Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Cum arată Parcul Central din Cluj la aproape trei săptămâni după UNTOLD. Organizatorii festivalului au investit 1 milion de lei în refacerea parcului

Parcul Central din Cluj

Lucrările de înfrumusețare și reamenajare a Parcului Central, unde s-a desfășurat la începutul lunii UNTOLD, sunt finalizate în proporție de peste 90 %, anunță organizatorii festivalului.

„Cu toate că lucrările urmau să fie finalizate doar la finele lunii august, acestea au fost realizate într-un timp mai scurt, Parcul Central reluându-și deja activitatea, cu un aspect nou. (...) 

Pe lângă lucrările de reamenajare a Parcului Central, pe o suprafață de 10.000 mp, necesare în urma folosirii parcului în cele 4 zile de festival, organizatorii UNTOLD au decis să facă și o extra-investiție în înfrumusețarea a altor peste 50.000 mp din parc, suprafață folosită, an de an, de întreaga comunitate. Aceste lucrări au fost schimbarea unor porțiuni de gazon, supraînsămânțare, toaletare vegetație și până la amenajări peisagistice. 

În plus, festivalul UNTOLD a contribuit la înfrumusețarea parcului și prin decorațiuni sau mobilier urban, cum ar fi decorarea Foișorului, amplasarea unor elemente decorative care împrejmuiesc fântâna din fața Cazinoului și a mobilierului multifuncțional realizat în parteneriat cu ENGIE, care este folosit de clujeni atât ca spațiu de relaxare, cât și ca locație de încărcat dispozitive electronice¬, ase arată într-un comunicat al organizatorilor.

Investiția se ridică la un milion de lei.

Sute de oameni s-au plimbat în aceste zile în parcul Central din Cluj.


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Este cam ca atunci cand violatorul ii cumpara proaspetei violate o fustita noua. E drept, ar fi putut sa nu fie asa galanton, da' e un domn!
    • Like 0
  • Bravo lor. Dar asta nu scuza incalcarea unor drepturi de baza a cetatenilor, cum ar fi dreptul la liniste intr-un anumit interval orar.
    • Like 0
  • Roxana B check icon
    Un parc in care ai voie sa stai pe iarba
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult