Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Cum e turcul, și pistolul. Cu mâna în buzunar, cu ambii ochi deschiși, fără protecție pentru urechi și fără lentile speciale - așa a câștigat sportivul turc Yusuf Dikeç argintul olimpic în proba pe echipe de pistol cu aer comprimat

Foto: kirawontmiss/X

Colaj Foto: kirawontmiss/X

Sportivul turc Yusuf Dikeç, în vârstă de 51 de ani, a câștigat medalia de argint Jocurile Olimpice de la Paris alături de colega sa, Sevval Ilayda Tarhan, în proba pe echipe de pistol cu aer comprimat de 10 metri. Modul în care Dikeç s-a prezentat în momentul în care a pus mâna pe pistol a devenit viral pe rețele sociale. Sportivul a tras fără lentile speciale, fără protecție pentru urechi, cu mâna în buzunar și ambii ochi deschiși.

Turcul Yusuf Dikeç a purtat doar ochelarii obişnuiţi, dar acest lucru nu l-a împiedicat să evolueze la un nivel foarte înalt, fiind primul în calificări înainte de a pierde în finală în faţa Serbiei, după cum relatează News.ro.

La această probă olimpică, sportivii folosesc echipamente precum o lentilă pentru a evita neclaritatea, o lentilă pentru o precizie mai bună și protecții pentru urechi pentru zgomotul de fond, astfel încât să fie pe deplin concentrați, după cum precizează platforma Turkish Archives.

Pe rețelele sociale, mai mulți utilizatori s-au întrebat dacă „Turcia a trimis un asasin la Jocurile Olimpice”, în timp ce alții au spus că „recunosc un asasin antrenat când văd unul”.

Yusuf Dikec nu este singurul trăgător care a făcut furori pe internet. Duminica trecută, sud-coreeanca Yeji Kim a cucerit şi ea medalia de argint la proba de pistol de 10 metri. Cu şapca invers şi îmbrăcată în negru, tânăra de 31 de ani părea desprinsă dintr-un film de acţiune.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • ioana c. check icon
    Ca practicanta a tirului de peste 19 ani, mi-ar fi placut sa vad ca informati oamenii corect despre echipament si despre proba si mai putin sa contribuiti la comparatia sportivilor din punct de vedere al fiziologie, pentru ca da, sa ochestii cu ambii ochi tine de fiziologie si majoritatea oamenilor nu o pot face. Tocmai de aceea cei mai multi sportivi poarta ochelari sau bentite care ii ajuta sa-si acopere ochiul nedirector.
    Puteti gasi informatii complete pe site-ul federatiei internationale sau nationale de tir sportiv.
    • Like 1
  • Asta stiam, interesant era sa aflam cine e si cu ce se ocupa de fapt domnul.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult