Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Cuba Fidelă: cozi de mii de oameni la sicriul lui Fidel Castro. Iată cum își iau rămas bun cubanezii de la „Liderul Maxim”

Mii de cubanezi au adus un ultim omagiu fostului lider cubanez Fidel Castro care a murit pe 25 noiembrie, la vârsta de 90 de ani și care va fi înmormântat pe 4 decembrie. Un cortegiu funerar a străbătut Cuba pentru ca oamenii să își ia rămas bun de la cel pe care l-au supranumit „Liderul Maxim”. 

Consiliul de Stat a decis că funeraliile vor avea loc duminică, 4 decembrie, la Santiago de Cuba. În Cuba a fost declarată o perioadă de doliu de 9 zile. În timpul zilelor de doliu sunt întrerupte orice activități și spectacole publice.

Fidel Castro a condus Cuba pentru aproape jumătate de secol. În 2008 el a predat puterea fratelui său, Raul. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    in foto se vad mai multe persoane cu smartphone in mana inregistrand evenimentul, desi :
    - numai 10% din populatie este inregistrata ca detine 1 telefon fix, acestea sunt legate de cate o centrala telefonica manuala.
    adica : ridici telefonul formezi 00, telefonista de serviciu raspunde, spui ce numar ai, cu ce numar doresti sa vorbesti si cine doresti sa achite convorbirea, telefonista introduce fisele astfel ca telefonul sa inceapa sa sune la destinatie, cineva raspunde la apel, telefonista anunta ca are de primit o convorbire si daca accepta sa achite convorbirea, daca accepta se face legatura prin introducerea latei fise ... dar nu este indicat sa faceti glumelegate de cuba si familia conducatorului :)
    - pt telefonia mobila nu exista abonamente, se plateste pe zi, daca nu vorbesti ai pierdut banii :)
    - sistemul de date nu functioneaza, deci nu exista sms, mms, etc
    - detinerea privata de pc, laptopuri este interzisa, autoritatile considerand ca "internetul reprezinat marea boala a sec XXI"
    - utilizarea internetul este ilegal, pt straini exista 35 de wi-fi free in marile hoteluri, plata se face cu ora.
    in ciuda realitatii vizibile datele anuntate de autoritati este ca 26% din populatie are acces la internet :)
    - exista un cablu optic, utilizat de autoritati, pe ruta Cuba - Jamaica - Venezuela
    si totusi populatia detine smartphone, pc, laptopuri si utilizeaza sistemul de date, sms, mms dar numai in raza de 25 km de ... Guantanamo Bay
    • Like 0
  • george check icon
    Si la Lenin, ca si la Stalin au fost cozi imense chiar si numai la poza lor (ca de ex.in Romania).Si la Dej a fost coada, ce-i drept mai mica.Dar asta nu inseamna ca se aducea un omagiu.Ca s-a vazut ulterior ca era coada cu proces verbal.Numai cei care aveau de pierdut ceva sau prostii, stateau la coada din propria vointa.La nord-coreeni daca nu te faci ca plangi suficient de convingator, e de rau.
    Asa ca domnule autor, pune "omagiu" nu pur si simplu omagiu.
    Sau cumva in memoria varstei dv. nu a existat perioada post leninista, stalinista si apoi dejista.Dar macar de Corea de Nord stiai.
    • Like 2


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult