Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cum a înțeles Călin Popescu Tăriceanu rezultatul referendumului pe Justiție: Sunt oameni care n-au votat sau au votat împotrivă. Abuzurile din Justiție nu s-au rezolvat

Calin Popescu Tariceanu - ALDE - Cotroceni

 (Foto Inquam Photos / Octav Ganea)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, după consultările de la Cotroceni, că formaţiunea este de acord să nu existe amnistie pentru fapte de corupţie, dar are ”rezerve serioase” cu privire la extinderea posibilităţii de a ataca ordonanţele de urgenţă la Curtea Constituţională.

„I-am explicat că avem rezerve foarte serioase în privinţa extinderii dreptului de a ataca la Curtea Constituţională ordonanţele emise de Guvern, dintr-un motiv simplu: (…) ar rezulta un Guvern extrem de slăbit (...). Evident, şi mai grav, transformăm şi mai mult Curtea Constituţională într-un arbitru politic”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, la ieşirea de la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, scrie News.ro.

Tăriceanu a explicat că ALDE nu a fost împotriva întrebărilor de la referendum, ci împotriva modalităţii în care s-a organizat scrutinul, simultan cu alegerile pentru Parlamentul European, iar „rezultatul a fost o lipsă de dezbatere cronică pe temele europene”.

Liderul ALDE a precizat că 2,5 milioane de români, fie au spus „Nu” la referendum, fie nu au votat la acest scrutin. În opinia lui, problemele din justiţie – interceptările, protocoalele secrete – nu vor fi rezolvate prin acest referendum.

Pe de altă parte, Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat deranjat, miercuri, când un ziarist l-a întrebat la ieșirea de la consultările de la Cotroceni de ce nu l-a așteptat în picioare pe președintele Iohannis

„Nu am de ce să stau în picioare până sosește președintele, cunosc bine regulile de protocol, mai bine decât dvs. M-am ridicat când a intrat președintele”, a spus Tăriceanu, vizibil iritat, scrie G4Media.

Imaginile transmise de Cotroceni au arătat cum Tăriceanu s-a așezat pe scaunul său până la sosirea în cameră a președintelui Iohannis, în timp ce ceilalți membri ai delegației ALDE l-au așteptat pe președinte în picioare.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, săptămâna trecută, o scrisoare preşedinţilor partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în Parlament prin care i-a invitat la consultări, la Palatul Cotroceni, pe 4 şi 5 iunie, pentru stabilirea "direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai".

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Domnul 4 % nu poate sa ii reprezinte pe toti, doar el a cerut sa se boicoteze referendumul, asa ca .... ii raman ceilalti.
  • Like 0
 • Această caricatură de om, nu numai politică, după ce a luat-o peste bot la alegerile parlamentare, prin obrăznicie, vrea să arate ca "e cineva". Este și a fost un jeg, un arivist, un gunoi. Sigur va mai primi o lecție la alegerile parlamentare. Trebuie scos din politică pe ușă din dos. Nu a făcut decât rău. Este una din marile porcării din politica dâmbovițeană.
  • Like 1
 • Candva, nu cu mult timp in urma, aveam cronometrul pornit pentru infractorul dragnea. Timpul s-a scurs, mangafaua ajunse in puscarie.
  Am resetat cronometrul - acum curge pentru viermele in untura, a.k.a. tariceanu: tic-tac, tic-tac! Ii recomand sa se obisnuiasca cu sunetul, il va auzi pentru muuulta vreme: https://www.soundsnap.com/tags/handcuffs
  • Like 2
 • Casanova a uitat sa mentioneze citi au votat referendumul . O lectie de manipulare grosiera tip PSD & ALDE.
  • Like 1
 • Dorin check icon
  Dacă nu se băgau peste Justiție Primjunele Târiceanu era la cotețul cu zăbrele pentru mulți ani.
  • Like 3
  • @ Dorin
   Este doar o chestiune de timp pana ce acest om va sta unde ii este locul . Romanii nu mai pot fii prostiti asa usor de orice penal. Daca era asa curat, renunta singur la imunitate. Prostelile astea le aveau si Nastase,Becali,Dragnea,Mazare....si lidta poate continua. Dar omul este o canalie si nu mai tine prosteala la romani
   • Like 3
  • @ Adrian Tomescu
   @ Adrian Tomescu: Corectă dar, vai-vai, mult prea scurtă enumerarea de mişei, ipocriţi, sofişti, hoţi ordinari.... Observ că, îmbătându-se cu mica victorie din 26 Mai, cam toată lumea neglijează un aspect tare crud: 900 de mii au votat "pro hoţie şi corupţie". Dacă le adăugăm cele aproximativ 2 milioane şi jumătate care care au votat la europarlamentare dar au "neglijat" referendumul, iacătă că ne apropiem de vreo 3 milioane şi jumătate de mamifere pentru care "a fura" e o virtute.
   E bine să nu uităm cu ce ne confruntăm şi de câtă "energie" dispun javrele astea pentru a-şi salvgarda interesele.
   • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult