asta cred ca asist la PROSTEALA lui CTP, ....pentru ca nu mai este echidistant,...a devenit ....partinitor.
  • Like 0
 • Cind s-a deschis cutia Pandorei? Dezechilibru in Iran, Afganistan, apoi in Iraq, Libia, Egipt si Tunisia ... E ca si dezechilibrul in natura, te astepti apoi la orice!
  • Like 0
 • check icon
  Ce am "observat":

  Frecventez de mulți ani o zonă a capitalei unde, găsesc eu, mai există o oază de liniște pentru oamenii civilizați din București, ca și refugiu de fiecare seară, aproape, și de week end-uri!
  În acest loc, unde merg să fac mișcare si mă relaxez aproape seară de seară, vin în mod regulat familii de arabi și alți musulmani, unele mixte, să se relaxeze împreună cu copii! Nu voi comenta ce parc auto se afișează acolo și multe alte observații, ci vă voi împărtăși o altă constatare, verificată în timp! DE FIECARE DATĂ CÂND UNDEVA ÎN EUROPA ARE LOC UN ATAC TERORIST, ÎN ACEST PARC NU VINE NICIUN ARAB SAU ALT TIP DE MUSULMAN! La început nu mi s-a părut ceva neobișnuit, dar cu timpul, când au urmat si alte atentate teroriste mi s-a părut că nu poate fi o simplă coincidența si am verificat! Aseară s-a reconfirmat acest lucru și vi-l împărtășesc! Pentru informarea voastră, am fost ofițer operativ de contraspionaj extern și chiar șef de direcție în SIE!
  Ce doresc să induc este faptul că în opinia mea EXISTĂ UN SISTEM DE ALERTĂ LA NIVELUL ÎNTREGII COMUNITĂȚI DE MUSULMANI DIN EUROPA în privința iminenței unor atacuri teroriste în Europa! Recomand serviciilor noastre să consulte "partenerii" și să verifice dacă și în alte părti ale Europei există un asemenea comportament, precum și dacă până în prezent în locurile în care s-au produs atentate erau prezenți și membrii ai comunității musulmane la cumpărături, plimbare, relaxare etc!
  • Like 0
  • @
   ....dar daca arabii ar fi venit la promenada si romanii iar fi luat la pietre in urma celor vazute la tv...? nu trebuie sa fi dr in psihologia maselor sa prevezi asa ceva....
   • Like 0
 • Eu ma tem ca atacurile nu sunt facute absolut intamplator, de catre singuratici...incepe sa ma preocupe chiar ce naiba urmaresc, doar sa creeze nefericire acolo unde pare ca e prea multa?.... Pare deja ceva steril pentru ca asistam la aceste omoruri si momente de panica de o buna bucata de vreme si deja parca ni se toceste vigilenta, devreme ce aceste lucruri se repeta la un nivel nu foarte impresionant ca numar de victime, ci doar cu un impact emotional care nici ala nu tine mult, oamenii parca incep sa se obisnuiasca, guvernele par sa nu ia masuri speciale, pentru ca, oricum, nu pot ghici carui nebun ii poate veni ideea sa ia o masina si sa se napusteasca asupra multimii, incepe sa fie o rutina sinistra a omorurilor, efectiv politia peste tot ar trebui sa-si mareasca efectivele si dotarile, populatia sa fie pusa pe calculator si urmarita mai indeaproape, pentru detectarea celor ciudati, neincadrati nicaieri, cam asta rezulta, dar e atata varza de lume in Europa in special, incat fara masuri drastice de control al indivizilor, ne vom confrunta multa vreme cu aceste sinistre evenimente...expusi probabilitatii marite de a pati ceva...Oare ii pasa cu adevarat cuiva??? Nu prea…parca se asteapta niste atentate mai mari care sa zdruncine cu adevarat lumea… Sunt aceste atentate relativ minore niste acte pregatitoare a ceva mult mai puternic?
  • Like 0
 • Rezultatul primirii in neștire a unor indivizi primitivi, fanatici, analfabeți, fără nimicio meserie, habotnici până la demență. Trebuie oprit exodul acestor criminali și expulzați in masă. Au venit să facă cât mai multe crime, au pretenția de hegemonie, vor sa distrugă cultura, de secole și civilizația, punând in loc fanatismul religios, dorință unor "popi" înapoiați de a domina lumea. Trebuie luptat tranșant împotriva lor, nu au drepturi. E cazul unei opoziții hotărâte de a mai fi primiți, ori unde in lumea civilizată si stârpiți la ei acasă. Nu au ce căuta in acest secol si cele care vor veni. Oamenii nevinovați trebuie apărați de aceste bestii. Mai marii lumii se folosesc de ei. Vezi Rusia, China si chiar S.U.A. întrețin relații economice cu ei, îi înarmează pentru cauze proprii. Tembelii care manifestează in apărarea "drepturilor" unor asemenea specimene ar trebui supravegheați și împiedicați să mai zbiere pe străzi. In ultima perioadă tot mai mulți, așa ziși apărători ai drepturilor omului manifestă in favoarea degeneraților. Pentru omul normal, muncitor, plătitor de taxe când se vor ridica unii, multi, in aparare?
  • Like 4
  • @ Zugravu Mircea
   check icon
   De acord domnule! Dar ce sa ii faci...cand liberalismul si emanciparea feminina a fost prost inteleasa si mai prost aplicata...apar asemenea fenomene. Extrem de ironic este ca intreaga societate liberala (de la politic pana la mass media si grupari feministe etc) le iau apararea acestor "refugiati" orbeste si fara nici o urma de pasare fata de ce efecte vor avea in timp acest import masiv de imigranti musulmani. De ce zic extrem de ironic? Pentru ca Islamul este una dintre religiile cele mai putin tolerante, fata de exact valorile liberale, progresiste sau emanipare feminina! Multi dar prosti domne...
   • Like 1
  • @
   Nu știu dacă feminină emul este de vină!? Cred că s-a exagerat cu "drepturile omului". Omul trebuie să aibă drepturi în funcție de ce face, cât de folositor, civilizat, dornic de progres, interesat de cultivare. S-a ajuns la anomalia ca toți declasații, hoții, criminalii, pușcăriașii, mincinoșii, șarlatanii să aibă mai multe drepturi decât cei care fac dovada de normalitate, cinste, corectitudine etc. Este clar, la nivel, cel puțin european, o gravă răsturnare, inversare a valorilor, dobândite de umanitate in mii de ani. Se urmărește ceva, nu-mi dau seama ce. In special uniunea europeană a luat-o razna in direcția dezumanizării, a dezastrului. Nu e de mirare că se vehiculează, tot mai intens, in tarile cu civilizație si cultura avansate ideea desprinderii din uniune. A fost un experiment, pe spinarea societăților, ratat. A înlocuit ordinea cu haosul. Omul este un " animal" care trebuie să simtă ca este supravegheat si corectat, prin orice mijloace, atunci când o ia razna. Marea masă cel puțin. Societatea umană se îndreaptă către degenerare,datorita unor leaderi care, de dragul puterii fac orice compromisuri. Cu regret o spun, se poate îndrepta cu o conflagrație care sa așeze un "stăpân" puternic si tranșant.
   • Like 0
 • Acel faimos agent de proximitate inventat acum vreo 10-15 ani straluceste prin absenta.In orasul meu,in cartierul meu nimeni nu stie cine este.Am intrebat 4 persoane,oameni mai in varsta dar nimeni nu a stiut cine este,cum il cheama,cum ii zice,unde poate fi gasit,macar sa-l vad prin cartier,sa stie si el cine a mai aparut nou prin zona,ce conflicte mocnite sunt pe cale sa expliodeze,daca au aparut vreun suspect de terorism etc.Dupa parerea mea sunt oamenicare i-au banii degeaba,se prezinta la servici si zice ca pleaca in sector,ca acolo conform fisei postului trebuie sa se afle in cea mai mare parte din timpul serviciului,da in sector nu prea sunt de gasit,probabil,acasa,isi lucreaza omul gradina,mai face piata,mai ajuta sotia la gospodarie etc.
  • Like 0
  • @ Gheorghe Cortel
   check icon
   Adevărat, mulți iau banii degeaba în poliție, unii fiind angajați ca agenți dar prestând activități zise culturale: așa cum văd că s-a întâmplat și cu unii profesori de limba română!
   • Like 2
 • Mda ! Numai la atentatele teroriste din Europa si America sunt difuzate si analizate tip teoria chibritului in var. extinsa, dar despre atentatele teroriste din Africa si Asia, mult mai sangeroase si cu un numar mult mai mare de victime nu se spun prea multe. Oare de ce ?
  • Like 0
  • @ Ovidiu Gura
   Era o vorba cu un obiect rusinos si prefectura. Ramine actuala.
   • Like 0
  • @ Ovidiu Gura
   check icon
   Asa e...asta pentru ca ne afecteaza direct. Ce e in orientul mijlociu nu mai e asa interesant....ipocizie jurnalistica si nimic altceva.

   As avea eu un posibil raspuns la intrebarea ta: Pentru ca se creeaza o legatura prea evidenta intre atacurile teroriste si islam si deranjeaza politically corectness-ul. Apoi nu se zice nimic niciodata de religia acestor atacatori....
   • Like 1
 • Nu chiar nici un loc nu mai e sigur...Atacurile sunt facute in locuri cu impact, in tari si orase puternice, cunoscute, nu se duce nimeni in Bacau sau Craiova sa intre pe trotuare cu un TIR (plus ca nici n-ar apuca la noi ca e SRI-ul inaintea lor in TIR si daca ar fi sa fie ar fi tot vreun roman care vrea sa se faca cunoscut si care oricum ar fi pe watchlist-ul SRI). Nici in Polonia, Cehia restul tarilor din est si centru n-au interes sa faca de-astea. Ei au o problema cu vestul, unde sunt si musulmani destui. Austria, Elvetia chiar si Italia, Olanda, Portugalia, Danemarca au scapat deocamdata. Ei cauta orase mari cu turisti aglomerari cu impact. Iar Merkel a pus gaz pe foc, multi dintre refugiatii primiti au disparut de pe radar, nu stie nimeni unde sunt. Si nu-i intereseaza daca mor iar cel mai periculos om e cel care n-are nimic de pierdut. De-aia e si greu sa te lupti cu oameni de-astia. Poate chiar primesc bani pentru rudele care raman in viata. N-as compara nazistii cu teroristii, aia tineau la viata lor nu s-aruncau in aer aiurea, nu erau dementi. Ca au luptat pana la moarte e altceva. Astia s-arunca in aer pentru nimic de multe ori, ca nu sunt victime, sunt impuscati inainte, nu le merge butonu sau il apasa inainte...Ei vor doar sa omoare oameni, atat, nu sa apere ceva, nu sa schimbe ceva.
  • Like 2
  • @ Magotu Enigmatic
   check icon
   Nu e chiar asa...daca ai citi Koranul, ai vedea ca exista extrem de multe pasaje care incita la violenta si matirism in numele islamului. Oare chiar crezi ca ei fac asta asa fara motiv?

   Apoi, oare de ce 99% din atentate sunt indreptate catre tarile crestine si catre Israel? De ce nu budisti, hindusi etc? Cauta in Koran ce inseamna "oamenii cartii" si vezi cum sunt ei vazuti in islam!

   • Like 1
 • SI S-A FACUT LINISTE IN ROMANIA....SECURISTUL DE CARTIER, supranumit si D-zeu, dupa legea profunda de spalatorie de creiere "oxigenate" (KGB-iste mioritice), cu sange roman, (o mica precizare), TOCMAI SI-A LUAT MASA...BILANTUL ? 13 morti si cativa raniti !..eee, asta-i o nimica toata, pentru cei care ii protejeaza identitatea. Frica ?.nici vorba ! Doar vasalitate "de pantec" (foame), "cascaval" (bani), influenta malefica de toate felurile si putere pentru a demonstra ca orice este posibil ! (Acesta este tabloul made in Romania, domnule Popescu si dragi tovarasi si preteni)
  P.s : Se gaseste si in varianta de minor dar si feminina (doamne) !
  • Like 3


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult