Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Cum arată Compartimentul de Radiologie pentru copii din Arad după ce a fost renovat de o asociație de voluntari

Secția de radiologie

În ultimii ani, o asociație de voluntari din județul Arad, Cetatea Voluntarilor, a renovat mai multe secții de spital pentru copii, dar și creșe și grădinițe. Cel mai recent proiect este Compartimentul de Radiologie pentru Copii a Spitalului Județean din Arad, unde ajung anual peste 2000 de mici pacienți. 

Astfel, copiii care vin aici cu probleme de sănătate intră într-un decor spațial, care îi ajută să uite pentru câteva momente că se află într-un spital. 

„Este o secție cum nu s-a mai văzut, iar design-ul ales întrece orice imaginație. Secția a fost renovată în totalitate și dotată cu mobilier și aparatură care respectă cele mai înalte standarde europene”, spune Anamaria Popa, președinta Asociației Cetatea Voluntarilor din Arad, care precizează că banii folosiți la renovarea secțiilor de spital vin din donații de la companii și persoane fizice. Totodată, Asociația se bazează pe 160 de voluntari implicați în realizarea proiectelor.

„Zidurile Cetății noastre nu au limite. Ele se întind până acolo unde este nevoie de noi. Implicarea noastră în comunitatea arădeană se concentrează, în principal, pe proiecte din domeniul social și educaţional. Organizăm campanii umanitare, terapie ocupaţională cu copii aflaţi în risc social, tineri și adulţi cu dizabilităţi fizice sau mentale, activităţi de educaţie non-formală pentru copiii și tinerii proveniţi din medii defavorizate, campanii de informare despre emergente sociale precum violenţa domestică, bolile rare, consumul de droguri, discriminare și multe altele. În toate proiectele pe care le derulăm promovăm ca valori responsabilitatea socială, voluntariatul în comunitate, solidaritatea umană și ajutorarea persoanelor aflate în dificultate și a copiilor din medii defavorizate”, spune Anamaria Popa.

Potrivit acesteia, printre secțiile reabilitate și echipate de asociație se numără Secția de Boli Infecțioase copii din Arad, Secțiile de Pediatrie I si II, Secția de Neonatologie din cadrul Spitalului Matern Arad. Este însă nevoie de un spital nou de pediatrie. „“Avem multe idei de noi proiecte care să valorizeze educația, sănătatea și implicarea socială pentru dezvoltarea comunității și sprijinirea copiilor din grupuri defavorizate încât nu ne-ar ajunge o viață să le finalizăm, dar, ne dorim un Spital de Pediatrie nou - inexistent în acest moment. Nu Secții destinate celor mici, împrăștiate prin diferite părți ale orașului, majoritatea în clădiri care nu aparțin statului Român, care sunt fără autorizații ISU și care oricât de mult le-am renova, circuitul lor nu poate fi dus la cele mai înalte standarde Europene. Standarde care sunt meritate de cei mici și de cadrele medicale” ne spune Anamaria Popa încrezătoare în viitor și în bunătatea celor din comunitatea locală”, spune Anamaria Popa.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult