Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cuba Fidelă: cozi de mii de oameni la sicriul lui Fidel Castro. Iată cum își iau rămas bun cubanezii de la „Liderul Maxim”

Mii de cubanezi au adus un ultim omagiu fostului lider cubanez Fidel Castro care a murit pe 25 noiembrie, la vârsta de 90 de ani și care va fi înmormântat pe 4 decembrie. Un cortegiu funerar a străbătut Cuba pentru ca oamenii să își ia rămas bun de la cel pe care l-au supranumit „Liderul Maxim”. 

Consiliul de Stat a decis că funeraliile vor avea loc duminică, 4 decembrie, la Santiago de Cuba. În Cuba a fost declarată o perioadă de doliu de 9 zile. În timpul zilelor de doliu sunt întrerupte orice activități și spectacole publice.

Fidel Castro a condus Cuba pentru aproape jumătate de secol. În 2008 el a predat puterea fratelui său, Raul. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • in foto se vad mai multe persoane cu smartphone in mana inregistrand evenimentul, desi :
  - numai 10% din populatie este inregistrata ca detine 1 telefon fix, acestea sunt legate de cate o centrala telefonica manuala.
  adica : ridici telefonul formezi 00, telefonista de serviciu raspunde, spui ce numar ai, cu ce numar doresti sa vorbesti si cine doresti sa achite convorbirea, telefonista introduce fisele astfel ca telefonul sa inceapa sa sune la destinatie, cineva raspunde la apel, telefonista anunta ca are de primit o convorbire si daca accepta sa achite convorbirea, daca accepta se face legatura prin introducerea latei fise ... dar nu este indicat sa faceti glumelegate de cuba si familia conducatorului :)
  - pt telefonia mobila nu exista abonamente, se plateste pe zi, daca nu vorbesti ai pierdut banii :)
  - sistemul de date nu functioneaza, deci nu exista sms, mms, etc
  - detinerea privata de pc, laptopuri este interzisa, autoritatile considerand ca "internetul reprezinat marea boala a sec XXI"
  - utilizarea internetul este ilegal, pt straini exista 35 de wi-fi free in marile hoteluri, plata se face cu ora.
  in ciuda realitatii vizibile datele anuntate de autoritati este ca 26% din populatie are acces la internet :)
  - exista un cablu optic, utilizat de autoritati, pe ruta Cuba - Jamaica - Venezuela
  si totusi populatia detine smartphone, pc, laptopuri si utilizeaza sistemul de date, sms, mms dar numai in raza de 25 km de ... Guantanamo Bay
  • Like 0
 • george check icon
  Si la Lenin, ca si la Stalin au fost cozi imense chiar si numai la poza lor (ca de ex.in Romania).Si la Dej a fost coada, ce-i drept mai mica.Dar asta nu inseamna ca se aducea un omagiu.Ca s-a vazut ulterior ca era coada cu proces verbal.Numai cei care aveau de pierdut ceva sau prostii, stateau la coada din propria vointa.La nord-coreeni daca nu te faci ca plangi suficient de convingator, e de rau.
  Asa ca domnule autor, pune "omagiu" nu pur si simplu omagiu.
  Sau cumva in memoria varstei dv. nu a existat perioada post leninista, stalinista si apoi dejista.Dar macar de Corea de Nord stiai.
  • Like 2


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult