Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

CTP, despre demisia ministrului de Interne: Această demisie nu rezolvă absolut nimic. Sunt hoituri aruncate din balon de către actuala putere în speranța de a nu pierde din înălțime

CTP la digi24-

Nicolae Moga, care și-a anunțat marți demisia din fruntea Ministerului de Interne, dă bir cu fugiții după ce a dat de greu, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu la Digi24.

„Întrebarea nu e de ce a demisionat, ci de ce a fost numit în funcție acest domn. Chiar dacă a fost parașutat acolo de d-na Dăncilă și de PSD, ar fi trebuit în condițiile de față să încerce să rezolve câte ceva, nu să plece în felul acesta. Bineînțeles că arată ca o fugă. E un bir cu fugiții pe care îl dă acest individ, care mai pune încă o bomboană pe coliva instituțiilor statului român”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Îți recomandăm

„E un ministu de Interne care, numt în funcție, a dat de greu, și și-a spus domne, de ce să încasez eu acum politic, sunt de 2-3 zile, de ce să încasez eu politic, să pierd acum? Că eu mai am niște planuri, niște perspective. Ia să fug eu pur și simplu din funcție. 

Deci accepți să fii pus în această funcție fără să te recomande nimic pentru asta, poate doar legăturile cu mafia din Constanța, cu Mazăre și cu Nicușor Constantinescu, accepți să fii pus peste noapte de către partid, după care dai bir cu fugiții, acesta e genul de ins tipic numit politic într-o funcție executivă, operațională, extrem de grea, cum este aceea de ministru de Interne. Asta chiar e o funcție în care nu prea poți să fii impostor, nu pentru multă vreme, oricât te-ar susține partidul. Pentru că aici vine viața peste tine, vin afacerile interne ale țării peste tine și se vede imediat din ce pastă ești făcut”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Toate aceste demisii și demiteri nu rezolvă nimic. Sunt niște hoituri aruncate din balon de actuala putere, în speranța de a nu pierde din înălțime”, a punctat jurnalistul.

„Asta demonstrează toate aceste demisii încununate fiind de cea a lui Moga - scufundarea în grotesc a PSD. Soluția? În mod evident, soluția nu este schimbarea unui ministru sau a altuia, ci este ieșirea de la guvernare. Demisia întregului guvern, dar nu vor face asta”, a mai spus Cristian Tudor Popescu. 

Ministrul de Interne Nicolae Moga a anunțat, marți, că demisionează, după șase zile de la depunerea jurământului. Decizia a fost luată în contextul crimelor de la Caracal.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cred ca nici iesirea de la guvernare nu va rezolva nimic ,o sa lase in urma lor o gramada de hoituri ( cum bine le numiti) legate de scaune si o imunitate bazata pe niste legi timpite facute de ei ca sa-si protejeze impostura. Problemele astea trebuie abordate in parlament cu o majoritate parlamentara decisa sa schimbe putregaiul asta de la baza. O sa fie greu , o sa ia mult timp si o sa vedem multe lichele care-si schimba discursul si devin sustinatorii meritocratiei , vezi maestrul Ion Cristoiu ... Problema noastra este coabitarea cu lichelele ... ca tot ne-am obisnuit asa.
    Toate hoiturile astea , inclusiv politicienii PSD cu Vasilica in frunte sunt mai putin vinovati, decit vectorii de media care au promovat si laudat acest lupanar care este clasa politica de azi.
    Cind spui despre Viorica Dancila ce spunea Carmen Avram ori esti bun de puscarie ori de casa de nebuni...
    • Like 0


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult