Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Cum arată vasul încărcat cu oi românești care a scufundat o navă spion rusească

Un vas cargou sub pavilion Togo, care plecase dintr-un port din România, s-a ciocnit joi cu o navă militară rusească la intrarea în strâmtoarea Bosfor. Presa rusă scrie, citând Ministerul rus al Apărării, că în urma impactului nava militară s-a scufundat. Toți militarii ruși au fost salvați.  

Vasul cargou - „Youzarsif-H” - care plecase din portul Midia-Năvodari și transporta 8.800 de oi, potrivit presei turce, nu a suferit avarii importante și își va putea putea continua cursa către destinația sa, portul Aqaba din Iordania. 

(Foto hammamilivestock.com)

Nava care s-ar fi scufundat - „Liman” - făcea parte din flota rusă de la Marea Neagră și era destinată culegerii de informații, potrivit Interfax, citată de Digi24. Recent vasul se întorsese dintr-o misiune în Marea Mediterană.

Cauza probabilă a accidentului ar fi fost ceața densă din zonă, relatează jurnaliștii turci.

Cum arată nava care a scufundat vasul militar rusesc:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult

Mara Popescu

Mara Popescu este singura studentă româncă la medicină la King’s College din Londra, o pestigioasă instituție de învățământ. Este frumoasă, are 18 ani, e matură și echilibrată, este logică și structurată, ca și cum vârsta ei ar fi scrisă doar pe hârtie.

Citește mai mult